2 dagar
Exkl. flyg
Från 2 075:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Denna resa till Fraser Island sker i små grupper i 4-hjulsdrivna bussar, som är specialbyggda för att köras på de långa sandstränderna på Fraser Island. Resan är särskilt lämplig för familjer eller för dig som vill skämma bort dig själv lite. Du bor i den mysiga lilla byn Happy Valley i bekväma 4-bäddsrum med delat badrum och toalett (det är möjligt att uppgradera till ett rum med privat badrum och toalett). Alla måltider ingår dessutom.

Fraser Island är en helt fantastisk naturupplevelse. Hela ön är en nationalpark, och det finns regnskogar, sanddyner och vackra sjöar med vatten så rent att man kan dricka det. Det är världens största sandö och har utnämnts till ett världsnaturarv av UNESCO. Några av höjdpunkterna på ön är Lake McKenzie, Maheno Wreck, 75 Mile Beach och Indian Head, och du får naturligtvis upptäcka dem alla på denna tvådagarstur.

Bästa reseperiod

Hela året.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Tin kan Bay, Pile Valley, Lake McKenzie
Du hämtas på ditt hotell på fastlandet och tar färjan till världens största sandö, Fraser Island. Det är möjligt att hämtas på flera platser på fastlandet. Innan färjeöverfarten gör vi ett stopp vid Tin Can Bay. Det kommer ofta in vilda delfiner i bukten. Efter “morning tea” på stranden på Fraser Island, tillbringar du de kommande dagarna med att utforska ön. Fraser Island är den enda plats i världen där regnskogen växer i sanden. Du tar en guidad promenad genom Pile Valley, där du kan se 1 000 år gamla träd växa direkt från sanden. Det finns över 100 sötvattenssjöar på ön, och Lake McKenzie är nog den mest kända. Ta en simtur och njut av att du inte ska klättra över en massa stenar för att komma ut i det klara vattnet.
Dag 2: Eli Creek, Maheno Wreck, The Pinnacles, Indian Head, 75 Mile Beach
En av de största höjdpunkterna på Fraser Island är Eli Creek. Vattnet här är så rent att det nästan inte går att se – bara strömmarna i ån avslöjar på vilket håll vattnet flödar. Ta på dig dina badkläder på och gå till början av vattendraget. Hoppa i vattnet och låt dig glida med strömmen hela vägen till stranden. I 1935, efter en tyfon, gick fartyget SS Maheno på grund på Fraser Island. Fartyget var på väg med bogserbåt från Sydney till Osaka i Japan när stormen bröt ut, och Maheno slet sig bort från bogserbåten. Det tog tre dagar innan fartyget slutligen hittades utanför Fraser Island. Flera försök att dra henne fri misslyckades, och Maheno ligger fortfarande i vattnet utanför Fraser. Tid, vind och vatten har dock tärt på den gamla damen, och tillgång till vraket är förbjudet av säkerhetsskäl. Senare i dag klättrar du upp på Indian Head – en utkiksplats varifrån du kan ha turen att se rockor, hajar och mellan juli och november också valar. Du måste naturligtvis också på en biltur längs den långa, öde stranden 75 Mile Beach innan turen i slutet av dagen går med färjan tillbaka till fastlandet.

Övernattningar

1 natt i stuga i 4-bäddsrum

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor i Australien. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

april - september

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Bekväma skor
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • 1 natt i stuga i 4-bäddsrum
 • Engelsktalande guide
 • Transport, utflykter och måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Flyg
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF