18 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 25 450:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Ett reseförslag där man börjar med den dynamiska staden Manila, en sann smältdegel av olika folkslag. Härefter går resan norrut och till lugnare miljö i Banaue, där du trekkar bland de fantastiska risterrasserna som huggits ut i bergen för mer än 2000 år sedan. Filippinierna själva kallar det världens åttonde underverk och du kommer att förbluffas över vad det uppfinningsrika Ifugao-folket har lyckats skapa – för hand, därtill.

Du fortsätter sedan till Calamianöarna som består av cirka 100 öar och på många av dem hittar du imponerande klippformationer som stiger upp till himlen från havsytan. Dessa fantastiska landskap runt öarna gör området idealiskt för ö-luffning i både större båt och på en del ställen ännu mera perfekt i kajak. Busuanga, Culion och Coronöarna är de tre största öarna i detta vackra öparadis. På Busuanga Island ligger huvudstaden Coron och flygplatsen som förbinder ögruppen via Manila med dagliga flygförbindelser. Coron Island är en pittoresk ö som är berikad med vacker natur och är känd för Blue Lagoon, Twin Lagoon och Barracuda Lake. Sistnämnda är en ovanlig vulkansjö som består av färskvatten på toppen och saltvatten på botten av sjön. Det är också en populär dykplats eftersom du kan uppleva dramatiska bergformationer under vattnet och vid cirka 14 mete.

Baler är fortfarande för många en okänd surfdestination där du hittar en avslappnad stämning med många roliga utflyktsmål i området. Du kan besöka det vackra vattenfallet Ditumabo Mother Falls. Surfningen på Baler är för nybörjare såväl som för avancerade surfare.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Filippinerna här
Läs mer om Filippinerna här.

Bästa reseperiod

Resan kan genomföras under hela året.
Risterrasserna på Banaue är som vackrast i februari-mars (under planteringen) och i juni-juli (före skörden i augusti). Den bästa surfsäsongen är från oktober till januari.

Filippinerna har två årstider. Torrperioden är mellan december och april. Här är medeltemperaturen cirka 28 grader. Regnsäsongen är från juni till oktober och här stiger medeltemperaturen till cirka 32 grader. Under regnperioden förekommer stora tropiska regn men det regnar sällan hela dagen och Filippinerna kan lätt besöks under denna period.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien mot Filippinernas huvudstad Manila med ankomst nästa dag. Beroende på flygbolaget kommer du att ha en eller två mellanlandningar längs vägen.
Dag 2: Ankomst till Manila
Vid ankomsten till Manila blir du hämtad på flygplatsen av en förare som tar dig till ditt hostel. Resten av dagen står till eget förfogande.
Dag 3: Manila och avresa till Banaue med lokal nattbuss (nio timmars bilresa)
Du har dagen på egen hand i Manila och du kan till exempel besöka konstmuseet Manila Contemporary eller varför inte det smågalna skomuseet i Marikina, där tidigare presidentfrun Imelda Marcos har låtit ställa ut inte mindre än 749 par skor. Du kan också besöka ett av Asiens största köpcentra, Mall of Asia, proppfullt av butiker och kaféer. På kvällen går resan norröver, till provinsen Ifugao, där vandringsturen bland risterrasserna på Banaue står på programmat. Vid 21.00 på kvällen hämtas du på ditt hostel i Manila och körs till busstationen där en representant hjälper dig att komma iväg med nattbussen till Banaue. Resan är med luftkonditionerad buss och platserna kan fällas tillbaka något (det finns ingen sovbuss). Du anländer till Banaue på morgonen den följande dagen. (F)
Dag 4: Ankomst till Banaue cirka 07.00 – trekking till Cambulo
Tidigt på morgonen rullar bussen in till Banaue, där du hämtas av din guide för de närmaste dagarna. Frukost äts på en liten lokal restaurang och dit kommer en chaufför på trehjuling för att köra dig upp till Kinakin, där trekkingen till Ifugao-byn Cambulo börjar. Du vandrar upp för små vägar genom risfälten och fascineras av den vackra utsikten över bergen och de imponerande terrasserna. Längs vägen äter du lunch på ett litet lokalt matställe. På eftermiddagen anländer du till den lilla byn Cambulo. Vandring cirka 4 timmar. (F,L,M)
Dag 5: Trekking från Cambulo till Batad
Idag kommer du att trekka till den vackra byn Batad, som omges av en "amfiteater av risterrasser". Vandringen tar cirka 2,5 timmar. I Batad lever de flesta precis som deras förfäder gjorde och du kan se hur Ifugao-folket sparar de avlidna familjemedlemmarnas ben och sedan skapar färgrika, handgjorda mattor av knotorna. Efter lunch går resan till Tappiyah Falls (en timmas resväg), med möjlighet till ett uppfriskande dopp. Kvällsmåltiden serveras vid återkomst till Batad och resten av kvällen står till eget förfogande. Trekking cirka 4-5 timmar. (F,L,M)
Dag 6: Upptäck Ifugao-byn Batad och Bangaan - vandring - Banaue - Manila
Efter frukost vandrar du mot den lilla byn Bangaan. Lunch serveras i en lokal restaurang i byn med vacker utsikt över områdets många risterrasser. Efter ett besök i Bangaan blir du hämtad av en chaufför på trehjuling och körd tillbaka till Banaue, där resten av eftermiddagen är på egen hand. Vid cirka 18.00 kommer din guide och följer dig till busstationen och hjälper dig att ta nattbussen till Manila. Resan tar cirka 9 timmar. Resten av dagen är till eget förfogande. Vandring cirka 5 timmar. (F,L)
Dag 7: Manila på egen hand
Du kommer fram till busstationen i Manila tidigt på morgonen. En lokal representant hämtar dig och kör dig till ditt hostel. Ditt rum är bokat så att du kan checka in tidigt och få dig några timmars sömn i en ordentlig säng. Resten av dagen står till eget förfogande i Manila. Hann du inte besöka Mall of Asia så kan du passa på att göra det nu. Du kan också gå ner till Chinatown och ta del av livet på de små lokala marknaderna där du kanske kan få syn på en del matvaror du inte trodde existerade. (F)
Dag 8: Avgång Manila - Busuanga Island - Halvdagstur på ön - Coron
Denna morgon hämtas du på ditt vandrarhem och körs till Manilas inrikesflygplats. Härifrån går flyget till Busuanga Island, på cirka en timma. Efter ankomst hämtas du på flygplatsen och härifrån avgår en halvdagstur till några av öns höjdpunkter. Upplev den lokala Market Town Plaza, Saint Agustins kyrka och längs vägen en fabrik som producerar de läckraste av cashewnötter. Härifrån går turen till toppen av Mount Tapyas där du kan njuta av den vackra utsikten. Eftermiddagen avslutas med ett besök på värmekällan Maquinit. Resten av dagen står till eget förfogande i Coro, där ditt hotell ligger. (F,L,M)
Dag 9: Båttur och exotiska upplevelser på Coron Island
I morgon väntar en båttur på Coron Island och under dagen kommer du att besöka många vackra platser, bland dem Kayangan Lake, Twin Lagoon, Siete Pecados, Banol Beach och CYC Beach. Efter många vackra och exotiska upplevelser kommer du tillbaka till ditt hotell i Coron. Resten av dagen står till eget förfogande. (F,L)
Dag 10: Kajakupplevelser på Coron Island
Efter frukost väntar en härlig dag i kajak, där du kommer att vänja dig vid att vara nära vattenytan. På denna kajaktur utforskar du mangroveskogen i Ruyukan. Efter några roliga timmar vid paddeln går resan vidare till vulkanen Kayangan med möjlighet att snorkla och simma. Härifrån åker du tillbaka till ditt hotell i Coron och resten av dagen står till eget förfogande. (F,L)
Dag 11: Coron - Manila
På morgonen blir du hämtad på ditt hotell och körd till inrikesflygplatsen på ön. Härifrån flyger du tillbaka till Manila (cirka en timmas flygtid). Efter ankomst kommer du att hämtas på flygplatsen och köras till ditt hotell. Resten av dagen står till eget förfogande i Manila. (F)
Dag 12: Manila - Baler
Tidigt på morgonen, redan klockan 4.00, plockas du upp på ditt boende och tas till bussterminalen i Manila. Härifrån åker du med en lokal buss till Baler, en körtur på cirka sju timmar och kommer fram vid middagstid. Efter ankomst kommer du att hämtas och köras till ditt surf camp. Resten av dagen står till eget förfogande.
Dag 13-15: Baler på egen hand
I Baler hittar du en avslappnad surfatmosfär och roliga utflykter. Du kan besöka det vackra vattenfallet Ditumabo Mother Falls. I Baler hittar du bra surfing både för nybörjare och för de erfarna. Det är också möjligt att förlänga din vistelse om du vill lära dig teknikerna från början. Spännande dagar väntar dig i Baler. Observera att surfing eller surflektioner inte ingår i priset. (F)
Dag 16: Baler - Manila
Morgonen är fri och bussen går mot Manila vid middagstid. Du måste själv boka en taxi till busstationen i Baler. Resan varar cirka 7 timmar och du anländer cirka 19.30 på kvällen i Manila. Vid ankomst kommer du att hämtas och tas till ditt vandrarhem i staden. Resten av kvällen står till eget förfogande. (F)
Dag 17: Manila - Skandinavien
Efter en spännande och varierande resa i Filippinerna går resan hem. Du kommer att hämtas på ditt vandrarhem och köras till flygplatsen i Manila. Tiden beror på när ditt utlandsflyg avgår. (F)
Dag 18: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar

Tre nätter i dubbelrum på hostel i Manila
Två nätter på buss till/från Banue
Tre nätter i enkelt guest house Banaue
Tre nätter på budgethotell i Coron
Fyra nätter på enkelt surfhotell i Baler

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

januari - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - Manila t/r (inklusive bagage)
 • Tre nätter i dubbelrum på hostel i Manila
 • Två nätter på buss till/från Banue
 • Tre nätter i enkelt guest house Banaue
 • Tre nätter på budgethotell i Coron
 • Fyra nätter på enkelt surfhotell i Baler
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program
 • Engelsktalande guide under utflykterna

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Ida Gunnerlind

Ida Gunnerlind

Travel Consultant

info|wt.se

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF