Sök
Sök
Spanskundervisning i Cartagena i Colombia

Lär dig spanska i Colombia

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 5 615:-

Reslängd: 1-4 veckor

Det är fantastiskt att kommunicera med lokalbefolkningen på deras eget språk. Kombinera din resa till Colombia med lektioner i spanska i den vackra karibiska staden Cartagena från kolonialtiden.

I de flesta länderna i Syd-och Centralamerika är befolkningen spansktalande och många blir på sina första resor dit mycket förvånade över hur få människor i den här delen av världen som faktiskt kan tala engelska.

Att samtala med lokalbefolkningen på deras eget språk skapar omedelbar respekt och öppnar många dörrar. Din spanska behöver inte vara perfekt. Bara det faktum att du försöker betyder mycket.

Språkskolan i Cartagena ligger i hjärtat av den vackra gamla stadsdelen och har många färgglada byggnader från kolonialtiden. Skolans faciliteter inkluderar fem klassrum, en kafeteria, en gård, ett litet bibliotek och har även gratis Wi-Fi. Lärarna på skolan är noga utvalda baserat på både erfarenhet och personlighet för att se till att alla elever får ut det mesta av sin undervisning.

Det är även möjligt att kombinera spanskundervisningen med volontärarbete. Läs mer om volontärarbete här.

Väder

Cartagena har ett tropiskt klimat och temperaturen ligger mellan 28–32 grader året runt.
Regnperioden är från april till november. Regnperiod betyder inte nödvändigtvis att det regnar hela dagen, men korta, kraftiga skurar förekommer ofta.

Detaljerad resplan

Undervisningen sker i grupper om högst sex elever till en lärare för att se till att det finns tid och plats för alla elever.

Du får undervisningsmaterialet från skolan. Det fokuserar både på att lära ut språket och colombiansk kultur och historia.

Spanskundervisningen delas in i sex nivåer på skolan. Den första dagen träffas ni lite tidigare för att göra ett språktest så att lärarna kan se vilken nivå ni ska undervisas på. Du får även möjlighet att ställa eventuella frågor du har om kursen.

Du kan välja att studera 20 eller 30 (intensivt) timmar per vecka.

Undervisning sker måndag till fredag kl. 9:00–12:40. Om du har valt intensiv undervisning har du även eftermiddagslektioner från 14:00–15:40. En lektion är 50 minuter. Du får en liten paus från 9:50–10:00 och igen från 11:40–11:50.

Tyngdpunkten läggs på grammatik, ordförråd, uttal samt att läsa och skriva på spanska.

Under veckan finns även olika aktiviteter som du kan delta i utan extra kostnader. Det kan röra sig om salsalektioner, matlagningskurser, biobesök, museibesök och stadsvandringar. På det här sättet får du lära känna dina studiekamrater och se mer av Cartagena och dess innevånare samt naturligtvis även öva på att använda ditt nya spanska ordförråd.

Under helgerna kan du göra vad du vill och det finns många aktiviteter att delta i både i Cartagena och i närheten. Du kan t. ex. besöka ö-samlingarna Rosario och San Bernardo som totalt består av 27 vackra öar. Här finns karakteristiska vita, karibiska sandstränder med azurblått vatten och vajande palmer. Öarna har även många platser som är perfekta för snorkling. Du kan även åka till vulkanen El Totumo och ta en gyttjebad i den naturligt varma leran från vulkanen. Det sägs att leran har en helande effekt.
Det finns många olika alternativ att välja mellan!

Övernattningar:
Du kan välja att bo på hostel i flerbäddsrum eller hos en lokal familj (homestay). Vi kan varmt rekommendera att bo på homestay. Det här är en unik möjlighet att komma nära colombianer och inte minst, att få öva på att tala spanska.

.

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 5 615:-


Gruppstorlek

Grupplektionerna hålls med högst sex elever per klass. Klasserna sätts ihop efter dina kunskaper i spanska.

I priset ingår

 • Transport från flygplatsen i Cartagena till platsen där du ska bo (vid ankomst kl. 7:00-18:00)
 • Boende på hostel i flerbäddsrum (för en liten tilläggskostnad kan du bo i eget rum på homestay där frukost ingår)
 • 20 timmar spansklektioner per vecka eller 30 timmar om du väljer intensiv spanska
 • Undervisningsmaterial
 • Sociala aktiviteter tre gånger i veckan

I priset ingår inte

 • Internationell flygbiljett
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: