Sök
Sök
Vattenfall i djungeln på Lombok
Bali & orörda Lombok
Bali Risbonde, Indonesien
Bali Water Temple - Pura Ulun Danu
Indonesien - dykkerrejse til Bali
Bali Tempel - Gunung Kawi
Bali-Lombok cykelrejse
Munduk vandfaldet
Bali-Lombok cykelrejse
Lombok landsby
Gili Islands

Bali & det orörda Lombok

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 25 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 21 dagar

Upptäck Lomboks vackra natur och orörda byar. Fortsätt till magiska Giliöarna och avsluta med sköna dagar på Bali - Gudarnas Ö.

Under denna skräddarsydda rundresa kommer du att få uppleva det bästa av Bali och Lombok. Resan tar dig till den orörda delen av Lombok genom traditionella byar och förbi de vackraste vattenfallen. Nästa upplevelse är strandliv på vackra Giliöarna med sitt klarblåa vatten och därefter väntar dig Balis fantastiska natur och kultur.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Indonesien här
Läs mer om Indonesien här.

Väder

Indonesien kan besökas året runt, temperaturen ligger konstant mellan 28-32 °C.
Landet har två årstider. Dels regnperioden från november till mars och torrperioden från april/maj till oktober. Under torrperioden är vädret mest stabilt även om man fortfarande kan förvänta sig en regnskur emellanåt. Under regnperioden förekommer intensiva regnskurar men oftast bara under kortare perioder.

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien

Du reser från Skandinavien mot Bali, Indonesien.

Dag 2: Ankomst till Sanur

Vid ankomsten till Bali ska du leta efter din chaufför som väntar på dig med en skylt med ditt namn. Du åker direkt till hotellet i Sanur, en bilresa på cirka 30 minuter beroende på trafiken.

Dag 3: Sanur

Dagen efter ankomsten kommer ett informationsmöte att äga rum på Jysk Service Center, där du får praktisk information om din resa. Sanur är ett av de mer fridfulla och lugnare områdena på Bali. Det finns en mysig strandpromenad där du tidigt på morgonen kan uppleva soluppgången över Bali. Där finns många restauranger och bra shopping. Möjligheterna att hyra en cykel och uppleva staden på egen hand finns också. ([F])

Dag 4: Sanur - Kryssning till Nesa Lembongan/Nusa Penida

Söder om Bali ligger den vackra ön Nusa Lembongan. Du reser dit antingen med Bali Hai II eller Aristocat-katamaranen (beroende på avresedag). Vid ankomsten till ön har du en uppsjö av alternativ att välja mellan som alla ingår i priset. Du kan bland annat åka med på en tur ut på landsbygden, åka på en snorklingssafari, paddla kajak eller åka "bananbåt". Vill du prova på något nytt kan du besöka en pärlfarm och se hur de exklusiva pärlorna odlas. I dagens program ingår också en stor lunchbuffé. ([F],[L])

Dag 5: Sanur - motorbåt till Lombok

Du hämtas upp på ditt hotell och körs till norra delen av Sanur, där du hoppar på motorbåten till Lombok (cirka 2,5 timmar). Du anländer till kustorten Telok Code, där din engelsktalande chaufför välkomnar dig och kör dig längs med den vackra kusten till ditt hotell, som ligger precis i utkanten av Sengiggi stad. Här kan du koppla av vid poolen, gå en promenad vid stranden eller ta en tur till Sengiggi stad. ([F])

Dag 6: Södra Lombok – besök i traditionella byar

Efter frukosten kommer du att få följa med på en spännande biltur med engelsktalande chaufför, där du kommer att få uppleva de bästa sevärdheterna på den södra delen av ön Lombok. Denna del av Lombok är orörd och vardagslivet har inte påverkats så mycket av turismen. Naturen är annorlunda än på Bali, men fortfarande väldigt vacker. På vägen söderut besöker du Banyumulek, där mycket speciella keramikhantverk tillverkas. Dessutom gör vi ett stopp hos de hårt arbetande vävarna i Sukarara, som är kända för sin tillverkning av det berömda plagget "ikat". På sydkusten kommer du att kunna ta ett dopp i havet och därefter väntar en god lunch. På vägen tillbaka besöker vi de traditionella sasakbyarna, där de ursprungliga Lombok-borna bor. ([F],[L])

Dag 7: Norra Lombok – vandring till Sendang Gila-vattenfallet

Efter frukosten väntar den norra delen av Lombok på att utforskas. I klart väder kan du njuta av den fantastiska utsikten över den vackra kusten, och efter en 20 minuters vandring kommer du till ett av de spektakulära vattenfallen som finns på ön. Längs vägen du passerar flera plantager, risfält och små byar där det inte finns många turister. Lunchen avnjuts på en bra lokal restaurang. Sent på eftermiddagen kommer du tillbaka till ditt hotell. ([F],[L])

Dag 8: Transport till Gili Air eller Gili Trawangan

Idag går resan vidare till berömda Gili Islands, som ligger utanför den nordvästra delen av Lombok. Efter frukost kommer du att hämtas upp och köras till Bangsal, där du hoppar på en lokal båt till antingen Gili Air eller Gili Trawangan. ([F])

Dag 9-11: Gili Air eller Gili Trawangan

Öarna erbjuder möjligheter till avkoppling, snorkling och dykning.
Gili Air - den minsta av de tre öarna är endast 5 km i omkrets och du kan promenera runt ön. Här råder lugn och ro, men ön är också under utveckling. Det finns ett antal restauranger på sydöstra delen av ön, och stadslivet har blivit lite mer påtagligt. Du kan ta dig runt ön med cykel eller cidomo (häst och vagn). Ön passar både för resenärer i alla åldrar.

Gili Trawangan är den största av de tre öarna med en omkrets på 7 km. Den beskrivs i alla turistböcker som mycket livlig, men det finns absolut områden på den norra och västra delen som är fridfulla. Den nordöstra sidan är med sitt långa strandområde en idealisk plats för snorkling och möjligheten finns att se havssköldpaddor. Du kan också paddleboarda och surfa. Den sydöstra delen är "livligare". Här ligger restaurangerna sida vid sida med lokala butiker. ([F])


Dag 12: Motorbåt från Gili Air/Gili Trawangan till Padang Bai - Ubud

Transfer med motorbåt från Gili Air/Gili Trawangan till Padang Bai och därefter buss till ditt hotell i Ubud. ([F])

Dag 13-14: Ubud

Det finns mycket spännande att se och göra i Ubud. Staden är Balis konstnärliga centrum, och erbjuder allt inom yoga och meditation tillsammans med bra vandringsleder bland risfälten utanför staden. Här finns också många intressanta butiker, museer, gallerier och vackra dansföreställningar. Är du lite äventyrslysten du följa med på forsränning nedför floderna, cykla eller bestiga antingen Batur (1717 möh) eller den 142 meter höga vulkanen Agung. Gör också ett besök på de intressanta marknaderna och de unika restaurangerna. ([F])

Dag 15: Ubud - besök Tirta Empul - kaffeplantage - vulkanen Batur - Lovina

Efter frukosten bär det iväg. Du besöker det vackra och ofta välbesökta templet Tirta Empul, dit balineserna själva går för rening och för att hämta heligt vatten till sina många ceremonier. Därefter fortsätter resan till en av de många kaffeplantagerna där du kan se hur det balinesiska kaffet odlas. Vi fortsätter upp i bergen till den stora Kintamani-kratern. Härifrån kan du njuta av utsikten över vulkanen Batur (1717 möh), en av Balis aktiva vulkaner. Här kan du avnjuta en god lunch i en vacker miljö. Vägen slingrar sig längre upp i bergen och längs med rutten finns många fantastiska utsiktsplatser. Resan fortsätter genom den tidigare nordbalinesiska huvudstaden Singaraja. Sent på eftermiddagen når du fram till Lovina. ([F])


Dag 16-17: Lovina

Några äventyrliga dagar väntar dig på Balis norra kust. Följ med på en båttur i soluppgången och upplev Balis norra vackra kust från havet. Du kan också vandra upp i bergen eller till det "dolda vattenfallet" Lemukih. Det är en spännande upplevelse att besöka buddisttemplet tidigt på morgonen. Lovina är känt för sina svarta lavastränder och sitt lugna tempo. Stranden har utsikt över de vackra vulkanerna på Java. ([F])

Dag 18: Lovina - Banjars heta källor - Munduk - Beduguk - Bratansjön - Kuta

Idag är det dags att ta sig från den norra delen av Bali. Du reser söderut och på vägen väntar ett stopp i Banjar för ett besök till de heta källorna. Dessa heta källor ligger i tropiska omgivningar och består av flera olika pooler som du kan bada i. De värms alla upp från underjorden. Många lokalbor kommer hit för att bada i vattnet, som de anser helande, tack vare svavlet och att vattnet är uppvärmt. Resan går vidare längs de vackra natursköna vägarna upp till Munduk-vattenfallet, som är Balis största vattenfall. Här får du uppleva storslagna utsiktsplatser vid de två sjöarna innan du kör ner mot Bratansjön, där vattengudinnans tempel, Pura Ulun Danu, ligger. Området har också en pagod för buddhister och en moské för muslimer. Så det är ett område som “omfamnar” Balis olika religioner. Efteråt väntar ett stopp i staden Bedugul, där du besöker den berömda marknaden med samma namn. Här säljs kryddor, blommor, frukt med mer. Efter att du utforskat marknaden går resan vidare längs med små vägar mot Kuta-området. ([F])

Dag 19: Kuta

Njut av resans sista dag dag. Titta på solnedgången, shoppa eller ta en promenad längs stranden. Du kan också prova på att surfa, som Kuta är världsberömt för. ([F])

Dag 20: Avresa från Bali

Efter frukost finns lite ledig tid innan du måste checka ut. Du hämtas upp och körs till flygplatsen. Tidpunkten är beroende av ditt flyg. ([F])

Dag 21: Ankomst till Skandinavien

Övernattningar:
Tre nätter på budgethotell i Sanur
Tre nätter på budgethotell i Senggigi
Fyra nätter på budgethotell på Gili Trawangan eller Gili Air
Tre nätter på budgethotell i Ubud
Tre nätter på budgethotell i Lovina
Två nätter på budgethotell i Kuta


F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 25 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Flyg Skandinavien - Bali t/r (inklusive bagage)
  • 18 nätter på hotell
  • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter enligt program

I priset ingår inte

  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Visum
  • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

Tillvalsprodukter

FRÅN: 8 495:-
Java overland

Java Overland

Denna tur bjuder på vackra tempel, däribland det intressanta Borobudur-templet, en tur till Bromo-vulkanen till häst och vacker natur.

Reslängd: 5 dagar
FRÅN: 5 295:-
Komodo backpacker

Komodo för backpackern

Är du en backpacker som längtar efter äventyr? Då är kanske en femdagars båttur från Lombok till Komodo och tillbaka något för dig!

Reslängd: Fem dagar
Komodo Rinca

Expedition: Komodo/Rinca

Många ser mötet med komodovaranerna som höjdpunkten på resan. Med det sagt bidrar mycket annat till att göra upplevelsen minnesvärd, inte minst livet ombord på båten, öns fantastiska natur och det vilda djurlivet.

Reslängd: Tre dagar
FRÅN: 5 495:-
Suawesis inre själ

Sulawesis hjärta

Besök Tana Toraja och få en unik inblick i torajafolkets lokala seder och fascinerande traditioner. Dessutom är det en av de vackraste platserna på Sulawesi.

Reslängd: Fem dagar
FRÅN: 995:-
Vulkan Batur

Vulkanen Batur

Upplev den aktiva vulkanen Batur på nära håll och beundra den fantastiska utsikten från kraterkanten.

Reslängd: 1 dag
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: