18 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 27 450:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Resan börjar i Cebu City som ligger på östra sidan av ön Cebu, en av de största öarna i Visayas-regionen. Cebu City är en modern filippinsk stad med historiska spår från spanska kolonialtider. Här kan du bland annat besöka Magellanskorset, kolonifortet San Pedro eller den gamla kyrkan Basílica Minore del Santo Niño de Cebú. Utanför Cebu City hittar du Mactan Island, som är ansluten till Cebu City via två broar. Här finns även den internationella flygplatsen.

Vidare till Moalboal och de många vackra natur- och äventyrsupplevelserna i närheten
Här hittar du vackra Whitesand Beach och du kan ta del av fascinerande snorkling och dykning i området. Du kan bland annat göra intressanta utflykter till steniga Pescador Island, som ligger nära kusten. Här ser du färgglada fiskar och stora sardinstim i det vackra turkosblå vattnet. I Moalboal finns det en mängd roliga aktiviteter där du bland annat kan klättra i rep vid Kawasan Waterfall fallet eller ta en rolig tubing-flodtur i gummiring.

Du fortsätter sedan till dels total avkoppling på vacker en strand och ett roligt och adrenalinfyllt skydive över Bantayan Island. Denna programpunkt kan naturligtvis bytas ut i samråd med oss på Winberg Travel om du vill hellre föredrar andra upplevelser. Från Bantayan kan du ta en hel eller halv dagstur till Virgin Island, som återigen erbjuder läckra och fridfulla stränder som du med liten tur får ha helt för dig själv. Här finns även Ogtong Cave, en liten underjordisk sjö som svalkar gott i värmen, samt en mangroveplantage som erbjuder en trivsam paus i strandlivet.

Sista stoppen är Malapascua, en fridfull pärla, helt bilfri, lite under 3 km lång och 1 km bred och perfekt att vandra runt på. Längs vägen passerar du vackra stränder och små fiskebyar. När du når den nordvästra delen av ön ser du ett fyrtorn från vars topp det finns en fantastisk utsikt över hela ön och det omgivande havet. Om du dyker finns det unika upplevelser på dykplatsen "Monad Shoal" nära Malapascua. Här lever den sällsynta rävhajen som kan växa sig upp till sex meter lång. Malapascua inbjuder fullt ut till avkoppling, snorkling och dykning.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Filippinerna här
Läs mer om Filippinerna här.

Bästa reseperiod

Resan kan genomföras under hela året.

Filippinerna har två årstider. Torrperioden är mellan december och april. Här är medeltemperaturen cirka 28 grader. Regnsäsongen är från juni till oktober och här stiger medeltemperaturen till cirka 32 grader. Under regnperioden förekommer stora tropiska regn men det regnar sällan hela dagen och Filippinerna kan lätt besöks under denna period.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avgång från Skandinavien
Avgång från Skandinavien mot Cebu City, Filippinerna näst största stad där du anländer nästa dag. Beroende på flygbolag har du en till två mellanlandningar rum längs vägen.
Dag 2: Ankomst till Cebu City
Vid ankomst till Cebu City blir du hämtad på flygplatsen av en förare som tar dig till ditt hotell. Resten av dagen står till eget förfogande.
Dag 3: Stadstur i Cebu City
Efter frukost blir du hämtad av din förare/guide som därefter tar dig på en spännande halvdagstur runt stadens sevärdheter. Cebu City är en modern filippinsk stad med historiska spår från spanska kolonialtider. Idag kommer du att besöka Magellanskorset, San Pedro-fortet och kyrkan Minor del Santo Niño de Cebú. I förlängningen av Cebu City hittar du Mactan Island som är förbunden via två broar. Turen avslutas klockan 13-14 och resten av dagen står till eget förfogande. (F)
Dag 4: Cebu City till kustområdet Moalboal (Cebu Island)
Efter frukost blir du hämtad på ditt hotell och far mot den motsatta sida av ön Cebu, en körning på cirka tre timmar. Det är ett lugnt område som lockar turister med intresse för det fantastiska undervattenslivet och andra intressanta upplevelser i omgivningen. Om du är intresserad av snorkling eller dykning kan vi rekommendera dykningsturer i området med allt från ett nedsänkt flygvrak till gigantiska sardinstim. Resten av dagen står till eget förfogande. (F)
Dag 5-7: Upptäcktsfärd och utforskning av Moalboal
Dagarna är på egen hand med god möjlighet till både undervattensupplevelser och vandringsfärd på ön. För superb snorkling eller dykning, ge dig då ut till den steniga ön Pescador Island som ligger ganska nära kusten. Här kan du få syn på färgglada fiskar och stora stim av sardiner i det vackra turkosblå vattnet. Från Moalboal finns det en mängd roliga aktiviteter där du kan uppleva Kawasan-vattenfallet mitt i djungeln, klättra i rep bland klipporna eller ge dig av på en rolig tubing-färd i gummiring längs med floden. Om du vill spendera dagarna på stranden och njuta av livet är det givna valet att besöka den vackra stranden som mycket passande heter White Beach och som omges av turkosblått vatten. I Moalboal hittar du ett antal olika restauranger där du kan njuta av din middag. Dagarna står till eget förfogande. (F)
Dag 8: Moalboal - Bantayan Island
Från Moalboal styr vi kurs mot Bantayan Island vid Cebus nordvästra hörn. En längre transportdag väntar och det tar cirka 8 timmar att resa mellan platserna inklusive en timma med färja. Efter att ha anlänt till Bantayan Island har du resten av dagen på egen hand för att utforska hotell och omgivningar. (F)
Dag 9: Fallskärmshopp över Bantayan Island
Efter frukost väntar ett äventyrligt, roligt och inte minst utmanande fallskärmshopp över Bantayan Island, självklart ihop med en erfaren fallskärmsguide. Upplev öns vackra natur och azurblå vatten från ett fågelperspektiv. Efter att du blivit hämtad väntar en grundlig säkerhetskurs med personalen, där alla detaljer granskas noggrant. Du behöver inte ha förkunskap om denna adrenalinfyllda upplevelse så länge du har lust och fysik att prova. Efter ett kort fritt fall från planet utlöses fallskärmen av din guide vid cirka 1500 meters höjd och det blir nu god tid till att njuta av den magnifika utsikten över ön innan du landar säkert på marken igen. Härifrån går resan tillbaka till hotellet och resten av dagen till eget förfogande. (F) Om du inte är helt pigg på denna upplevelse kan du självklart välja bort den i samråd med oss på Winberg Travel.
Dag 10-11: Upptäck Bantayan Island på egen hand
Dessa dagar är du på egen hand och kan tillbringa tiden till att koppla av och bada på de många vackra stränderna i området. Ta en hel eller halv dagstur till Virgin Island, som erbjuder läckra och fridfulla stränder som du kan ha helt för dig själv med lite tur. Här ligger också Ogtong Cave, en liten underjordisk sjö som svalkar i värmen, liksom en fin mangroveplantage som erbjuder lite paus i strandlivet. Vill du simma under din vistelse, var då medveten om att det kan förekomma tidvatten. Är det viktigt för dig att kunna bada hela förmiddagen och eftermiddagen så rekommenderar vi att du väljer ett hotell med pool. Observera också att den enda ATM-maskinen är i Bantayan City (nås på cirka 20 minuter med motorcykel från Santa Fe) men att flera hotell och logiplatser accepterar internationella kreditkort
Dag 12: Bantayan Island - Malapascua Island
Du blir hämtad på ditt hotell och seglas direkt till den närliggande ön Malapascua i din egen utriggarbåt, en båttur på cirka två timmar. Efter ankomst är resten av dagen till eget förfogande.
Dag 13-15: Upplev ön Malapascua på egen hand
Malapascua är en liten stillsam pärla helt utan bilar, under tre km lång och en kilometer bred, så det är perfekt att vandra överallt. Längs vägen passerar du vackra stränder och små fiskebyar. När du når den nordvästra delen av ön ser du ett fyrtorn från vars topp det finns en fantastisk utsikt över hela ön och det omgivande havet. Om du dyker finns det unika upplevelser på dykplatsen "Monad Shoal" nära Malapascua. Här lever den sällsynta rävhajen (thresher shark) som kan växa sig upp till sex meter lång. Rävhajen jagar vanligtvis i djupt vatten men har hittat en rengöringsstation vid Monad Shoal och återvänder därför hit. Det finns också möjlighet att se andra arter av hajar och mantas i området. Malapascua inbjuder till avkoppling, snorkling och dykning, och du har tre dagar till att njuta av denna unika pärla på egen hand. (F)
Dag 16: Malapascua - Cebu City
Från Malapascua går turen tillbaka till Cebu City. Du kommer att tas i båt till Cebu och därefter köras till Cebu City. Du har en övernattning före hemresan. Efter ankomst står resten av dagen till eget förfogande. (F)
Dag 17: Cebu City -Skandinavien
Efter en händelserik semester på Filippinerna går resan hem. Du kommer att hämtas på hotellet och tas till Cebu City Airport. Tidpunkten beror på när ditt utlandsflyg avgår. (F)
Dag 18: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Tre nätter på mellanklasshotell i Cebu City
Fyra nätter på mycket enkel resort i Moalboal
Fyra nätter på mycket enkel resort på Bantayan
Fyra nätter på mycket enkel resort på Malapascua

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

januari - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Cebu t/r (inklusive bagage)
 • Tre nätter på mellanklasshotell i Cebu City
 • Fyra nätter på mycket enkel resort i Moalboal
 • Fyra nätter på mycket enkel resort på Bantayan
 • Fyra nätter på mycket enkel resort på Malapascua
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program
 • Engelsktalande guide under utflykterna

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Avreseskatter totalt ca 25 USD
 • Miljöavgift på utflykten till Honda Bay ca 49 PHP

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF