17 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 24 450:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Detta reseförslag är för dig som vill på äventyr i västra Australien. Efter två nätter i Perth går resan upp för kusten via Pinnacles-öknen, Kalbarri nationalpark, som erbjuder en fantastisk utsikt från Nature's Window, samt besöka Monkey Mias nyfikna delfiner. Härifrån kan du bege dig till nationalparken Kalbarri där du kan vandra i områdets många raviner och simma under vattenfallen. Från Kalbarri kan du fortsätta söderut genom vildmarken till Margaret River. Här kan du njuta av utsökt vin, vandring och surfing. Har du tid över kan du fortsätta upp till Fremantle innan du lämnar tillbaka husbilen i Perth och åker tillbaka till Sverige.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Australien här
Praktisk information om Australien

Bästa reseperiod

Årstiderna i Australien är omvända jämfört med de svenska. När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien. Men Australien sprider sig över så många klimatzoner att det kan finnas både snö och värmebölja på samma gång i olika delar av landet. Det innebär också att man kan besöka Australien året runt, beroende på vart man ska.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa Skandinavien
Avresa med reguljärflyg – vi bokar alltid reguljärflyg med alla dess fördelar – mer benutrymme, måltider och drinkar, möjlighet att få bonuspoäng. För den som har speciell diet får man kostnadsfritt beställa specialmat ombord på flyget.
Dag 2: Ankomst Perth
Ni landar i Perth och hämtar ut er hyrbil (vill man inte köra själv går det naturligtvis mycket bra att lägga upp en resa med förbokade transfers och bussutflykter istället för bil) och kör in till city och ert hotell. Beroende på trafiken tar detta mellan 30-40 minuter. Ni har sedan resten av dagen att ta igen er på efter den långa flygresan. Ni bor centralt med restauranger och shopping direkt runt hörnet från hotellet.
Dag 3: Perth
Perth är en lugn liten stad vars centrum är koncentrerat till i princip några få kvarter men själva staden är vidsträckt med låg bebyggelse. Bland det trevligaste man kan göra här är dels att ta en långpromenad i Kings Park, en av världens största stadsparker med natur, kultur och upplevelser. Staden har också också ett livligt och intressant konstcentrum i The Art Galler of Western Australia - ofta med spännande utställningar och en välfylld presentbutik. Ett måste är också att göra en utflykt till Caversham Wildlife Park där man kan få närkontakt med kängurus, se de sällsynta quockas och kanske även en tasmansk djävul.
Dag 4: Perth - Geraldton
Nu börjar ni er "roadtrip" norrut längs en oerhört vacker västkust - dagens mål är staden Geraldton som ligger ca 432 kilometer norrut. Vägarna är mycket bra och trafiken blir glesare och glesare ju längre norrut man kommer. Förslagsvis kör ni Indian Ocean Drive och gör lite stopp på vägen. I tvillingstäderna Dongara & Denison kan man smaka det lokala vinet och äta skaldjur, utanför Lancelin förundras man över de enorma vita sanddynerna men mest andlöst av allt är nog ett besök i Nambung National Park. Här besöker man Pinnacles, ett område fyllt av höga kalkstensformationer. Man kan göra en ökenpromenad eller köra runt området på markerade vägslingor. Glöm inte vatten bara för det är varmt och torrt här! Framme i Geraldton kan man strosa runt i den lilla stadskärnan men vackrast är nog att promenera på den milslånga stranden söder om staden - även här finns det enorma kritvita sanddyner.
Dag 5: Geraldton - Monkey Mia
Färden går vidare mot UNESCO:s världsarv Shark Bay och den lilla platsen Monkey Mia - dagens sträcka är också den ganska exakt 432 kilometer. Passa på att tanka bilen vid Billabong Roadhouse - och ta en kopp kaffe - bara i Australien kan man dricka "flat white" - en australiensisk version av cappuccino som är rent beroendeframkallande! När ni kommit in i Shark Bay finns mängder av stopp att göra; se de unika stromatoliterna vid Hamelin Pool, ta en promenad och ett dopp vid den förunderliga Shell Beach, njuta av utsikten vid Eagle Bluff. Här spanar man efter hajar, dugonger och rockor, ta gärna med en liten kikare då ni med största säkerhet kommer att kunna se några exemplar! I den lilla staden Denham kan man fylla på med dricka och kanske äta en sen lunch innan ni kör de sista milen ut till Monkey Mia där ni nu bor i två nätter.
Dag 6: Monkey Mia
Man samlas man vid stranden ca 7.30 för att höra om de förunderliga delfinerna som hållit till här vid Monkey Mia i många decennier. Har man tur blir man utvald och får mata men oavsett vilket är det en fantastisk upplevelse att få se dessa vackra djur på nära håll! Ni har sedan hela dagen att antingen bara sola och bada vid den långa stranden här. Ni kan ta bilen och göra en utflykt till Francois Peron National Park eller kanske boka en segeltur med katamaran eller en fisketur.
Dag 7: Monkey Mia - Kalbarri
Passa på att se delfinerna en sista gång innan ni så lämnar Monkey Mia och Shark Bay för denna gång. Till Kalbarri är det 399 kilometer men det finns många intressanta stopp att göra turen några kilometer längre. Inne i Kalbarri National Park finns platser som Nature´s Window, The Loop och Z-bend Gorge att besöka. Utsikten över Murchison River och de röda ravinerna är överträffade! Framme i Kalbarri finns många mycket bra restauranger som specialiserar sig på fisk och skaldjur från havet utanför.
Dag 8: Kalbarri - Geraldton
Från Kalbarri till Geraldton är det bara 140 kilometer så det finns gott om tid att ta det lugnt och njuta av omgivningarna. Kanske ni passar på att tillbringa förmiddagen på Chinaman´s Beach i Kalbarri och börja färden mot Geraldton efter lunch? Innan ni lämnar Kalbarri rekommenderar vi ett besök vid Rainbow Jungle - ett unikt papegojreservat och en färggrann upplevelse. Passa sedan på att stanna till vid "Pink Lake" i Port Gregory - en sällsynt syn då det bara finns ett fåtal runt om i världen varav de flesta faktiskt i västra Australien.
Dag 9: Geraldton - Fremantle
Ni åker nu tillbaka hela vägen till Perth och så en liten bit till ut mot kusten till staden Fremantle. Känd för sina segeltävlingar och målgång för America´s Cup men också för sin helt fantastiska arkitektur. Staden har mängder av intakta koloniala träbyggnader och fängelset här är ett av de elva som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Här finns marknader, restauranger, caféer och flera av de mycket populära mikrobryggerierna - passa på att äta lunch eller middag på Little Creatures Brewery om ni har tid!
Dag 10: Fremantle
Ni har hela dagen att utforska Freo - denna vackra lilla stad. Strosa omkring och njut av folklivet och de vackra omgivningarna. Här finns museer och konstgallerier och vita stränder för den som hellre vill ha sand mellan tårna. Fängelset har flera mycket intressanta visningar varav en 2,5 timmes visning som beskriver flyktvägar och innefattar både vandring och båtfärd!
Dag 11: Fremantle - Margaret River
Kusten söder om Fremantle kantas av kritvita stränder och smaragdgrönt hav, de små städerna här Mandurah, Rockingham, Bunbury, Busselton bjuder på möjligheter att simma med delfiner, besöka konstgallerier, shopping, undervattensobservatorier mm mm. Dagens körsträcka är 264 kilometer och låt det ta hela dagen så ni kan spendera tid med att uppleva Australiens berömda sydväst!
Dag 12: Margaret River
Detta är ett mecka för alla livsnjutare - Margaret River är berömd för sina vingårdar, följ gärna någon av de vinrutter som rekommenderas och ta god tid att njuta av långlunch och rundvandringar. Man smakar inte bara av det goda vinet utan här finns olivolja, ost, choklad och det mesta i delikatessväg.
Dag 13: Margaret River - Perth
I sakta mak åker ni tillbaka mot Perth - är ni inte mätta på vinupplevelser kan vi ta en tur i Swan Valley strax öster om själva Perth - även detta ett område känt för sina goda viner! Dag 14: Hemresa till Skandinavien Ni kör tillbaka ut till flygplatsen och lämnar tillbaka er hyrbil och checkar in för flyg tillbaka till Skandinavien.
Dag 15: Hemkomst till Skandinavien
Ankomst till Skandinavien efter ett fantastiskt äventyr.

Övernattningar

Två nätter i Perth i dubbelrum på mellanklasshotell
En natt i Geraldton i dubbelrum på mellanklasshotell
Två nätter i Monkey Mia i dubbelrum på mellanklasshotell
En natt i Kalbarri i dubbelrum på mellanklasshotell
En natt i Geraldton i dubbelrum på mellanklasshotell
Två nätter i Fremantle i dubbelrum på mellanklasshotell
Två nätter i Margaret River i dubbelrum på mellanklasshotell
En natt i Perth i dubbelrum på mellanklasshotell

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

Året om

I priset ingår

 • Flygbiljett Sverige-Perth t/r
 • 2 nätter i Perth i dubbelrum på mellanklasshotel inklusive frukost
 • 1 natt i Geraldton i dubbelrum på mellanklasshotel inklusive frukost
 • 2 nätter i Monkey Mia i dubbelrum på mellanklasshotel inklusive frukost
 • 1 natt i Kalbarri i dubbelrum på mellanklasshotel
 • 1 natt i Geraldton i dubbelrum på mellanklasshotel inklusive frukost
 • 2 nätter i Fremantle i dubbelrum på mellanklasshotel inklusive frukost
 • 2 nätter i Margaret River i dubbelrum på mellanklasshotel
 • 1 natt i Perth i dubbelrum på mellanklasshotel inklusive frukost
 • Hyrbil i mellanklass inklusive alla nödvändiga försäkringar

I priset ingår inte

 • Andra måltider än de som anges
 • Drycker
 • Personliga försäkringar
 • Dricks
 • Visum

Kommentarer till pris

Det går att uppgradera hotellstandard och hyrbil mot en extra avgift. Fråga din resesäljare om pris.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF