Sök
Sök
Dubai

Info om Dubai

Förenade Arabemiraten och Dubai ligger bara 6 timmars med flyg bort och bjuder på fantastisk storstad, massor och kultur och läckra stränder. Detta är en perfekt destination för barnfamiljer, par och äventyrare. Antingen gör man ett stopp här på sin väg vidare ut i världen eller så stannar man här och upplever alla de kontraster denna spännande plats bjuder på.

Fakta

Hovudstad: Abu Dhabi
Språk: Arabiska
Klimat: Tropiskt ökenklimat
Valuta: Dirham (AED)
Religion: Islam
På denna sida hittar du praktisk information och fakta om Dubai.


Praktisk info om att resa i Dubai


Väder och bästa tid att resa
Den bästa tiden att resa till Förenade Arabemiraten är från november till mars då temperaturen är behaglig och inte alltför varm. Under sommarmånaderna kan temperaturen stiga till 40-50°C vilket gör det jobbigt för de flesta att vistas utomhus. Våra rekommendationer om bästa tid att resa baserar sig på hur vädret varit tidigare år.

Visum
OBS! Visumreglerna kan ändra sig så vi på Winberg Travel rekommenderar att du kontrollerar med landets ambassad i god tid innan resa. Nedanstående information är med förbehåll för ändringar:

För svenska med medborgare krävs inte visum till Förenade Arabemiraterna för vistelser upp till 90 dagar. Man får automatiskt 90 dagars uppehållstillstånd stämplat i passet vid ankomst.

För mer information, kontakta Förenade Arabemiratens ambassad - klicka här för kontaktdetaljer.

Transport
Buss och tunnelbana
Kollektivtrafiken i Dubai och Abu Dhabi är både effektiv och billig. Den består av buss och tunnelbana/metro och vattenbussar. de flesta anställda talar engelska så det är enkelt att få hjälp. Man betalar med ett resekort som man köper på affärer och vid de större stationerna.

Taxi
Det finns gott om taxibilar i städerna och det är ett lätt sätt att ta sig fram. Alla bilar använder taxameter.

Bilhyra
Vägnätet i Förenade Arabemiraterna är bra och det fungerar att resa runt i landet med egen hyrbil. Man skall dock vara oerhört försiktig inne i själva Dubai då trafiken är snabb och hård med allt för många bilolyckor till följd men vill man göra en road trip runtom i landet eller kanske till Oman fungerar trafiken betydligt bättre.

Dricks
I de flesta länder är dricks en del av lönerna för anställda inom servicebranschen. Därför är det bra praxis (och ibland direkt nödvändigt) att ge dricks till exempelvis städpersonal, servitörer, guider, chaufförer, m.fl. beroende på vilket land du besöker. Därför rekommenderar vi att du sätter dig in i hur mycket som normalt ges i dricks och till vem innan du ger dig ut på din resa. Hitta information om dricks i Lonely Planets guideböcker.
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: