Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2022-2023 Läs mer här!
14 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 34 450:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Med 365 mil från norr till söder är Argentina ett imponerande land även rent geografiskt - att se hela landet kräver lång tid! När man planerar sin resa gör man klokt i att begränsa sig så att man inte tillbringar hela semestern med själva transporterna. Låt oss skräddarsy resan för att maximera nöjet och minimera onödiga transporter!

Buenos Aires får man inte missa med tangouppvisning, färgstarka la Boca och kyrkogåren Recoleta. Den fotsbollsintresserade kan passa på att se Boca Junior spela i de svenska färgerna! Härfrån gör man också utflykter över floden Rio de la Plata till ett UNESCO:s världsarv i form av staden Colonia del Sacramento i Uruguay eller varför inte ett besök i Tigredeltat och den charmiga staden San Isidro. Utanför Buenos Aires ligger det vidsträckta och av Evert Taube omsjungna området La Pampa. En av de absolut trevligaste sakerna man kan göra här är att bo på en arbetande estancia, njuta av god mat och ridturer i sällskap av en och annan gaucho! Då stränderna i Argentina inte alltid inbjuder till sol & bad är några dagar här ute ett bra alternativ - de flesta estancior som tar emot gäster har även en liten pool där man slappnar av efter en dag på hästryggen.

Man bör inte missa några dagar vid Iguassufallen - här gör man utflykter både i Argentina och Brasilien och upplever de mäktiga fallen från alla dess sidor.

Medoza är ett välkänt namn för vinälskande svenskar - druvan Malbec är dess signum och här kan man dels njuta av den chica lilla staden och besöka både vingårdar och vinhus.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Argentina här
Praktisk information om Argentina


Bästa reseperiod

De argentinska sommarmånaderna sträcker sig från december till februari kan vara ganska varma i Buenos Aires. De nordliga och nordvästra områdena är mycket varma och fuktiga under december till februari men milda från mars till november. Området runt Mendoza är vackrast under mars till maj. Skidsäsongen sträcker sig från mitten av juni till mitten av oktober.
I de södra delarna av landet är den bästa tiden att åka mellan november och mars som är den varmare och torrare perioden.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa med reguljärflyg – vi bokar alltid reguljärflyg med alla dess fördelar – mer benutrymme, måltider och drinkar, möjlighet att få bonuspoäng. För den som har speciell diet får man kostnadsfritt beställa specialmat ombord på flyget.
Dag 2: Ankomst Buenos Aires
Efter ankomst och tull & passkontroll möts ni av er engelsktalande lokalguide och körs till ert hotell där ni har resten av dagen på egen hand och möjlighet till lite välförtjänt vila efter en lång resa. Huvudstaden är centrum för det politiska, ekonomiska och intellektuella livet i landet. Buenos Aires har ett starkt europeiskt inflytande som återspeglas av den raffinerade smaken i matlagning, dess lyxbutiker och elegans hos sina invånare. Trots modern konstruktion och dynamisk aktivitet har den lyckats bevara gamla traditioner och charmiga hörn. Den kosmopolitiska atmosfären och den individuella personligheten i varje av sina grannskap fascinerar sina besökare. Nästan 13 miljoner människor bor där och kan njuta av det rikliga nattlivet.
Dag 3: Buenos Aires
Efter frukost väntar idag en halv dags sightseeingtur i denna spännande stad. Upptäck Buenos Aires som börjar med den imponerande kongressbyggnaden, och på vägen passerar ni Colon Theatern och paradgatan som heter 9 Juli Avenyn. Ni besöker den äldsta stadsdelen som heter San Telmo och även La Boca, ett trevligt och färgglatt område med den berömda gatan "Caminito". Turen fortsätter till Palermo där man njuter av panoramautsikten. Ni besöker också Recoleta, ett av de mest exklusiva områden i staden med sin enastående kyrkogård. Under dagen får nio också se andra sevärdheter som man kan upptäcka på egen hand såsom museer, konstgallerier, antikaffärer och parker. Det här är också födelseplatsen för tangon. Detta ingår i UNESCOs lista över mänskliga immateriella kulturarv. Tangon får ni chans att njuta av redan samma kväll! Att besöka en tango show är ett måste i Buenos Aires. Kvällen inkluderar transfer t/r till restaurangen, 3-rätters middag med dryck och tangoshow förstås! (F,M)
Dag 4: Tigredeltat
Efter frukost i lugn och ro åker ni ut till Le Tigre som ligger ca 3 mil norr om stan. Det kallas för Buenos Aires eget Venedig. Le Tigre är ett område strax norr om Buenos Aires som ligger vid Paraná-deltat, själva staden ligger på en liten ö omgiven av floden och små kanaler och är ett populärt utflyktsmål för boende i Buenos Aires. Här upplever man inte bara den vackra naturen på nära håll och den stora behållningen är en båttur runt i deltat och besöket i den välmående lilla staden San Isidro på vägen hit. (F)
Dag 5: Dagsutflykt till Colonia i Uruguay
Idag åker ni över till Uruguay över dagen, kom ihåg passet bara! Då tar man färjan (bouqebus) över floden till den historiska staden Colonia del Sacramento. Idag är det en idyllisk stad med kullerstensgator, vindlande små gränder, trevliga restauranger och caféer. Den unika blandningen mellan spansk och portugisisk arkitektur har gett staden en plats bland UNESCO:s världsarv. Ni har en guidad tur här och kan sedan strosa om kring och insup atmosfären innan ni tar båten tillbaka till Buenos Aires, båtfärden tar ca en timme och turen är en heldagstur. (F)
Dag 6: Pampas
Efter frukost checkar ni ut och nu bär det av ut till slättlandet, dvs Pampas. Vi åker ut till Pampas utanför Buenos Aires och besöker någon av de fina estanciorna. Här har vi en heldag nära naturen och får insikt i hur man arbetar på en estancia med boskap och hästar – och naturligtvis Argentinas berömda gauchos! Ni bjuds på en traditionell lunch med empanadas och asado och bor sedan kvar och äter middag här också. (F,L,M)
Dag 7: Mendoza
Så var det dags att åka vidare. Ni har transfer ut till flygplatsen och flyger västerut vid lunchtid till vindistriktet Mendoza. Vid ankomst blir ni hämtade och skjutsade till ert valda hotell. Mendoza är en provins som har både floder, dalar och fantastiska Anderna i bakgrunden. Den högsta toppen är Aconcagua med sina 6 959 meter. Här frodas druvorna och området är känt bla för Malbecdruvan och högkvalitativa viner. (F)
Dag 8: Mendoza
Mendoza kallas allmänt för Argentinas ”boutiquestad” och här finns läckra hotell, mängder med trevliga restauranger och caféer och Andernas majestätiska berg i fonden. Idag kommer ni att besöka stadens alla sevärdheter under en 3-timmar lång stadsrundtur. Ni besöker bla den äldsta delen av Pedro del Castillo torget, San Francisco kyrkans ruiner - det enda som finns kvar efter sista jordbävningen som ägde rum 1861. Vacker utsikt finns från Hill of Glory, där man ser monumentet som är rest för att fira 100-års dagen på Argentinas självständighet. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg. (F)
Dag 9: Mendoza
Idag bär det av på en heldagstur i det vackra vindistriktet. Ni får möjlighet till provsmakningar och besök på olika vingårdar. Ni åker med en buss med engelsktalande guide och besöker 3 olika vingårdar under dagen. Ni äter lunch på en bodega under kvällen. Ni gör även ett stopp vid en gård som producerar olivolja. Era lokala guide förklarar teknik för produktion, korkar i flaskorna och hur man på rätt sätt ska hantera ett glas vin. Kvällen är ledig. (F,L)
Dag 10: Mendoza-Iguazu
Efter frukost checkar ni ut och får skjuts till flygplatsen där ni flyger vidare mot de mäktiga vattenfallen Iguazu. Vid ankomst blir ni åter mötta och körda till Ert hotell som ligger på den Argentiska sidan av fallen. Huvudorten på den argentinska sidan av Iguassufallen är Puerto Iguazu, en charmig stad i subtropiskt klimat som är utgångspunkten för utflykter till Iguassufallen, en av Sydamerikas och kanske världens främsta naturupplevelser som utgör själva gränsen mellan Argentina och Brasilien. Själva fallen består av 275 mindre fall och sträcker sig längs floden i 2,7 kilometer. Det högsta fallet är 82 meter högt och 150 meter brett - inte för inte kallas det för "Djävulsgapet". Man kan besöka fallen både från den brasilianska sidan och den argentinska sidan, på Argentina sidan finns det stigar och broar som lämpar sig för vandringar och naturupplevelser. Från Brasiliensidan är upplevelsen mer överväldigande med öppen utsikt över fallen. (F)
Dag 11: Puerto Iguazu - Argentinska sidan
Idag gör ni en rundtur på den Argentinska sidan av fallen med engelsktalande guide. Ni utgår från Visitors center och se idag Devil´s Throat som är det med framträdande av de stora fallen. Man kan även promenera på en gångväg som sträcker sig ca 3 km längs runt floden och fallen. (F)
Dag 12: Puerto Iguazu - Brasilianska sidan
Efter en härlig frukost checkar ni ut från hotellet och åker över till Brasilien för att se de mäktiga fallen från den Brasilianska sidan som är en helt annan upplevelse. Här ser man fallen på avstånd och har en mäktig panoramautsikt. Efter avslutad tur blir ni skjutsade tillbaka till flygplatsen och flyger tillbaka till Buenos Aires. Ni blir åter mötta och skjutsade till ert hotell. (F)
Dag 13: Hemresa
Ni har hela dagen för sightseeing eller lite shopping på egen hand. På sen eftermiddag blir ni hämtade på hotellet och skjutsade till flygplatsen i Buenos Aires. Vanligtvis går flygen på kvällen och ni flyger över natten tillbaka till Skandinavien. (F)
Dag 14: Hemkomst

Övernattningar

Elva nätter på hotell
Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

november - mars

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Avresa från Skandinavien - Buenos Aires t/r (inklusive bagage)
 • Inrikesflyg mellan Buenos Aires till Mendoza vidare till Iguazú och tillbaka till Buenos Aires
 • Fem nätter i Buenos Aires
 • En natt på Estancia El Ombù eller liknande på Pampas
 • Tre nätter i Mendoza
 • Två nätter i Iguazú på Argentinska sidan
 • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter enligt program

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter som ej ingår enligt program
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF