Sök
Sök
Winberg Travel skräddarsyr din resa till Argentina - upplev Buenos Aires, Mendoza, Iguassufallen och Pampas

Argentina i ett nötskal

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 38 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 14 dagar

Argentina - så mycket mer än bara tango och gauchos!. Upplev Buenos Aires med färgstarka stadsdelar som La Boca och Recoleta. Restauranger, shopping och kanske en dagstur över till Uruguay och UNESCO:s världsarv Colonia. Vidare till vinstaden Mendoza, de mäktiga Iguassufallen och avsluta på Pampas estancior.

Med 365 mil från norr till söder är Argentina ett imponerande land även rent geografiskt - att se hela landet kräver lång tid! När man planerar sin resa gör man klokt i att begränsa sig så att man inte tillbringar hela semestern med själva transporterna. Låt oss skräddarsy resan för att maximera nöjet och minimera onödiga transporter!

Buenos Aires får man inte missa med tangouppvisning, färgstarka la Boca och kyrkogåren Recoleta. Den fotsbollsintresserade kan passa på att se Boca Junior spela i de svenska färgerna! Härfrån gör man också utflykter över floden Rio de la Plata till ett UNESCO:s världsarv i form av staden Colonia del Sacramento i Uruguay eller varför inte ett besök i Tigredeltat och den charmiga staden San Isidro. Utanför Buenos Aires ligger det vidsträckta och av Evert Taube omsjungna området La Pampa. En av de absolut trevligaste sakerna man kan göra här är att bo på en arbetande estancia, njuta av god mat och ridturer i sällskap av en och annan gaucho! Då stränderna i Argentina inte alltid inbjuder till sol & bad är några dagar här ute ett bra alternativ - de flesta estancior som tar emot gäster har även en liten pool där man slappnar av efter en dag på hästryggen.

Man bör inte missa några dagar vid Iguassufallen - här gör man utflykter både i Argentina och Brasilien och upplever de mäktiga fallen från alla dess sidor.

Medoza är ett välkänt namn för vinälskande svenskar - druvan Malbec är dess signum och här kan man dels njuta av den chica lilla staden och besöka både vingårdar och vinhus.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Argentina här
Praktisk information om Argentina


Väder

Under vår vinter är det sommar i Argentina. Det kan bli ganska varmt i både Buenos Aires och Mendoza mellan december och februari. Vid Iguassufallen är det varmt och skönt mest hela året.

Detaljerad resplan

Argentina i ett nötskal

Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa med reguljärflyg – vi bokar alltid reguljärflyg med alla dess fördelar – mer benutrymme, måltider och drinkar, möjlighet att få bonuspoäng. För den som har speciell diet får man kostnadsfritt beställa specialmat ombord på flyget.

Dag 2: Ankomst Buenos Aires
Efter ankomst och tull & passkontroll möts ni av er engelsktalande lokalguide och körs till ert hotell där ni har resten av dagen på egen hand och möjlighet till lite välförtjänt vila efter en lång resa.
Huvudstaden är centrum för det politiska, ekonomiska och intellektuella livet i landet. Buenos Aires har ett starkt europeiskt inflytande som återspeglas av den raffinerade smaken i matlagning, dess lyxbutiker och elegans hos sina invånare. Trots modern konstruktion och dynamisk aktivitet har den lyckats bevara gamla traditioner och charmiga hörn. Den kosmopolitiska atmosfären och den individuella personligheten i varje av sina grannskap fascinerar sina besökare. Nästan 13 miljoner människor bor där och kan njuta av det rikliga nattlivet.

Dag 3: Buenos Aires
Efter frukost väntar idag en halv dags sightseeing tur i denna spännande stad. Upptäck Buenos Aires som börjar med den imponerande kongressbyggnaden, och på vägen passerar ni Colon Theatern och paradgatan som heter 9 Juli Avenyn. Ni besöker den äldsta stadsdelen som heter San Telmo och även La Boca, ett trevligt och färgglatt område med den berömda gatan "Caminito".
Turen fortsätter till Palermo där man njuter av panoramautsikten. Ni besöker också Recoleta, ett av de mest exklusiva områden i staden med sin enastående kyrkogård. Under dagen får nio också se andra sevärdheter som man kan upptäcka på egen hand såsom museer, konstgallerier, antikaffärer och parker. Det här är också födelseplatsen för tangon. Detta ingår i UNESCOs lista över mänskliga immateriella kulturarv.
Tangon får ni chans att njuta av redan samma kväll! Att besöka en tango show är ett måste i Buenos Aires. Kvällen inkluderar transfer t/r till restaurangen, 3-rätters middag med dryck och tangoshow förstås! (F, M)

Dag 4: Tigredeltat
Efter frukost i lugn och ro åker ni ut till Le Tigre som ligger ca 3 mil norr om stan. Det kallas för Buenos Aires eget Venedig. Le Tigre är ett område strax norr om Buenos Aires som ligger vid Paraná-deltat, själva staden ligger på en liten ö omgiven av floden och små kanaler och är ett populärt utflyktsmål för boende i Buenos Aires. Här upplever man inte bara den vackra naturen på nära håll och den stora behållningen är en båttur runt i deltat och besöket i den välmående lilla staden San Isidro på vägen hit. (F)

Dag 5: Ledig dag eller en dagsutflykt till Colonia i Uruguay
Idag har vi inte planerat något program utan dagen är helt ledig för egna strövtåg. För den som vill kan man faktiskt åka över till Uruguay över dagen, kom ihåg passet bara! Då tar man färjan (bouqebus) över floden till den historiska staden Colonia del Sacramento. Idag är det en idyllisk stad med kullerstensgator, vindlande små gränder, trevliga restauranger och caféer. Den unika blandningen mellan spansk och portugisisk arkitektur har gett staden en plats bland UNESCO:s världsarv. Strosa om kring och insup atmosfären innan ni tar båten tillbaka till Buenos Aires, båtfärden tar ca en timme och turen är en heldagstur.

Dag 6: Pampas
Efter frukost checkar ni ut och nu bär det av ut till slättlandet, dvs Pampas. Vi åker ut till Pampas utanför Buenos Aires och besöker någon av de fina estanciorna. Här har vi en heldag nära naturen och får insikt i hur man arbetar på en estancia med boskap och hästar – och naturligtvis Argentinas berömda gauchos! Vi bjuds på en traditionell lunch med empanadas och asado och sen eftermiddag åker vi tillbaka in till storstaden och vårt hotell igen. Gauchons egen "huvudstad" San Antonio de Areco är en mycket vacker liten stad med många bra restauranger och caféer.(F L M)

Dag 7: Mendoza
Så var det dags att lämna Buenos Aires för denna gången. Ni har transfer ut till flygplatsen och flyger västerut vid lunchtid till vindistriktet Mendoza. Vid ankomst blir ni hämtade och skjutsade till ert valda hotell. Mendoza är en provins som har både floder, dalar och fantastiska Anderna i bakgrunden. Den högsta toppen är Aconcagua med sina 6 959 meter. Här frodas druvorna och området är känt bla för Malbecdruvan och högkvalitativa viner. (F)

Dag 8: Mendoza
Mendoza kallas allmänt för Argentinas ”boutiquestad” och här finns läckra hotell, mängder med trevliga restauranger och caféer och Andernas majestätiska berg i fonden. Idag kommer ni att besöka stadens alla sevärdheter under en 3-timmar lång stadsrundtur. Ni besöker bla den äldsta delen av Pedro del Castillo torget, San Francisco kyrkans ruiner - det enda som finns kvar efter sista jordbävningen som ägde rum 1861. Vacker utsikt finns från Hill of Glory, där man ser monumentet som är rest för att fira 100-års dagen på Argentinas självständighet. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg. (F)

Dag 9: Mendoza
Idag bär det av på en heldagstur i det vackra vindistriktet. Ni får möjlighet till provsmakningar och besök på olika vingårdar. Ni åker med en buss med engelsktalande guide och besöker 3 olika vingårdar under dagen. Ni äter lunch på en bodega under kvällen. Ni gör även ett stopp vid en gård som producerar olivolja. Era lokala guide förklarar teknik för produktion, korkar i flaskorna och hur man på rätt sätt ska hantera ett glas vin. Kvällen är ledig. ( F L)

Dag 10: Mendoza-Iguazu
Efter frukost checkar ni ut och får skjuts till flygplatsen där ni flyger vidare mot de mäktiga vattenfallen Iguazu. Vid ankomst blir ni åter mötta och körda till Ert hotell som ligger på den Argentiska sidan av fallen. Huvudorten på den argentinska sidan av Iguassufallen är Puerto Iguazu, en charmig stad i subtropiskt klimat som är utgångspunkten för utflykter till Iguassufallen, en av Sydamerikas och kanske världens främsta naturupplevelser som utgör själva gränsen mellan Argentina och Brasilien. Själva fallen består av 275 mindre fall och sträcker sig längs floden i 2,7 kilometer. Det högsta fallet är 82 meter högt och 150 meter brett - inte för inte kallas det för "Djävulsgapet".
Man kan besöka fallen både från den brasilianska sidan och den argentinska sidan, på Argentina sidan finns det stigar och broar som lämpar sig för vandringar och naturupplevelser. Från Brasiliensidan är upplevelsen mer överväldigande med öppen utsikt över fallen. (F)

Dag 11: Puerto Iguazu - Argentinska sidan
Idag gör ni en rundtur på den Argentinska sidan av fallen med engelsktalande guide. Ni utgår från Visitors center och se idag Devil´s Throat som är det med framträdande av de stora fallen. Man kan även promenera på en gångväg som sträcker sig ca 3 km längs runt floden och fallen. (F)

Dag 12: Puerto Iguazu - Brasilianska sidan
Efter en härlig frukost checkar ni ut från hotellet och åker över till Brasilien för att se de mäktiga fallen från den Brasilianska sidan som är en helt annan upplevelse. Här ser man fallen på avstånd och har en mäktig panoramautsikt. Efter avslutad tur blir ni skjutsade tillbaka till flygplatsen och flyger tillbaka till Buenos Aires. Ni blir åter mötta och skjutsade till ert hotell. (F)

Dag 13: Hemresa
Ni har hela dagen för sightseeing eller lite shopping på egen hand. På sen eftermiddag blir ni hämtade på hotellet och skjutsade till flygplatsen i Buenos Aires. Vanligtvis går flygen på kvällen och ni flyger över natten tillbaka till Europa.

Dag 14: HemkomstÖvernattningar:
11 övernattningar i dubbelrum på 4-stjärniga hotell inklusive frukost enligt nedan
5 nätter i Buenos Aires
1 natt på Estancia på Pampas (inkluderar helpension)
3 nätter i Mendoza
2 nätter i Iguazú på Argentinska sidan


F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 38 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

 • Avresa från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn med reguljärflyg till Buenos Aires t/r i ekonomiklass
 • Inrikesflyg mellan Buenos Aires till Mendoza vidare till Iguazú och tillbaka till Buenos Aires med reguljärflyg i ekonomiklass
 • 11 övernattningar i dubbelrum på 4-stjärniga hotell inklusive frukost enligt nedan
 • Stadsrundtur i Buenos Aires
 • Tangokväll i Buenos Aires inklusive middag & vin
 • Halvdagstur till Le Tigre
 • Heldagstur i Mendoza med besök på 3 vingårdar, 1 olivfarm med vinprovningar och lunch
 • Heldagstur till Iguazúfallen på Argentinasidan
 • Halvdagstur till Iguazúfallen på Brasiliensidan
 • Alla transfers mellan flygplats och hotell
 • Engelsktalande auktoriserad guide/chaufför vid utflykter och transporter. Vissa utflykter är med egen guide i privat bil och vissa i mindre grupp och buss.
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: