På denna sida hittar du praktisk information och fakta om Curaçao.


Praktisk information om att resa i Curaçao

Klimat och bästa restid
Man kan resa till Curaçao året om då ön ligger utanför orkanbältet.

Visum
Svenska medborgare får stanna 90 dagar utan visum.
OBS! Visumreglerna kan ändra sig med kort varsel så Winberg Travel rekommenderar att du undersöker de aktuella villkoren med Curaçaos ambassad - läs med på Sweden Abroad.

Dricks
I de flesta länder är dricks en del av lönerna för anställda inom servicebranschen. Därför är det bra praxis (och ibland direkt nödvändigt) att ge dricks till exempelvis städpersonal, servitörer, guider, chaufförer, m.fl. beroende på vilket land du besöker. Därför rekommenderar vi att du sätter dig in i hur mycket som normalt ges i dricks och till vem innan du ger dig ut på din resa. Hitta information om dricks i exempelvis Lonely Planets guideböcker.

Reser man via USA måste man komma ihåg att göra en ESTA ansökan och Secure Flight Information skall läggas in i flygbokningen.


Fakta

Huvudstad: Willemstad
Språk: Papiamento och nederländska
Valuta: Floriner (USD fungerar som betalningsmedel i stort sett överallt)
Religion: De flesta är katoliker men många religioner praktiseras och samexisterar på ön


Information Curaçao

Curaçao är mitt i Karibiens hjärta. Det påtagligt amerikanska som hör Aruba till finns inte här, däremot över 40 nationaliteter bland de 150 000 invånarna. Ta en promenad genom Willemstads stadsdel Otrabanda, över den flytande bron Queen Emma till stadsdelen Punda. Palats, kaféer med dominospelare, en flytande marknad där köpmän ända från Venezuela saluför sina varor. Verkligt folkliv upplevs på Gamla marknaden, som i dag är ett myllrande lunchställe med god lokal mat.

Den som vill kan ta dyklektioner i det klara vattnet eller snorkla bland koraller. Det är ett minnesvärt äventyr.

På öns nordöstra sida möter ett landskap som liknar afrikanska savanner och två mil nordost om Willemstad häckar skära flamingor och öns högsta berg, Christoffelberg. På söndagar går turbåtar till obebodda ön Klein Curaçao cirka 25 kilometer bort. Vid den nerlagda fyrplatsen är det trevligt med picknick, för att sedan ta svalkande dopp, ty ön saknar skugga.

Vill du uppleva mer - gör en kombination med Aruba bara 20 minuters flygresa bort!

Curaçao är så mycket mer än bara sol och bad - men med 35 stränder är det förstås svårt att undvika en del strandliv! Det finns också över 60 olika dyk- och snorklingplatser att upptäcka. En utflykt som rekommenderas är en båttur till Blue Room - en grotta med spännande snorkling.

Huvudstaden Willemstad bjuder på fantastisk arkitektur och man skall inte missa att göra en stadsvandring här. Staden har mängder av bra restauranger och naturligtvis finns det shopping i alla prisklasser. Curaçao är också känt för en livlig konstnärsscen med många skickliga lokala artister.

Några av de utflykter man kan göra är att besöka en strutsfarm, kalkstensgrottan ”Hato”, nationalparken Christoffel Park, här finns många olika muséer - bland annat likörfabriken där de tillverkar ”Blå Curaçao”.

Curaçao har numera två 18-hålsbanor, dels Blue Bay Golf som öppnade 1999 och Old Quarry Golf Course som öppnade 2010.
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF