Sök
Sök
Working Holiday Australien

Working Holiday-visum till Australien

Frånpris per person vid 1 pers.

SEK 4 450:-

Reslängd: Upp till 12 månader

Kombinera din vistelse i Australien med en arbetsperiod och upplev den australiska kulturen på nära håll.

Australien och Sverige har ett samarbete som gör det möjligt för svenska medborgare att kombinera semester och arbete i Australien. Med ett visum för en arbetssemester kan du vistas i Australien i upp till ett år, och du kan arbeta i upp till 6 månader för samma arbetsgivare och studera i upp till 4 månader.

Det är ett bra finansiellt komplement om du vill resa runt i Australien men inte helt har lyckats spara tillräckligt hemifrån.

Detaljerad resplan

Winberg Travel samarbetar med Visa First, som är experter på arbetsvisum. Det hela går lätt och snabbt. När du har betalat för ditt visum kommer du att ringas upp av Visa Firsts engelsktalande personal och tillsammans går ni igenom ansökningsformuläret.

Med ett ankomstpaket i Sydney eller Melbourne (finns att köpa) får du en mjuklandning i Australien. Paketet består av transfer från flygplatsen till ett hostel i Sydney, 2 nätter i ett flerbäddsrum med frukost, information och hjälp med att hitta ett jobb, gratis internet, möjlighet till gratis bagageförvaring i 1 månad och en social kväll inkl. några öl.

Winberg Travel kan hjälpa dig att få ett skattenummer, vilket är nödvändigt så att du inte behöver betala ca 40 % i skatt på vad du tjänar. Vi kan också hjälpa dig att upprätta ett bankkonto, samt få ett australiskt SIM-kort. Båda tjänsterna kan köpas mot en extra kostnad.

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Kom ihåg att behandlingen av din ansökan kan fördröjas om några av ovanstående saker måste undersökas, så det är en bra idé att ansöka i god tid.

Du kan bara ansöka om ett Working Holiday-visum en gång i ditt liv, men det finns ett undantag att det kan erhållas två gånger, om du under din första vistelse har arbetat minst tre månader med säsongsarbete som till exempel fruktplockning.

Ditt visum är elektroniskt och registrerat via ditt passnummer. Därför är det VIKTIGT att du reser med samma pass som du har ansökt om visering med.

Ditt visum är giltigt i 12 månader och ger dig rätt att vistas i Australien i 12 månader. Du kan resa in och ut ur landet inom giltighetstiden.

Det finns några kriterier som måste uppfyllas för att du ska kunna ansöka om ett arbetsvisum:
 • Du måste vara mellan 18-31 år (ansökan måste göras innan du fyller 31).
 • Du måste ha ett pass från ett av länderna som Australien har ett samarbete med (Danmark, Belgien, Kanada, Chile, Cypern, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Hong Kong, Irland, Japan, Korea, Malta, Nederländerna, Norge, Sverige, Taiwan, Thailand, Turkiet eller Storbritannien).
 • Du får inte ha straffats.
 • Du måste ha god hälsa.
 • Du får inte ha barn.
 • Du måste ha tillräckligt med pengar för att försörja dig tills du hittar arbete.
 • Läs mer här


Observera att behandlingen av ett Working Holiday-visum också kan fördröjas om du:
 • Har ett barn.
 • Ska arbeta inom sjukvården och med yngre barn.
 • Har eller har haft/lidit av särskilda allvarliga sjukdomar.
 • Har genomgått en hälsokontroll av ett särskilt skäl.
 • Har vistats i mer än 3 månader under de senaste 5 åren i ett land (Kina, Indien, Indonesien, Malaysia, Pakistan, Filippinerna, Ryssland, Sydafrika, Sydkorea, Thailand och Vietnam) som bedöms ha en hög hälsorisk för tuberkulos, så en lungröntgen krävs för att visa att du inte är smittad. Lungröntgen ska göras på utvalda sjukhus. Be Visa First om mer information.
 • Har dömts för en rättsstridig handling.
 • Har deporterats eller ombetts att lämna ett annat land.
 • Har varit i militärtjänstgöring utöver den normala värnplikten.


Pris

Frånpris per person vid 1 pers.

SEK 4 450:-


Kommentarer till pris


Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: