Sök
Sök
Följ med Winberg Travel på äventyr till Förenade Arabemiraterna & Dubai och upplev beduinlivet i öknen
Följ med Winberg Travel på äventyr till Förenade Arabemiraterna & Dubai och besök den väldoftande kryddmarknaden
Följ med Winberg Travel på äventyr till Förenade Arabemiraterna & Dubai och åk på kryssning i vackra Musandam
Se de lekfulla delfinerna i Khasab - följ med Winberg Travel på äventyr till Förenade Arabemiraterna & Dubai
Bastaiyka - upplev det gamla och ursprungliga Dubai
Kryssa på floden i en äkta dhow - Följ med Winberg Travel på äventyr till Förenade Arabemiraterna & Dubai
Bo på charmiga Orient House - Följ med Winberg Travel på äventyr till Förenade Arabemiraterna & Dubai
Bo på charmiga Orient House - Följ med Winberg Travel på äventyr till Förenade Arabemiraterna & Dubai
Ökensafari och äventyr på sanddynerna i Dubai
Ziplining och adrenalin - Följ med Winberg Travel på äventyr till Förenade Arabemiraterna & Dubai
Fujairah Fort - Följ med Winberg Travel på äventyr till Förenade Arabemiraterna & Dubai
Traditionell mat ute i öknen - Följ med Winberg Travel på äventyr till Förenade Arabemiraterna & Dubai
Solnedgång i öknen - Följ med Winberg Travel på äventyr till Förenade Arabemiraterna & Dubai
Hisna över Dubais alla fantastiska byggnader - följ med Winberg Travel på äventyr till Förenade Arabemiraterna & Dubai

Upplevelser och avkoppling i Emiraterna

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 14 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 10 dagar

En resa till Dubai kan vara så mycket mer än lyxhotell, stora bilar och skyskrapor. På denna upplevelseresa i Emiraterna ser du mer än den stora, moderna metropolen och får uppleva spännande natur och kultur.

I detta reseförslag får du uppleva bland annat de fantastiska fjordarna omkring Musandam och gå på upptäcktsfärd i den gamla och ursprungliga delen av Dubai. Du ser små städer och byar som inte ändrat sig alls de senaste 100 åren och får möjlighet att åka zipline från Emiratens högsta berg. Du övernattar i ett beduinläger i Dubais stora öken - självklart blir det tid för avkoppling och resan avslutas med tre sköna nätter på 4-stjärnigt hotell.

Turen börjar i Bar Dubai där du bor på ett lokalt guesthouse och det är härifrån du gör en stadsrundtur i det gamla Dubai med sina smala gator och livliga, färgstarka marknader.

Du fortsätter sedan till Musandamområdet som ibland kallas mellanösterna Norge med vackra fjordar i karga bergslandskap. Här kan du bada i det kristallklara vattnet och har man tur ser man delfinerna som bor och lever i dessa områden.

Du kan sedan besöka antingen Fujairah öster om Dubai eller Ras Al Khaimah som är dtn nordligaste emiraten. Båda utflykterna ger vackra naturupplevelser och fascinerande kulturupplevelser.

Upplevelsedelen av denna resa tar dig sedan ut i Dubais stora "sandlåda" där du gör en spännande ökenutflykt och åker fyrhjulsdrivna jeep upp och ner för de stora sanddynerna. Du besöker en beduinby och får en inblick i kultur och livet för dagens beduiner, du övernattar även i någon av byarna ute i öknen under den klara stjärnhimlen.

Resan avslutas med avkoppling inne i Dubai på något av stadens fina 4-stjärniga hotell där du kan koppla av och njuta av det moderna Dubai med faciliteter och sevärdheter.

Läs mer om Dubai här
Se alla våra andra fantastiska reseförslag i Dubai härVäder

Bästa tiden att resa är från november till mars då temperaturen är behaglig och inte allt för varm. Under sommarmånaderna kan temperturen stiga till 40-50°C vilket gör det svårare att vistas utomhus. Våra rekommendationer kring bästa tiden att resa till Dubai är baserade på vädret där tidigare år.

Ökensafari och äventyr på sanddynerna i Dubai

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien och ankomst till Dubai
Avresa från Skandinavien till Dubai och ankomst samma dag. Vid ankomst möts du på flygplasten och körs till ditt guesthouse inne i Dubai där du bor de kommande fyra nätterna.

Ditt guesthouse i Dubai:
Orient Guest House är en 2-våningsvilla i Bur Dubai-området, centralt beläget i Dubai. Här bor du i rum med tydliga arabiska influenser och alla är individuellt inredda. När du inte är ute på utflykter kan du koppla av i den privata lilla trädgården eller njuta av solnedgången uppe från takterrassen. Boendet är enkelt med moderna bekvämligheter som luftkonditionering och wi-fi.

Dag 2: Stadsrundtur i det gamla Dubai
Dagen starter lugnt med lite tid på egen hand. Du kan ta det lugnt och njuta av Orient House eller utforska kvarteren runt ikring. På eftermiddagen är det så dags för en guidad rundtur i Dubais historiska kvarter - ni upplever de gamla kvarteren till fots. Rundturen startar i den äldsta delen av staden; Bastakiya. det är utifrån denna plats Dubai vuxit till den mega-storstad den är idag. Idag är Bastakiya en historisk stadsdel med olika muséer, kaffebarer och gallerier. Här kan du njuta en ångande kopp arabiskt kaffe och shoppa i små mysiga butiker. Du fortsätter till Dubai Museum där man kan lära sig allt om Dubais utveckling från liten fattig ökenstat till den moderna metropol det är idag.

Vidare genom Bar Dubais små, smala gator - här känner man den indiska närvaron tydligt, inte minst bland de många textil- och klädesaffärerna. Du får möjlighet att pröva många av de indiska delikatesser området också är känt för.

Från Bar Dubai korsar du floden Dubai Creek i en liten gammaldags vattentaxi - en abra. På denna sida av floden ligger kryddmarknaden - den väldoftande Spice Souk. Du fortsätter in till de mindre välbesökta delarna av marknaden där du hör om olika kryddor, doftar, smakar och kanske köper med något hem till julbaket.
En dag av upplevelser avslutas med middag på någon av de lokala indiska eller afganska restaurangerna och sedan skjutsas du tillbaka till ditt guesthouse igen. Du kan naturligtvis välja att stanna kvar och fortsätta turen på de olika lokalmarknaderna i närheten. (F M)

Dag 3: Musandam Cruise
Nu är det dags för en av resans många höjdpunkter då du beger dit till en av de mest natursköna platserna på den arabiska halvön: Musandam.

Du besöker en plats som inte liknar någon annan. Som en liten spjutspets nordost om Dubai ligger Musandam-halvön, egentligen en del av grannlandet Oman. Här finns en enastående natur och området kallas ibland för Mellanösterns Norge med sina många vackra fjordar och karga landskap. Här är dessutom både språk och kultur helt annorlunda då man levt isolerat från inlandet i många århundraden och istället handlat från iranska och indiska fiskare och handelsmän vilket präglat kultur och befolkning.

Dagen börjar tidigt då du hämtas upp på ditt guesthouse och färden går sedan mot gränsen där du får hjälp med visum och gränsformaliteter. Du kliver sedan ombord på en dhow som kryssar runt i de vackra fjorderna. Under färden kan du koppla av och bara njuta av det vackra landskapet som passerar. Senare är det dags för en simtur i det klara vattnet och har man tur får man se delfiner som lever i detta område. Lunchen serveras ombord under den långsamma färden tillbaka till Khasabhamnen dit ni anländer under eftermiddagen. Du körs sedan tillbaka till Dubai där kvällen är på egen hand. (F L)

Dag 4: Dagstur till Fujairah eller Ras Al Khaimah
På fjärde dagen av resan kan du välja mellan två spännande dagsutflykter. Du bokar vilken du vill ha hemifrån så tala med din Travel Consultant vilken som passar dig bäst.

Utflykt nummer 1: Dagstur till Fujairah på östkusten
Hajarbergen reser sig majestätiskt på väg österut och du ser dalen löpa ner mot havet. Under hela vägen från Dubai till Fujairah ser du gamla fort, slott och små palmlundar som ger skugga till böndernas boskapshjordar.
Fujairah er ett av de sju emiraten och ligger vid den östligaste kusten. Fujairah består i huvudsak av berg och får mer regn än de andra emiraten. det betyder att här är landskapet betydligt grönare än i andra delar av Förenade Arabemiraten.
På vägen stannar du först vid en lokalmarknad där du kan köpa förfriskningar och dricka vilket kommer väl tillpass i den torra värmen. Turen fortsätter till Fujairah Heritage Village som skildrar det traditionella livet lokalbefolkningen lever här i Emiraterna.
Efter lunch blir det ett stop i den vackra lilla fiskebyn Dibba - på vägen dit görs ett stopp vid Badiya-moskén, den äldsta platsen för tillbedjan i Emiraterna. Härifrån kan du göra en kortare vandringstur ut i det kuperade landskapet och du belönas med vackra vyer ut över det bergiga landskapet. Om du vill kan du boka till snorkling eller dykning vid Dibba Rock. Tala med din Travel Consultant då detta måste förbokas hemifrån. (F L)

Utflykt nummer 2: Dagstur till Ras Al Khaimah
På denna utflykt besöker du Ras Al Khaimah som är Förenade Arabemriaternas nordligaste emirat. Området är mest känt för sina fantastiska stränder. I huvudstaden som har samma namn besöker du National Museum of Ras Al Khaimah som ligger i ett 100 år gammalt fort. Muséet berättar om regionens historia och har diverse arkeologiska utställningar. I närheten ligger den stora Mohammed bin Salem-moskén som du även har möjlighet att besöka.
Du åker sedan på en biltur runt i det fantastiska bergslandskapet, bland annat upp till toppen av den högsta bergstoppen Jebel Jais (1934 möh). Vill du kan du boka till en adrenalinfylld ziplining-pplevelse. Tala med din travel Consultant då den skall bokas hemifrån. Efter de olika utflykterna och aktiviteterna körs du tillbaka till ditt guesthouse i Dubai(F)

Ziplining på Emiraternas högsta berg:
Känner du dig äventyrslysten så bokar du en av Emiraternas mest spännande utflykter. Här finns mellanösterns första kommersiella "via ferrata". Essensen av en modern via ferrata är en stålkabel som är förankrad längs en klippvägg. Professionella instruktörer guidar dig längs den spektakulära rutten där du förflyttar dig ca 1 kilometer längs bergssidan. Under turen upplever du ruset av ziplining på tre platser, den längsta är hela 300 meter lång.

Dag 5: Ökensafari med övernattning
Du har förmiddagen fri innan du hämtas upp på eftermiddagen för en utflykt ut i Dubais stora sandöken. Utflykten börjar med spännande "dune bashing" på de böljande sanddynerna - höga farter i en fyrhjulsdriven jeep upp och ner för dynerna får adrenalinet att kicka in. Eftermiddagen avslutas betydligt lugnare och du njuter av solnedgången som går ner över den till synes ändlösa öknen. Du åker sedan till en beduinby där du får ta del av det traditionella livet, smaka på de traditionella sötsakerna och se hur man skickligt arbetar med sina falkar och vilken roll de spelar för människorna här. På kvällen serveras en läcker barbeque med en rad av arabiska läckerheter - middagsunderhållningen består av magdans och arabiska trummornas rytm. Du övernattar i beduinlägret under den klara stjärnhimlen - bekvämt i sovsäck med madrass och kuddar. (F M)

Dag 6-9: Avkoppling i Dubai
Efter frukost i beduinlägret körs du tillbaka till Dubai där boendet nu är en smula lyxigare. De kommande tre nätterna bor du på 4-stjärnigt hotell vid Dubai Marina.

Här finns en 7 kilometer lång walkway utmed vattnet skyddad från trafikbrus, här finns också några av Dubais bästa restauranger. En upplevelse är också att se Deira, den gamla delen av staden där man fortfarande kan uppleva österns mystik, strosa på marknaderna och äta genuint arabisk mat på de många spännande restauranger. Du kan också se världens högsta byggnad Burj Khalifa eller shoppa i den gigantiska Dubai Mall – eller bara slappa vid hotellets pool...

Sista dagen tar du själv en taxi ut till flygplatsen i god tid för att flyga tillbaka till Skandinavien. (F)

Dag 10: Ankomst Skandinavien
Ankomst till Skandinavien. Ankomsttiden beror på vilket flygbolag man valt.


F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Turen är baserad på tre övernattningar vid orient Guest House i Dubai. Finns det inga rum lediga där hittar vi ett liknande guest house i samma område.
Bookes via ferrata og ziplining turen vil der kun være en kort byrundtur og bjergkørsel på Ras Al Khaimah turen grundet utilstrækkelig tid.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 14 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Flyg mellan Skandinavien - Dubai t/r i ekonomiklass
 • 4 övernattningar på guesthouse i Bur Dubai
 • 1 övernattning i en beduinby i öknen
 • 3 övernattningar på 4-stjärningt hotell vid Marina
 • Utflykter enligt program
 • Måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Snorkling eller dykning vid Dibba Rock
 • Ziplining vid Jebel Jais
 • Dricks
 • Dryck och måltider ej nämnt i dagsprogrammet
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • I Förenade Arabemiraterna tar hotellen ut en turistskatt som enbart kan betalas på plats.
 • Den är i skrivande stund (2018):
 • 10 AED per rum och natt – 2 & 3 * hotell
 • 15 AED per rum och natt – 4 * hotell
 • 20 AED per rum och natt – 5* hotell
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: