Sök
Sök
FRÅN MELBOURNE TILL AUSTRALIENS RÖDA HJÄRTA
Sporvogn i Melbourne, Australien
Great Ocean Road, Victoria, Australien
De 12 Apostle, Great Ocean Road
The Grampians National Park, Victoria, Australien
Australien, Stuart Highway
Outback, Australien
Ayers Rock, Australien
Kata Tjuta, Australien
Uluru, Australien
Kings Canyon, Australien

Från Melbourne till Australiens röda hjärta

Frånpris per person vid 1 pers.

SEK 6 995:-

Reslängd: 10 dagar

Ge dig ut på en 10-dagars gruppresa som går från Melbourne i söder till Australiens röda hjärta – till Alice Springs och Uluru.

Vid Shipwreck Coast tornar de spektakulära klippformationerna “The Twelve Apostles” upp sig från havet, och i området Loch Ard Gorge kan du fördjupa dig i historien om ett skeppsbrott, medan du vandrar runt i storslagen natur. Sov under marken i opalgruvstaden Coober Pedy, som vid första anblicken liknar en spökstad, men surrar av liv under jorden. Njut av en oförglömlig soluppgång och solnedgång vid Uluru (Ayers Rock) och gå igenom den majestätiska dalen Valley of the Winds vid Kata Tjuta (The Olgas).

Väder

Årstiderna i Australien är omvända jämfört med de svenska. När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien. Men Australien sprider sig över så många klimatzoner att det kan finnas både snö och värmebölja på samma gång i olika delar av landet. Det innebär också att man kan besöka Australien året runt, beroende på vart man ska. Prata med din resesäljare och få de bästa tipsen om när det passar bäst för dig att åka.

Detaljerad resplan

Dag 1: Melbourne till Twelve Apostles

Från Melbourne beger vi oss till mot de kända surfsamhällena Torquay (hem för surfmärkena Rip Curl och Quicksilver), Bells Beach och Anglesea. Vidare längs med Great Ocean Road har du möjlighet att kasta dig in i vågorna, gå på upptäcktsfärd eller bara koppla av i samhällena Apollo Bay och Lorne. Delar av Great Ocean Road är uthuggna av soldater som återvände från det första världskriget, och deras arbete och arv har skapat en av de mest spektakulära kustnära vägar du någonsin kommer att uppleva. I Otway National Park är det dags för lunch och en promenad genom en bit av Australiens ursprungliga regnskog. Vad bättre sätt att avsluta dagen på än med en solnedgång vid de vilda klippformationerna Twelve Apostles? I natt bor du på ett hostel vid Great Ocean Road ([L],[M])

Dag 2: Great Ocean Road till Grampians National Park

Förutom den spektakulära naturen är höjdpunkten på dagen Loch Ard Gorge, London Bridge och Bay of Martyrs. Efter lunch ger vi oss bort från kusten och inåt landet till Grampians National Park. Här kommer du att tillbringa eftermiddagen med en vandring ner till botten av Mackenzie Falls och du kan njuta av utsikten från The Balconies. Senare på dagen har du möjlighet att se känguruer och andra vilda djur komma ut för att leka. I natt bor du på ett hostel i hjärtat av Grampians National Park. ([F],[L],[M])

Dag 3: Grampians National Park till Adelaide

Denna morgon börjar med ett besök på Brambuk Aboriginal Cultural Centre, varefter det vankas mer vandring i den vackra nationalparken. På väg mot Adelaide äter vi lunch vid Mt. Arapiles. På eftermiddagen kommer du att ha gott om möjlighet att luta dig tillbaka och njuta av landskapet, innan vi når Adelaide tidigt på kvällen. ([F],[L])

Dag 4: Adelaide

Idag har du hela dagen på dig att utforska Adelaide. Observera att idag ingår endast boende i priset och inte aktiviteter och måltider.

Dag 5: Adelaide till Quorn

Efter gårdagens upplevelser i Adelaide lämnar vi nu staden och reser igenom Clare Valley, en av Australiens äldsta vinregioner. På väg genom de södra Flinders Rangers stoppar vi för lunch och därefter vandrar vi upp till Dutchman's Stern, där vi har en magnifik utsikt över de omgivande slätterna. Ikväll bor du i den historiska staden Quorn. ([L],[M])

Dag 6: Quorn till Coober Pedy

Dagen börjar tidigt och målet är Coober Pedy – staden som levererar de flesta av världens vackra opaler. Det känns nästan som att du har landat på Mars, så kargt är landskapet. Vi går nu på en rundtur av opalgruvorna, och det finns tid för att utforska de underjordiska sevärdheter staden gömmer. Efter ett besök på Josephine's Kangaroo Orphanage och middag, sover du under jorden – precis som lokalbefolkningen. ([F],[L],[M])

Dag 7: Coober Pedy till Uluru

Den endaste planen för idag är att nå Uluru (Ayers Rock). Här campar vi och du njuter av din första solnedgång vid Uluru. ([F],[L],[M])

Dag 8: Uluru

Idag har du hela dagen runt Uluru. Ta en promenad i området och lär dig mer om de lokala aboriginestammarna. Tillbaka i lägret finns lunch och du har resten av dagen på dig för att gå och utforska och njuta av Uluru. ([F],[L],[M])

Dag 9: Uluru & Kata Tjuta till Kings Creek Station

Frukost äter vi vid Kata Tjuta (The Olgas), där den majestätiska dalen Valley of the Winds skär igenom de unika kupolformade klipporna. Efter en läcker lunch är det tillbaka på bussen, som går mot poolen vid Kings Creek Station, där vi övernattar. Här kan du ta dig en kamelsafari, en helikoptertur eller en ATV-safari (ingår ej). ([F],[L],[M])

Dag 10: Kings Canyon till Alice Springs

Njut av promenaden på kanten av Watarrka (Kings Canyon) för att komma till utkiksplatsen där du får en magnifik utsikt över ravinen, de gigantiska väggarna av sandsten, och ser hur enorm Kings Canyon är. Du kommer också att se det berömda vattenhål som kallas Edens lustgård. Efter lunchen åker vi till Alice Springs, dit vi kommer sent på eftermiddagen. ([F],[L])


Övernattningar:
Swag, tält och hostel

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Uppgradering av boendet på Ayers Rock Resort erbjuds i mån av tillgång. Om du reser ensam, bor du med en annan resande av samma kön på de platser vi campar. Detta paket är en kombination av två resor, vilket är anledningen till att det kan hända att guiden och gruppen förändras längs vägen.

Högst 15 kg bagage och en liten ryggsäck för dagsturer kan tas med på resan.


Pris

Frånpris per person vid 1 pers.

SEK 6 995:-


Gruppstorlek

Max. 24 personer

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Engelsktalande guide
  • Transport, utflykter, måltider och övernattningar enligt program

I priset ingår inte

  • Flyg
  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Visum
  • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: