Sök
Sök
På roadtrip med vennerne i Australien
Sydney, Australien
Den verdensberømte Bondi Beach i Sydney
Mojo Surf, Australien
Mojo Surf, Australien
Fraser Island, Australien
Fraser Island, Australien
Udsigten fra Indian Head på Fraser Island, Australien
Lake Wabby, Fraser Island, Australien
Australien, Fraser Island, Maheno
Australien, Fraser Island
Surfing, Australien
Whitehaven Beach, Whitsundays Islands, Australien
Great Barrier Reef, Australien
Great Barrier Reef.
Whitsundays Islands, Australien
Tag på opdagelse i verdens ældste regnskov og nyd de smukke strande ved Cape Tribulation

Roadtrip med vännerna

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 15 495:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 30 dagar

Ta en roadtrip i Australien med dina bästa vänner. Coola städer, en öde outback och fantastiska stränder väntar dig här. Bilen och det medföljande tältet ger er frihet att uppleva Australien i er egen takt – till ett bra pris.

Om ni är ett par stycken som reser tillsammans och vill ha mer frihet än ett busspass kan erbjuda är en roadtrip med bil längs den australiska östkusten rätt val för er. I er egen hyrbil kan ni hitta era egna ställen – de mindre städerna, de fantastiska nationalparkerna och de otroliga stränderna där inte många når ut – och ni är helt oberoende av busslinjer, avgångstider och hållplatser.

Det medföljande tältet ger er möjlighet att spara lite boendekostnader längs med kusten. Den vackra australiska vädret inbjuder till camping, både på välutrustade campingplatser och i avlägsna men vansinnigt vackra nationalparker, där ni måste dela plats med känguruer och eukalyptusträd.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Australien här
Praktisk information om Australien

Väder

Årstiderna i Australien är omvända jämfört med de svenska. När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien. Men Australien sprider sig över så många klimatzoner att det kan finnas både snö och värmebölja på samma gång i olika delar av landet. Det innebär också att man kan besöka Australien året runt, beroende på vart man ska. Prata med din resesäljare och få de bästa tipsen om när det passar bäst för er att åka.

Surfing, Australien

Detaljerad resplan

Vi har arrangerat de första två nätterna på ett centralt beläget hostel i Sydney. Tillbringa dagarna med att utforska Sydney: kolla in Operahuset, klättra upp på Harbour Bridge, njut av solen på Bondi Beach och insup stadens atmosfär innan friheten och de öppna vidderna lockar.

Efter ett par dagar i Australiens största stad hämtar ni er hyrbil och beger er norrut mot Cairns. Ni har 26 dagar på er att köra de dryga 2 500 km som ligger mellan Sydney och Cairns.

Frihet är huvudtemat för denna resa – men vi hjälper gärna till med några förslag på bra ställen att stanna på. Några av våra favoriter längs Australiens östkust är:

Blue Mountains
Blue Mountains National Park ligger väster om Sydney, och det tar ca. 1,5 timme att köra dit. Nationalparken fick sitt namn på grund av av oljan från eukalyptusträden, som ger den ett blåaktigt skimmer. Parken erbjuder otroliga utsikter, vackra vattenfall och bra naturvandringar.

Myall Lakes National Park
I detta område i New South Wales finns flera större sjöar, och det är ett fint område att tälta i, med möjlighet till fisketurer eller båtturer på sjöarna.

Coffs Harbour
Coffs Harbour är en medelstor stad med ca 26 000 invånare. Stadens läge vid havet gör den attraktiv och till ett populärt semestermål för australierna själva. Det finns många boendealternativ och staden erbjuder ett brett utbud av aktiviteter.

Byron Bay
Byron Bay har cirka 5 400 invånare, men turisterna fördubblar ofta befolkningsantalet. Det är en trevlig liten stad och ett absolut backpacker-paradis. Stämningen är bra och avslappnad under dagen – nattlivet är vilt och stränderna är fantastiska.

Surfers Paradise
Staden är känd för sitt hektiska nattliv och är en favorit bland backpackers på grund av detta. Surfskolor erbjuder lektioner på stranden – och vad bättre ställe att lära sig att surfa än Surfers Paradise!

Noosa
Noosa är ett populärt semestermål, där det sjuder av liv och semesterstämning. Besök nationalparken Noosa Head, som har attraktiva vandringsleder och vackra kuststräckor. Koalabjörnar lever i området, så du kan ha tur och upptäcka de små djuren i deras favoritträd, eukalyptusträdet.

Fraser Island
Fraser Island är definitivt en av höjdpunkterna på östkusten. Ön är ca 125 km lång och 15 km bred vid sin bredaste punkt, och är därmed världens största sandö. Naturen är magnifik. Hela ön är en nationalpark, och det finns regnskogar, sanddyner och vackra sjöar med vatten så rent att man kan dricka det.

Whitsundays
Whitsundays är det allmänna namnet på hela nationalparken, som ligger utanför Airlie Beach. Whitsundays består av 74 öar, varav Whitsunday Island är den största, med 109 km2. Det är en fantastisk upplevelse att segla runt öarna med deras kritvita stränder och turkosa vatten. Om vädergudarna är är nådiga är Whitsundays nog det närmaste man kan komma paradiset.

Cairns
Cairns är Queenslands mest besökta stad och är utgångspunkt för en uppsjö av spännande naturupplevelser. De flesta förknippar Cairns med världens största korallrev; Great Barrier Reef, och det är definitivt ett “måste” att ta en båttur för att uppleva det. Liksom de flesta större städer i Australien, erbjuder Cairns också många andra typer av äventyrssporter. Cairns har inte en fin strand, och därför har man skapat en stor lagun med saltvatten, som är gratis för alla.


Övernattningar:
2 nätter på ett hostel i Sydney


F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Fråga en resesäljare om ni kan hyra en husbil istället och förlänga hyresperioden.

Utöka med dykning på Great Barrier Reef
Att bo ombord är det idealiska sättet att uppleva världens största korallrev, då du får mesta möjliga tid att dyka och kommer ut till de bästa dykställena. Det råder ingen tvekan om att du kommer att få mest utbyte av dykningen och världens största korallrev om du håller dig ute till sjöss i ett par dagar. På så sätt får du mest tid att slappna av och verkligen njuta av omgivningarna – och naturligtvis mer tid för dykning och snorkling. Läs mer om möjligheten att dyka på Great Barrier Reef här

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 15 495:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

  • Flygresa Sverige-Sydney//Cairns-Sverige
  • 2 nätter på ett hostel i Sydney
  • 26 dagars uthyrning av en stationwagon Sydney-Cairns, inkl. försäkring, envägshyresavgift, extra förare, tält och diverse utrustning
  • Turistvisum till Australien

I priset ingår inte

  • Övernattningar
  • Bränsle
  • Mat och dryck
  • Avbeställningsskydd med självrisk för camperhyrning
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

Tillvalsprodukter

Whitehaven Beach, Whitsundays Islands, Australien

Fraser och Whitsundays

Helt fantastiska naturupplevelser väntar på denna tur, som kombinerar kör-själv på sandön Fraser Island och en segeltur vid Whitsundays på Australiens östkust.

Reslängd: 10 dagar
Dykkerkursus på Great Barrier Reef i Australien

PADI dykarkurs på Great Barrier Reef

Denna femdagars PADI dykarkurs på Great Barrier Reef är en upplevelse av särklass. Möt den förtrollande världen under ytan, på världens största korallrev

Reslängd: 5 dagar
FRÅN: 3 545:-
Awesome Whitsundays

Sov under stjärnorna på Great Barrier Reef

Sov under stjärnorna på denna tvådagarstur till Great Barrier Reef. Dagen tillbringas med att snorkla på revet. När båten återvänder till fastlandet stannar du på den stora flytande pontonen, där du snorklar vidare och övernattar i en swag. Nästa morgon har du revet helt för dig själv!

Reslängd: 2 dagar
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: