Sök
Sök
Kristusstatuen i Rio de Janeiro, Brasilien
Et tangoshow er også et must i Buenos Aires. Tango dukkede først op i slutningen af det 19. århundrede som et miks af forskellige rytmer, der blev danset i fattige nabolag
Buenos Aires
Iguassu Falls, Argentina
Vinranker i Chile
Chile
Mendoza, Argentina
Rio de Janeiro, Brasilien

Rundresa Chile, Argentina & Brasilien

Frapris pr. pers. v. 2 pers.

DKK 50.950,-

Varighed: 16 dagar

Tillsammans i trevligt sällskap och väl omhändertagna av vår skickliga reseledare & ciceron får vi nu en introduktion till några av Sydamerikas mest spännande länder.

Resan börjar i Chiles huvudstad Santiago, fortsätter över Anderna till Argentinas vinstad Mendoza, Iguassufallens majestät och pulsen i Buenos Aires.

Att utforska tre geografiskt sett enorma länder som Chile, Argentina och Brasilien kan verka helt omöjligt vid första anblick - men vi har plockat fram guldkornen och satt ihop dem till en resa över gränser med stora och små upplevelser! Santiago de Chile med utflykter till närliggande vindistriktet Casblanca Valley och självklart Pablo Nerudas älskade Valparaiso med färgglada husfasader och spännande historier. Vi gör den bedövande vackra resan över Anderna till Argentinas vinstad Mendoza och fortsätter i druvornas spår - Malbec, Syrah, Tempranillo. I Buenos Aires är höjdpunkterna tango med god mat & vin, en utflykt till Sydamerikas Venedig i Tigredeltat och ett besök på kyrkogården Recoleta. Iguassufallens majestät njuter vi av från både Argentinasidan och Brasilien innan fortsätter till en av Sydamerikas mest imponerande platser - coola Rio de Janeiro där vi beundrar både Jesusstatyn Corcovado och promenerar barfota på Copacabanas solvarma strand.

Vi erbjuder en extra (frivillig) heldagstur till UNESCO:s världsarv Colonia i Uruguay innan vi avslutar vår resa på Copacabanas soldränkta strand i Rio de Janerio, Brasilien.

Följ med på vår rundresa i Sydamerika!

Mærk stemning og nyd strandlivet på en af Rio de Janeiros mange lokale strande

Detaljeret beskrivelse

Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn sker med bekvämt reguljärt flyg med ett byte på vägen. God mat och dryck ombord gör resan kort och behaglig. Under natten flyger vi över den blå Atlanten och på förmiddagen dag två landar vi i Santiago, Chile. Glöm inte att ställa om era klockor, då Chile är 4 timmar efter Skandinaviens tidszon.Dag 2: Ankomst Santiago de Chile
Vi landar i Chile på förmiddagen, efter ankomst väntar pass- och tullkontroll innan vår reseledare möter upp tillsammans med lokalguide och chaufför vid flygplatsen. Vi börjar äventyren direkt med en stadsrundtur. Santiago de Chile är en härlig mix mellan gammalt och nytt i form av finansdistriktens eleganta skyskrapor och historiska Plaza de Armas med katedralen och presidentpalatset – vi äter sedan en avslappnad lunch och njuter nere vid Fishmarket innan det är dags att åka till hotellet och checka in och få lite välförtjänt vila innan vi samlas på kvällen för en gemensam middag. (L M)

Dag 3: Casablanda Valley, Valparaiso & Viña del Mar
Vi lämnar Santiago och åker västerut - vi börjar med Casablanca Valley, ett av Chiles finaste vindistrikt där vi besöker vingården Casa Del Bosque. Härifrån åker vi sedan vidare till den färgstarka stadsdelen Valparaiso och besöker några av de mest kända platserna som Promenade Atkinson och Café Turri. Vi fortsätter med bergbana upp till en av de höga kullarna där vi besöker La Sebastiana där Pablo Neruda – Chiles främste poet och nobelpristagare – bodde. Det finns också tid att vandra runt bland de små pittoreska gränderna i området bland de så typiska och färggranna husen som ligger utmed sluttningarna innan vvi fortsätter mot kuststaden Viña del Mar där vi äter lunch innan vi fortsätter förbi de berömda stränderna Salinas, Reñaca. Los Lilenes och Conc'on dit tusentals chilenare tillbringar sina semesterar. Vi stannar till och besöker torget Plaza Vergara och kikar lite på shoppingdistriktet innan vi återvänder till Santiago och vårt hotell. (F L)

Dag 4: Santiago de Chile – Anderna - Mendoza
Det är nu dags att åka vidare mot Argentina. Frukost och utcheckning på hotellet och vidare med buss till Mendoza. Färden går över Anderna och den högsta punkten som är ca 3000 meter. Här har man en bedövande vacker vy över Sydamerikas högsta berg ”Aconcagua”. Själva resan tar ungefär 8 timmar och vi åker med de traditionella långfärdsbussarna - just denna färd är en av de absolut mest natursköna som finns att göra i denna del av världen. Vi ankommer på kvällen till vårt hotell inne i Mendoza nära restauranger och shoppinggator. Här tar man siesta mellan 13-17, så många butiker har öppet till 20.30 på kvällen om man vill passa på att handla lite av de vackra hantverksprodukterna man finner här. (F)

Dag 5: Mendoza
Nu är det dags för vin och vackra Mendoza, munkar planterade vinrankor här redan på 1500-talet. Numera kallar man kärleksfullt mendoza för Argentinas "boutique town" och är stolt över stadens caféer, restauranger och kosmopolitiska atmosfär. Området runt Mendoza är inte bara bedövande vackert med sina olivträd och Andernas snöklädda berg i bakgrunden, utan också en behaglig plats att njuta av vin och den argentinska gästfriheten. Vi tillbringar dagen med att besöka 3 vingårdar, alla av helt olika karaktär och produktion. En av dem har ett hantverkscentrum med lokala konstnärer, en av gårdarna är större och mer storskalig och vi äter även lunch på en av gårdarna. Kvällen är på egen hand att njuta av lummiga avenyer, torg & kvarter fyllda av atmosfär och stadens alla caféer, vinbarer och restauranger. (F L)

Dag 6: Mendoza – Buenos Aires
Efter frukost flyger vi sedan till Argentinas huvudstad Buenos Aires. Vi möts och körs till vårt hotell där vi packar upp och har sedan tid att antingen vila lite eller strosa runt lite i omgivningarna innan det bär av igen ut i stadens pulserande rytm. Vi ser fram emot en helkväll i tangons hemstad - Buenos Aires! Ingen resa till Argentina är komplett utan en eldig ”abrazo”. Vi besöker tangopalatset La Ventana där vi först äter en god trerättersmiddag sedan njuter av några av de fantastiska musikerna och tangodansarna i Buenos Aires. (F M)

Dag 7: Le Tigre
Efter frukost i lugn och ro åker vi ut till Le Tigre, Buenos Aires Venedig. Le Tigre är ett område strax norr om Buenos Aires som ligger vid Paraná-deltat, själva staden ligger på en liten ö omgiven av floden och små kanaler och är ett populärt utflyktsmål för boende i Buenos Aires. Här upplever man inte bara den vackra naturen på nära håll och den stora behållningen är en båttur runt i deltat och besöket i den välmående lilla staden San Isidro på vägen hit. På eftermiddagen gör vi sedan en stadsrundtur inne i själva Buenos Aires där vi ser alla de kända landmärkena som Plaza del Mayo, kör genom tangodistriktet San Telmo till de färgstarka kvarteren Boca, exklusiva Palermo och avslutar med den berömda kyrkogården Recoleta där bland annat Evita Peron är begravd. (F)

Dag 8: Ledig dag till egna äventyr i Buenos Aires eller Colonia del Sacramento
Idag har vi en ledig dag i denna fantastiska stad - Buenos Aires. De av er som istället vill följa med på en dagstur där vi besöker grannlandet Uruguay kan köpa till den turen på plats – glöm inte passet på denna utflykt! Vi tar färjan ”bouqebus” över floden till den historiska staden Colonia del Sacramento. Idag är det en idyllisk stad med kullerstensgator, vindlande små gränder, trevliga restauranger och caféer. Den unika blandningen mellan spansk och portugisisk arkitektur har gett staden en plats bland UNESCO:s världsarv. Vi gör en stadsrundtur tillsammans med vår guide och har sedan tid att själva strosa omkring och insupa atmosfären innan vi tar båten tillbaka till Buenos Aires, färden tar ca en timme och kvällen är sedan på egen hand. (F)

Dag 9: Pampas
Efter vårt ganska hektiska program passar det med en smula lugn och ro. Vi åker ut på det berömda slättlandet utanför Buenos Aires, Pampas och besöker någon av de fina estanciorna här på Pampas. Här har vi en heldag nära naturen och får insikt i hur man arbetar på en estancia med boskap och hästar – och naturligtvis Argentinas berömda gauchos! Vi bjuds på en traditionell lunch med empanadas och asado och sen eftermiddag åker vi tillbaka in till storstaden och vårt hotell igen. (F L )

Dag 10: Pampas – Iguassu
Vi åker nu vidare och flyger inrikesflyg till staden Iguazu på gränsen mellan Argentina och Brasilien. Vi möts på flygplatsen och körs till vårt hotell där vi bor de närmaste två dagarna. (F)

Dag 11: Iguassu - Argentina
Frukost i lugn och ro innan vi hämtas för dagens utflykt till den argentinska sidan av fallen. Iguassufallen är en av Sydamerikas främsta naturupplevelser och ett UNESCO:s världsarv sedan 1984. Här hänförs man av de 1,2 miljoner liter vatten som forsar förbi varje sekund. Fallet mäter 2,7 kilometer från kant till kant och mest känt är kanske ”Djävulens gap” med en fallhöjd på 84 meter.
 Här på den argentinska sidan finns flera vandringsleder utmed fallen och man kan även ta det lilla tåget ”Tren Ecológica de la Selva” genom en del av området. Ta på bekväma skor då det finns möjlighet att promenera runt och njuta av både utsikt och natur. (F M)

Dag 12: Iguassu – Brasilien – Rio de Janeiro
Vi packar och åker vidare för ett besök vid den brasilianska sidan av fallen. Här är naturen och fallen mer dramatiska och vi ser den klassiska vyn av ”Djävulens Gap” på nära håll. Både här och på den argentinska sidan av fallen blir det en del promenerande så ha bekväma skor på fötterna - man skall inte heller glömma en regnponscho, inte för regnets skull utan för att kunna stå längst ute på terrasserna och njuta av fallens storhet någotsånär torr. Vi flyger sedan direkt ner till Rio de Janeiro och Brasilien med Copacabana, samba och spännande utflykter. Vi åker vårt hotell där vi kan pusta ut efter en lång och innehållsrik dag. Kvällen är på egen hand och det finns många trevliga restauranger i närheten av vårt hotell. (F)

Dag 13: Rio de Janeiro - Sockertoppen
Direkt efter frukost ger vi oss iväg för att uppleva den vidunderliga utsikten från Rios berömda ”sockertopp”. Vägen dit sker i två steg; först en tur med linbana upp till toppen av Urca Hill med en underbar panoramautsikt över staden. Sedan ytterligare en linbana upp till toppen av Sockertoppen där utsikten är, om möjligt, ännu mer hänförande. Vi tar sedan linbanan ner igen och åker vidare med buss för en tur runt i staden där vi passerar många historiska byggnader som bland annat teatern, konstmuseet och den gamla akvedukten. Eftermiddagen är på egen hand – kanske ett dopp i havet och en stund på Copacabana kan locka? (F L)

Dag 14: Rio de Janeiro - Corcovado
Vad är ett besök i Rio de Janeiro utan att se Corcovado? Vi åker buss utmed stadens stränder till Cosme Velho där vi tar det lilla tåget som klättrar utmed kanten upp till toppen 704 meter upp. Här ser vi den vackra Jesusstatyn Cristo Redentor. På 1930-talet myntade svenska sjömän uttrycket Limhamns-Jesus då statyn är byggd av cement från en fabrik i Limhamn, Malmö.
 På vägen ner igen ser vi flera av stadens läckra, solvarma stränder som Ipanema, Lebon och Barra - även om "vår" egen strand Copacabana är den mest kända och mest populära av dem alla! På kvällen samlas vi för vår traditionella avskedsmiddag som vi avnjuter på någon av stadens läckra restauranger. (F M)

Dag 15: Hemresa
Så är det dags att säga ”vejo você depois” till Brasilien och Sydamerika. Vi åker till flygplatsen för att flyga tillbaka mot Europa igen, ett byte på vägen. Ombord serveras mat och underhållning. (F)

Dag 16: Hemkomst
På eftermiddagen efter ett byte på vägen landar ni åter på Skandinavisk mark.

Overnatning:
I dagsläget har vi bokat nämnda nedan hotell. Dessa kan dock ändras till andra likvärdiga hotell, exakt information kommer med utskick av resehandlingar ca 2-3 veckor innan avresa.

Santiago: Marina las Condos
Mendoza: Huentala Hotel
Buenos Aires: Hotel Pulitzer
Iguazo: Recanto Park Hotel
Rio de Janerio: Windsor Excelsior Copacabana

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

OBS: Programmet er med forbehold for ændringer. Klimatiske forhold kan også medføre ændringer i programmet.

Bemærkninger

Vi rekommenderar bokning senast 60 dagar innan avresa, därefter är vanligtvis platstillgången på förfrågan.

Önskar ni förlänga semestern? Ring till oss för alternativ!
Vi har prisvärda och skräddarsydda utflykter och utfärder till Patagonien, nationalparken Torres del Paine eller varför inte några nätter på Påskön innan i Chile innan rundresan börjar. Vill ni avsluta med några extra dagar att njuta av värmen på Copacabana ordnar vi självklart det också!

Afrejsedatoer

8. februar 2019

Prisen er inklusiv

Avresa från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn – Santiago hemresa från Rio de Janeiro i ekonomiklass
Inrikesflyg Mendoza – Buenos Aires - Iguazu – Rio de Janeiro i ekonomiklass
Resa över Anderna med långfärdbuss
Tretton övernattningar i dubbelrum inklusive frukost
Nio gemensamma måltider varav fyra middagar och fem luncher samt även måltider ombord på flyg. Inkluderade måltider anges i programmet som F-frukost L-lunch M-middag
I Chile och Argentina ingår oftast dryck såsom vin och vatten till måltiderna
Samtliga utflykter, vinprovningar, inträden, båtfärder, uppträden och transporter enligt program
Svensk reseledare
Engelsktalande auktoriserad lokalguide

Dricks ingår vid samtliga gemensamma måltider, utflykter och till bellboys, lokalguider samt chaufförer

Prisen er eksklusiv

Frivillig tur till Uruguay över dagen med engelsktalande guide 23 februari inkl lunch. Betalas lokalt till reseledaren på plats, pris ca 2 600 kr om minimum 10 resenärer följer med på utflykten.
Jysk Rejsebureau kan skræddersy din rejse præcis som du ønsker det. Denne tur er én af vores egne favoritter, men har du andre ønsker, sidder vores rejsekonsulenter klar til at opfylde din drøm.

Da Jysk Rejsebureaus ture, aktiviteter og hoteller er meget populære, har vi kun mulighed for at tilbyde disse til kunder, der også køber flyrejsen igennem Jysk Rejsebureau.

Bemærk, at deltagelse i trekking og ture er på eget ansvar, så husk at tegne rejseforsikring hjemmefra. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring, der dækker disse aktiviteter uden ekstra tillæg.

Jysk Rejsebureau tager forbehold for programændringer, prisændringer og trykfejl.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: