Sök
Sök
Colombia
Colombia
Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr til Colombia
Colombia
Frugtsælgere i Cartagenas gader i Colombia
Colombia
Colombia
Cocora Valley, Colombia
Salento, Colombia
Cartagena, Colombia

Rundresa Colombia

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 28 950,-

Reslängd: 11 dagar

Colombia - vinterns mest spännande nyhet hos oss här på Winbergs. Följ med på vår rundresa till Colombia - ett land med kultur, kaffe och mängder av upplevelser!

Colombia är ett av världens vackraste och mest intressanta länder. En oerhört rik kultur med välbevarade koloniala städer som Salento och Cartagena, den senare ett UNESCO:s världsarv. Vacker natur med gröna dalar, floder, vattenfall, regnskogar och vulkaner. Colombias historia är en cocktail av afrikansk musik, färggrant hantverk, mat & dialekter med minnen från jordens alla hörn och världens kanske vänligaste människor! Vi besöker huvudstaden Bogotá, kulturrika Villa de Leyva och gör en färd förbi mytomspunna Guatavitasjön. Ut i det gröna kaffelandskapaet med vajande vaxpalmer. Avslutning i Cartagena - en nästan obegripligt vacker och välbevarad stad fylld av musik, stämning och upplevelser och ett UNESCO:s världsarv. Följ med på vår rundresa till Colombia!

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Colombia här
Praktisk information om Colombia

Väder
Colombia är ett stort land och på grund av landets topografi finns stora regionala skillnader i väder och temperatur.

I området runt Bogotá, Medellin och Cali sträcker sig regnperioden från april till maj och sedan igen från oktober till november.
Vid den karibiska kusten sträcker sig regnperioden från april till november.
Stillahavskusten och regnskogen i Amazonas har ingen riktig torrperiod. Här regnar det året runt.

Regnperiod betyder inte nödvändigtvis att det regnar hela dagen, men korta, kraftiga skurar förekommer ofta. Det kan därför vara lämpligt att besöka landet under den här perioden.

De flesta resenärer besöker Colombia mellan december och mars.

Tag med Jysk Rejsebureau på eventyr i Colombia

Detaljerad resplan

Dag 1 - 26 feb 2019
Avresa från Skandinavien och ankomst Colombia
Resan sker med bekvämt reguljärt flyg med ett byte på vägen. God mat och dryck ombord gör resan kort och behaglig. Vi har en skön dagflygning och landar i Colombias huvudstad Bogotá tidig kväll. Colombia är 7 timmar efter Skandinaviens tidszon nu på vintern. Vi möts på flygplatsen av vår lokalguide och chaufför som tar oss till vårt hotell där vi försöker få en god natts sömn efter en lång första dag.

Dag 2: Bogotá
Frukost och sedan gör vi Bogotá! Staden grundades resan 1538 av spanjorerna och hette då Santa Fe - numera är det en skön blandning av lite bedagad kolonial grandezza mixat med en modern metropol. Staden är förvånansvärt grön med hela 5200 parker att skryta över. Vi besöker Paloquemao, stadens mest berömda matmarknad. Vi fortsätter till det historiska kvarteret La Candelaria - vackra kvarter med kullerstensgator, gamla hus, ståtliga kyrkor och spanska brockfasader. Vi besöker också något av stadens mest berömda muséer - antingen guldmuseet eller Boteromuseet. Vi lämnar sedan Bogotá och åker mot de bördiga platåerna i Zipaquirá. Självklart besöker vi den berömda saltkatedralen - ett monumentalt mästerstycke skapat av gruvarbetarna själva. Vi återvänder sedan till Bogotá och vårt hotell. Kvällen är ledig och vi bor nära restauranger och folkliv. (F L)

Dag 3: Guatavita - Villa de Leyva
Vi lämnar Bogotá och åker förbi små byar upp till en höjd av 3000 meter över havet varifrån vi ser den mytomspunna Lake Guatavita. Vi vandrar i ca en halvtimme fram till sjön och hör vår guide berätta om legenden om El Dorado och de guldstoftspudrade hövdingarna som dök ner i sjön för att offra till gudarna. Vi besöker även en familj uppe i bergen där vi också äter lunch innan vi åker vidare till den lilla staden Villa de Leyva - ett av Colombias finaste exempel på kolonial charm med träbalkonger, vackra valvbågar och bastanta mässingsklädda dörrar. (F L)

Dag 4: Till kaffedistriktet
Under morgonen besöker vi ett område fyllt med miljontals år gamla fossiler - vad sägs om en 120 miljoner år gammal Kronosaurus? Djupt imponerade åker vi vidare till Ecce Homo, ett Dominikanerkloster grundat 1620 i ett område med sällsynta monoliter. V, vi stannar till vid "Puente de Boyacá" där den Colombianska frihetseden skrevs under 1819 och sista stoppet innan vi är tillbaka i Bogotá är La Calera. Här hittar vi enkla restauranger och allt man kan önska sig - passa på att pröva deras "arepas" - majsbröd fyllt med ost - perfekt som färdkost på vägen till flygplatsen. Vi flyger sedan till Armenia där vi hämtas och körs sedan till den vackra lilla staden Salento där vi bor de kommande två nätterna. (F)

Dag 5: Cocora Valley & kaffeplantage
Frukost och sedan åker vi iväg genom Cocora Valleys oerhört vackra landskap. Här växer vaxpalmen, världens högsta palm och en symbol för området med sin långa smala stam och vajande palmkrona. Ha bekväma skor och vatten - vi gör nu en vandring i ca 2 timmar bland kaffeodlingar, palmer och gröna kullar. På eftermiddagen besöker vi ett av områdets kaffeodlingar där vi lär oss allt om kaffeodling, har vi tur får vi plocka lite själva och naturligtvis smaka av det goda Colombianska kaffet som färdig produkt innan vi återvänder till Salento och vårt hotell. (F)

Dag 6: Till Cartagena
Frukost och sedan transfer till flygplatsen där vi flyger till kuststaden Cartagena. Vi möts av vår buss vid ankomst och åker till hotellet för att checka in och komma på plats. På eftermiddagen beger vi oss till Café del mar för att se solnedgången tillsammans med halva Cartagena - en svalkande öl smakar gott innan vi strosar vidare till vår restaurang för middag tillsammans på någon av de trevliga lokala restaurangerna. (F M)

Dag 7: Stadsrundtur & La Bouqilla
Efter frukost åker vi så ut för att se Cartagena och dess omgivningar. V börjar med ett besök vid La Popa, klostret som ligger uppe på Cartagenas högsta punkt med utsikt över staden och havet. Vi gör ett "kodak-stop" och beundrar vyn över det massiva fortet San Felipe och avslutar vår tur med att promenera i Cartagenas gamla stad och kvarter. Vi fortsätter sedan till den lilla fiskebyn La Bouqilla. Numera är den nästan ihopvuxen med själva Cartagena då staden växt och många köpt upp mark för att bygga andelslägenheter. men framme i La Bouqilla är tempot lugnt, stämningen och människorna avslappnade och lättsamma. Vi gör en tur i kanot, ja egentligen inte en kanot utan en uthuggen timmerstock men den flyter precis lika bra som en kanot. Vi låter oss paddlas genom mangroveträsken, genom tunnlar av tätt växande träd fram till öppna sjöar med pelikaner och hägrar. Vi besöker sedan kvinnoprojektet "Madres - Cabeza de Familia y sus Cocos" (Mödrar - familjens överhuvud och dess kokosnätter i en lite lössläppt översättning). Numera arbetar man med att tillverka smycken, bestick, lådor, vaser, bälten och accessoarer av kokosnötter. Vi sätter oss ner och under ledning av damerna här lär vi oss den ädla konsten att tillverka vackra föremål av enkla råvaror. Vi återvänder sedan på eftermiddagen till Cartagena. (F)

Dag 8: San Basilio de Palenque
Dagens utflykt gör vi till den färggranna och spännande lilla staden San Basilio de Palenque. Här bor ca 3500 människor och de flesta är ättlingar till de slavar som på 1600-talet gjorde uppror mot spanjorerna. Den lilla staden är trots sin ringa storlek en härlig cocktail av afrikanska influenser och den kreol man talar är en blandning av spanska och bantuspråket kikonga, engelska och portugisiska. Vi strosar runt, köper frukt från de lokala "Palenqueras" och upplever den sköna atmosfären här. Vi har sedan eftermiddagen på egen hand i Cartagena - man kan ligga och vila på hotellets tak med pool & solstolar eller fortsätta strosa runt i Cartagena. (F)

Dag 9: Cartagena
Ledig dag - den som vill kan boka till en dagsutflykt till Isla del Encato Resort - en resort som ligger på Rosario Islands ca en timme med båt från Cartagena där man solar, badar och njuter av hav & strand. Lunch ingår i utflykten. Vill man hellre stanna kvar på fastlandet finns det flera små fina muséer i Cartagena, massor med gränder och butiker att utforska och den som vill kan åka till Boca Grande för bad och sol även om denna typ av stränder inte riktigt är vad vi svenskar brukar föredra. Passa även på att dricka kaffe på Colombias svar på Starbucks; Juan Valdez. Här kan man också köpa på sig lite extra kaffe att ta hem om man vill! På kvällen samlas vi för vår traditionsenliga avskedsmiddag. (F M)

Dag 10: Hemresa
Vi har större delen av förmiddagen på oss att fortsätta njuta av Cartagena - ta ett dopp i poolen eller en promenad i gamla staden innan vår transfer går till flygplatsen. Vi flyger tillbaka till Bogotá och sedan vidare till Skandinavien via någon stad i Europa som på utresan. (F)

Dag 11: Hemkomst

Övernattningar:
I dagsläget har vi bokat nämnda nedan hotell. Dessa kan dock ändras till andra likvärdiga hotell, exakt information kommer med utskick av resehandlingar ca 2-3 veckor innan avresa.
Bogota - Hotel Atton 93
Villa de Leyva - Hotel Posada San Antonio
Salento - Hotel Finca La Cabana - Ett nyöppnat 3* hotell mitt i Salento med vacker trädgård och trevliga rum.
Cartagena - Bantú

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Vi rekommenderar bokning senast 60 dagar innan avresa, därefter är vanligtvis platstillgången på förfrågan

Önskar ni förlänga semestern eller kanske tjuvstarta resan - ring oss så tar vi fram förslag! Varför inte förlänga gärna resan med sol och bad på Aruba eller Curacao?

Avresedatum

Status Rejseperiode Tilmeldingsfrist Pris
Ledige pladser 26.02.19 - 08.03.19 (Tilmeldingsfrist) 28 950,- Öffertfröfrågan

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 28 950,-


Kommentarer till pris

Pris per person, del i dubbelrum:
Från Stockholm: 28.950 kr
Från Göteborg: 28.950 kr
Från Köpenhamn: 28.950 kr
Enkelrumstillägg: 6.750 kr
Utflykt till Isla del Encanto: 925 kr per person


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Avresa från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn – Bogotá - Armenia // Pereira - Cartagena - Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn
 • Nio övernattningar i dubbelrum inklusive frukost
 • Fyra gemensamma måltider varav två middagar och två luncher
 • Inkluderade måltider anges i programmet som F-frukost L-lunch M-middag
 • Samtliga utflykter, inträden, båtfärder, uppträden och transporter enligt program
 • Svensk reseledare
 • Engelsktalande auktoriserad lokalguide
 • Dricks ingår vid samtliga gemensamma måltider, utflykter och lokalguider samt chaufförer

I priset ingår inte

 • Måltider och drycker som inte nämns i programmet
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Drickspengar: i Colombia är det lämpligt att ge dricks till guiden efter resan
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter och vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker denna typ av utflykter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: