Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2022-2023 Läs mer här!
11 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 36 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Colombia är ett av världens vackraste och mest intressanta länder. En oerhört rik kultur med välbevarade koloniala städer som Salento och Cartagena, den senare ett UNESCO:s världsarv. Vacker natur med gröna dalar, floder, vattenfall, regnskogar och vulkaner. Colombias historia är en cocktail av afrikansk musik, färggrant hantverk, mat & dialekter med minnen från jordens alla hörn och världens kanske vänligaste människor! Låt oss skräddarsy din resa - besök huvudstaden Bogotá, kulturrika Villa de Leyva och gör en färd förbi mytomspunna Guatavitasjön. Ut i det gröna kaffelandskapet med vajande vaxpalmer. Cartagena - en nästan obegripligt vacker och välbevarad stad fylld av musik, stämning och upplevelser och ett UNESCO:s världsarv! Varför inte avsluta med några nätter på Aruba eller Curacaos vita stränder?

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Colombia här
Praktisk information om Colombia

Bästa reseperiod

Colombia är ett stort land och på grund av landets topografi finns stora regionala skillnader i väder och temperatur. I området runt Bogotá, Medellin och Cali sträcker sig regnperioden från april till maj och sedan igen från oktober till november. Vid den karibiska kusten sträcker sig regnperioden från april till november. Stillahavskusten och regnskogen i Amazonas har ingen riktig torrperiod. Här regnar det året runt.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst Colombia
Avresa från Skandinavien sker med bekvämt reguljärt flyg med ett byte på vägen. God mat och dryck ombord gör resan kort och behaglig. Ni har en skön dagflygning och landar i Colombias huvudstad Bogotá tidig kväll. Colombia är 7 timmar efter Skandinaviens tidszon på vintern. Ni möts på flygplatsen av er lokalguide och chaufför som tar er till ert hotell där ni äntligen kan vila efter en lång dag!
Dag 2: Bogotá
Frukost och sedan gör ni Bogotá tillsammans med er chaufför och engelsktalande lokalguide! Staden grundades redan 1538 av spanjorerna och hette då Santa Fe - numera är det en skön blandning av lite bedagad kolonial grandezza mixat med en modern metropol. Staden är förvånansvärt grön med hela 5200 parker att skryta över. Ni besöker Paloquemao, stadens mest berömda matmarknad. Ni fortsätter till det historiska kvarteret La Candelaria - vackra kvarter med kullerstensgator, gamla hus, ståtliga kyrkor och spanska brockfasader. Vi besöker också något av stadens mest berömda muséer - antingen guldmuseet eller Boteromuseet. Ni lämnar sedan Bogotá och åker mot de bördiga platåerna i Zipaquirá. Självklart besöker ni den berömda saltkatedralen - ett monumentalt mästerstycke skapat av gruvarbetarna själva. Ni återvänder sedan till Bogotá och ert hotell. Kvällen är ledig och ni bor nära restauranger och folkliv. (F,L)
Dag 3: Guatavita - Villa de Leyva
Frukost och sedan är det dags att lämna Bogotá. Ni åker förbi små byar upp till en höjd av 3000 meter över havet varifrån ni ser den mytomspunna Lake Guatavita. Ni vandrar i ca en halvtimme fram till sjön och hör er guide berätta om legenden om El Dorado och de guldstoftspudrade hövdingarna som dök ner i sjön för att offra till gudarna. Ni besöker även en familj uppe i bergen där ni äter lunch innan ni åker vidare till den lilla staden Villa de Leyva - ett av Colombias finaste exempel på kolonial charm med träbalkonger, vackra valvbågar och bastanta mässingsklädda dörrar. (F,L)
Dag 4: Till kaffedistriktet
Under morgonen besöker ni ett område fyllt med miljontals år gamla fossiler - vad sägs om en 120 miljoner år gammal Kronosaurus? Djupt imponerade åker ni vidare till Ecce Homo, ett Dominikanerkloster grundat 1620 i ett område med sällsynta monoliter. Ni stannar till vid "Puente de Boyacá" där den Colombianska frihetseden skrevs under 1819 och sista stoppet innan ni är tillbaka i Bogotá är La Calera. Här hittar man enkla restauranger och allt man kan önska sig - passa på att pröva deras "arepas" - majsbröd fyllt med ost - perfekt som färdkost på vägen till flygplatsen. Ni flyger sedan till Armenia där ni hämtas och körs sedan till den vackra lilla staden Salento där ni bor de kommande två nätterna. (F)
Dag 5: Cocora Valley & kaffeplantage
Frukost och sedan åker ni iväg genom Cocora Valleys oerhört vackra landskap. Här växer vaxpalmen, världens högsta palm och en symbol för området med sin långa smala stam och vajande palmkrona. Ha bekväma skor och vatten - ni gör nu en vandring i ca 2 timmar bland kaffeodlingar, palmer och gröna kullar. På eftermiddagen besöker ni ett av områdets kaffeodlingar där ni lär er allt om kaffeodling, har man tur får man plocka lite själva och naturligtvis smaka av det goda Colombianska kaffet som färdig produkt innan ni återvänder till Salento och ert hotell. (F)
Dag 6: Till Cartagena
Frukost i lugn och ro och sedan transfer till flygplatsen för flyg till kuststaden Cartagena. Ni möts vid ankomst och åker till hotellet för att checka in och komma på plats. Ni har resten av dagen för er själva - ett tips är att på eftermiddagen bege er ner till Café del mar för att se solnedgången tillsammans med halva Cartagena - en svalkande öl smakar gott innan man strosar vidare för att äta middag på någon av de trevliga restaurangerna i gamla stan eller Getsemane. (F)
Dag 7: Stadsrundtur & La Bouqilla
Efter frukost åker ni så ut för att se Cartagena och dess omgivningar. Ni börjar med ett besök vid La Popa, klostret som ligger uppe på Cartagenas högsta punkt med utsikt över staden och havet. Ni gör ett "kodak-stop" och beundrar vyn över det massiva fortet San Felipe och avslutar turen med att promenera i Cartagenas gamla stad och kvarter. Ni fortsätter sedan till den lilla fiskebyn La Bouqilla. Numera är den nästan ihopvuxen med själva Cartagena då staden växt och många köpt upp mark för att bygga andelslägenheter. Men väl framme i La Bouqilla är tempot lugnt, stämningen och människorna avslappnade och lättsamma. Ni gör en tur i kanot, ja egentligen inte en kanot utan en uthuggen timmerstock men den flyter precis lika bra som en kanot. Ni låter er paddlas genom mangroveträsken, genom tunnlar av tätt växande träd fram till öppna sjöar med pelikaner och hägrar och återvänder sedan på eftermiddagen till Cartagena. (F)
Dag 8: San Basilio de Palenque
Dagens utflykt gör ni till den färggranna och spännande lilla staden San Basilio de Palenque. Här bor ca 3500 människor och de flesta är ättlingar till de slavar som på 1600-talet gjorde uppror mot spanjorerna. Den lilla staden är trots sin ringa storlek en härlig cocktail av afrikanska influenser och den kreol man talar är en blandning av spanska och bantuspråket kikonga, engelska och portugisiska. Ni strosar runt, köper frukt från de lokala "Palenqueras" och upplever den sköna atmosfären här. Ni har sedan eftermiddagen på egen hand i Cartagena - man kan ligga och vila på hotellets tak med pool & solstolar eller fortsätta strosa runt i Cartagena. (F)
Dag 9: Isla del Encanto
Ni hämtas på morgonen för en dagsutlykt till Isla del Encato Resort - en resort som ligger på Rosario Islands ca en timme med båt från Cartagena där man solar, badar och njuter av hav & strand. Ni möts vid ankomst tillbaka i Cartagena för skjuts till ert hotell. Lunch ingår i utflykten men man skall ta med sig en handduk. (F,L)
Dag 10: Hemresa
Ni har gott om tid att fortsätta njuta av Cartagena - ta ett dopp i poolen eller en promenad i gamla staden, det finns flera små fina muséer i Cartagena, massor med gränder och butiker att utforska. Passa även på att dricka kaffe på Colombias svar på Starbucks; Juan Valdez. Här kan man också köpa på sig lite extra kaffe att ta hem om man vill! Ni flyger tillbaka till Bogotá och sedan vidare till Skandinavien via någon stad i Europa som på utresan. (F) Den som vill kan antingen stanna några extra dagar i Cartagena eller avsluta resan med dagar på stränderna, antingen ute på Isla del Encanto eller varför inte åka över till Aruba eller Curacao och fortsätta äventyren där?
Dag 11: Ankomst till Skandinavien
När du kommer tillbaka till Skandinavien beror på vilket företag du flyger med.

Övernattningar

Nio nätter på hotell
Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst.

december - mars

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flyg från Skandinavien – Bogotá / Bogotá – Armenia – Cartagena – Skandinavien
 • 2 övernattningar på 3* hotel i Bogotá
 • 1 övernattning på 3* hotel i Villa de Leyva
 • 2 övernattningar på 3* hotel i Salento
 • 4 övernattningar på 3* hotel i Cartagena
 • Måltider, utflykter och transporter enligt program
 • Frukost samtliga dagar på hotellen
 • Engelsktalande auktoriserad guide/chaufför vid utflykter och transporter utom i Salento då chauffören är spansktalande

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF