Sök
Sök
Frivilligt arbejde i Colombia
Frivilligt arbejde i Colombia
Frivilligt arbejde i Colombia
Frivilligt arbejde i Colombia
Frivilligt arbejde i Colombia
Frivilligt arbejde i Colombia
Frivilligt arbejde i Colombia
Frivilligt arbejde i Colombia
Frivilligt arbejde i Colombia
Frivilligt arbejde i Colombia
Frivilligt arbejde i Colombia
Frivilligt arbejde i Colombia
Frivilligt arbejde i Colombia
Frivilligt arbejde i Colombia
Frivilligt arbejde i Colombia
Frivilligt arbejde i Colombia
Frivilligt arbejde i Colombia

Volontärarbete i Colombia

Frånpris för fyra veckor för en person

SEK 16 850:-

Reslängd: 4-8 veckor

Det finns alltid ett behov av extrahjälp och i Colombia har du möjlighet att arbeta som volontär på flera olika projekt på den karibiska kusten.

I Colombia arbetar Winberg Travel tillsammans med en organisation som kan hjälpa till med förmedlingen av volontärarbete på flera platser i landet.

Du kan bland annat hjälpa underprivilegierade barn i Cartagena med skolarbete så att de kan bli bättre rustade för framgång i framtiden. Du kan även hjälpa öborna på den lilla karibiska ön Tierra Bomba att skapa glädje och aktivitet i deras vardag genom att till exempel arrangera sport-och vattenaktiviteter.

Du bor hos en lokal familj (homestay) under vistelsen. Det finns inget bättre sätt att komma nära den vänliga colombianska befolkningen.

Det är även möjligt att kombinera volontärarbetet med lektioner i spanska. Läs mer om spanskundervisning i Cartagena här.

Är volontärarbete något för dig?
Det är oerhört givande att volontärarbeta och det gör en märkbar skillnad för lokalbefolkningen. Men volontärarbete är också mycket krävande och ställer stora krav på dig som människa, det är inte för alla.

Läs mer om våra volontärprojekt runt om i världen här.

Våra resekonsulter är redo att vägleda dig att välja ett projekt som passar dig.

Väder

Cartagena har ett tropiskt klimat och temperaturen ligger mellan 28–32 grader året runt.
Regnperioden är från april till november. Regnperiod betyder inte nödvändigtvis att det regnar hela dagen, men korta, kraftiga skurar förekommer ofta. Det kan därför vara lämpligt att besöka området under den här perioden.
Områdets högsäsong är från december till februari.

Frivilligt arbejde i Colombia

Detaljerad resplan

Skolhjälp för utsatta barn i Cartagena
På det här projektet hjälper du underprivilegierade barn i åldrarna 7–18 år att lära sig läsa och skriva på spanska efter skolan. De här barnen kommer ofta från dåliga förhållanden och får inte tillräckligt med hjälp och stöd hemifrån för att lyckas i skolan. Det här projektet bidrar till att höja nivån för de här barnen så att de förhoppningsvis kan få en ljusare framtid. Programmet fokuserar även på kärnvärderingar som tolerans, respekt, samarbete och vänskap.
Undervisningen sker i ett bibliotek där du hjälper lokala lärare och socialarbetare.
Om du inte är så duktig på spanska kan dina uppgifter vara mer administrativa. Du kan hjälpa till på kontoret, lägga tillbaka böcker på rätt plats, hjälpa till med webbplatser och sociala medier etc.
Du arbetar måndag till fredag på eftermiddagarna från ca. 13:00–17:00 (på måndagar är ni dock inte i biblioteket). På helgerna är du ledig. Det är även möjligt att arbeta flera timmar om du vill.
Spanska på minst nybörjarnivå krävs.

Hjälp och spanskundervisning på ön Tierra Bomba
Ca. 15 minuters båtfärd från Cartagena ligger den lilla ön Tierra Bomba. Syftet med det här projektet är att förbättra livet för öns fattiga invånare. Öns två huvudsakliga yrken är fiske och turism. Båda är mycket säsongsberoende och förlitar sig på vädret vilket gör att det är en daglig kamp för öns innevånare att tjäna pengar att leva på.
Volontärarbetet på ön består i att arrangera olika aktiviteter såsom vattensporter, dans, städning på stränderna, fotbollstävlingar, renovering av byggnader, workshops om kosthållning eller lektioner i engelska. Vad du kan bidra med beror väldigt mycket på dina kvalifikationer. Det finns alltid något att göra på Tierra Bomba.
Du arbetar måndag till fredag på eftermiddagarna, ca. fyra timmar om dagen. På helgerna är du ledig, men det finns möjlighet att arbeta flera timmar om du vill.
Rimliga spanskakunskaper krävs.

Övernattningar:
I Cartagena bor du hos en lokal familj (homestay) i eget rum med gemensamt badrum. Det här är en unik möjlighet att komma nära colombianer och att öva på att tala spanska.

Din vistelse inkluderar även frukost och lunch varje dag.

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Åldersgräns: 20 år

Kortast möjliga vistelse: 4 veckor

Förutsättningar: Inga tidigare erfarenheter eller kvalifikationer krävs. Det är dock bra att arbeta med ett område om du har erfarenhet av, utbildning inom eller brinner för.

Språkkunskaper: Alla projekt förutsätter att du kan lite spanska. Du behöver inte vara flytande eftersom mycket kan kommuniceras via kroppsspråk och du förmodligen snabbt kommer att bli bättre. Det är dock enklare att hjälpa till om du kan några grundläggande ord. Prata med din resekonsult om du vill börja din vistelse med en kort kurs i spanska. Vi hjälper dig gärna med det också.

Diverse: För att delta i projekten i Colombia måste du skicka med ett utdrag ut belastningsregistret tillsammans med din ansökan.

När du har valt det projekt du vill delta i kontaktar vi dig strax därefter för att göra en intervju över Skype med dig och organisationen som ansvarar för volontärprojekten i Colombia. Intervjun tar ca. 30–45 minuter. Syftet är att säkerställa att volontärarbetet blir en bra erfarenhet för dig. De kontrollerar dina spanskakunskaper och berättar vad projektet innebär och vilka krav det ställer på dig personligen.

Pris

Frånpris för fyra veckor för en person

SEK 16 850:-


I priset ingår

 • Transport från flygplatsen i Cartagena (vid ankomst på söndagar före kl. 15)
 • Du bor hos en lokal familj (homestay) i eget rum med gemensamt badrum.
 • Frukost och lunch varje dag
 • Support dygnet runt
 • Mobiltelefon, SIM-kort och kredit för nödsamtal
 • Transport till flygplatsen i Cartagena (på lördagen)

I priset ingår inte

 • Internationell flygbiljett
 • Försäkring
 • Transport mellan den plats du bor och den plats där projektet är
 • Andra måltider än de som anges
 • Aktiviteter
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: