Sök
Sök
Iguassu vandfaldene
Iguassu vandfaldene i Argentina
Iguassu vandfaldene i Argentina
Iguassu vandfaldene i Argentina

Iguazúfallen

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 5 200:-

Reslängd: Fyra dagar

En utflykt till Iguazúfallen är en unik naturupplevelse du sent kommer att glömma.

Se den hisnande skönheten och de enorma krafterna hos ett av jordens största naturliga underverk, Iguazúfallen. Iguazúfallen ligger i den tropiska djungeln vid trevägsgränsen mellan Brasilien, Argentina och Paraguay och är både bredare än Victoriafallet och högre än Niagarafallet. Tillbringa fyra fantastiska dagar med att utforska fallen och res till både den argentinska och den brasilianska sidan för att få ut mest av upplevelsen. Iguazúfallen är en plats som man bara måste se innan man kan tro att vattenfall kan vara så stora!

Väder

Hela året.

Detaljerad resplan

Dag 1: Iguazúfallen
Du kommer fram till antingen den brasilianska eller argentinska flygplatsen, där du hämtas och körs till ditt hotell. Tillbringa natten i Foz do Iguaçu i Brasilien. De kommande två dagarna ägnas åt att utforska området med de tre landsgränserna för Brasilien, Argentina och Paraguay, som möts vid korsningen av Paranáfloden och Iguazúfloden. Men fokus för den här delen av resan är det magnifika Cataratas do Iguaçu, Iguazúfallet.

Dag 2: Iguazúfallen
För att se vattenfallen ordentligt rekommenderar vi att du ser dem både från den brasilianska och den argentinska sidan. Den brasilianska sidan ger dig en bättre överblick och på den argentinska sidan kommer du närmare. Besöket den här dagen börjar i Iguazú nationalpark på den argentinska sidan. Från de många gångbroarna kan du till och med komma så nära att du nästan kan sträcka ut handen och röra vid vattnet. Om du tycker att det inte är tillräckligt nära är det även möjligt att hoppa på en Zodiac-gummibåt och åka rätt in i hjärtat av vattenfallet.

Den rytande Iguazúfloden korsar delstaten Paraná i södra Brasilien från öst till väst. Några kilometer innan Iguazúfloden korsar Paranáfloden är den även en del av en av de vackraste platserna i världen, Iguazúfallen. Området är över 2,7 kilometer långt och har en genomsnittlig genomströmning på 1 750 kubikmeter per sekund. Kontrasterna mellan den gröna vegetationen, de mörka färgerna på basaltklipporna och det virvlande vattnet som faller från runt 72 meters höjd är riktigt magiskt. I Iguazú finns totalt 275 vattenfall och några av dem är över 80 meter höga, vilket innebär att de här vattenfallen är bredare än Victoriafallen och högre än Niagarafallen.

Vattenfallen "upptäcktes" ursprungligen av spanjoren Alvar Nuñez år 1541. Han kallade dem för Saltos de Santa María. Namnet som vi använder idag betyder "stort vatten" på guaranispråket. Vattenfallen skyddas av två nationalparker, en i Brasilien och en i Argentina. Turerna går via stigar och gångbroar som är anpassade efter områdets landskap, vilket gör att det är lätt att vandra i området oavsett ålder. De guidade turerna runt anläggningen går flera gånger om dagen. Den bästa tiden på året för att besöka platsen är från augusti till november. Under regnperioden från maj till juli kan översvämningar hindra dig från att från att använda gångvägarna.

Dag 3: Iguazúfallen
Du avreser på morgonen på en halvdagstur till Iguazú nationalpark på den brasilianska sidan. Njut av panoramautsikten över vattenfallet och besök den närliggande fågelparken som är fylld med vackert färgade lokala djur. Om du vill se vattenfallen från ett fågelperspektiv finns även helikopterturer.

Dag 4: Iguazúfallen
Den här dagen är det dags för hemresa och inga aktiviteter är planerade. Transport till flygplatsen för att flyga vidare.

Övernattningar:
Tre nätter på ett bekvämt hotell.

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Om du vill är det möjligt att i stället boka boende i Puerto Iguazu i Argentina. Fråga gärna när du bokar din resa.


Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 5 200:-Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • En guidad tur under en halv dag och entréavgifter för parkerna på både den argentinska och den brasilianska sidan.
  • Transport för ankomst och hemresa
  • Måltider och övernattningar enligt program
  • Kollektivtrafikbussar
  • Turleder och lokala guider.

I priset ingår inte

  • Räkna med 75–100 USD för måltider som inte är inkluderade
  • Flygskatt på cirka 38 USD från Brasilien och 18 USD från Argentina
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Winberg Travel förbehåller sig för eventuella programändringar, prisändringar och tryckfel.


TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: