På denna sida hittar du praktisk information och fakta om Aruba.


Praktisk information om att resa i Aruba

Klimat och bästa restid
Man kan resa till Aruba året om då ön ligger utanför orkanbältet.

Visum
Det krävs inget visum för svenska medborgare.
OBS! Visumreglerna kan ändra sig med kort varsel så Winberg Travel rekommenderar att du undersöker de aktuella villkoren med Arubas ambassad - läs med på Sweden Abroad.

Reser man via USA måste man komma ihåg att göra en ESTA ansökan och Secure Flight Information skall läggas in i flygbokningen.

Avreseskatt på 36 USD betalas på flygplatsen

Dricks
I de flesta länder är dricks en del av lönerna för anställda inom servicebranschen. Därför är det bra praxis (och ibland direkt nödvändigt) att ge dricks till exempelvis städpersonal, servitörer, guider, chaufförer, m.fl. beroende på vilket land du besöker. Därför rekommenderar vi att du sätter dig in i hur mycket som normalt ges i dricks och till vem innan du ger dig ut på din resa. Hitta information om dricks i exempelvis Lonely Planets guideböcker.


Fakta

Huvudstad: Oranjestad
Språk: Papiamento och nederländska
Valuta: Floriner (USD fungerar som betalningsmedel i stort sett överallt)
Religion: De flesta är katoliker men många religioner praktiseras och samexisterar på ön


Information Aruba

Aruba handlar mycket om strandliv - här finns mängder av vackra stränder och man hittar dem främst på västkusten. Eagle Beach utsågs nyligen av den prestigefyllda resetidningen Condé Nast Traveler till en av världens bästa stränder. Vill man inte bara sola och bada kan man roa sig med någon av alla de vattensporter som erbjuds.

Vill man surfa åker man till Andieuri Beach eller Bachelors Beach. På Hadicurari Beach wind- eller kitesurfar man bäst. Boca Catalina och Baby Beach är några av de finaste stränderna att snorkla vid. Det finns också många bra platser för scuba dykning. Man kan även hyra en bil och utforska på egen hand - här finns flera nationalparker och trots den karga naturen bjuder Aruba på mycket att se.

Man skall inte heller missa en utflykt till Renaissance Island med den vitaste sanden och mängder av orädda flamingos och leguaner!

Det finns en 18-håls golfbana - Tierra del Sol - ritad av Robert Trent Jones II och sedan finns det två 9-hålsbanor; Aruba Golf Club och The Links at Divi Aruba. Greenfee för 18 hål ligger runt 100 USD.

Shopping är ett måste och det finns mycket att välja mellan. Inne i Oranjestad trängs lyxbutikerna med varandra och här erbjuds äkta vara - för den som hellre vill besöka några av öns marknader så finns det massor av skojiga souvenirer att fynda och till betydligt lägre priser!

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF