Sök
Sök
Eventyr i Cubas ø-hav
Cuba lokal dame
Cuba Cienfuegos
Cuba bay
Cuba dyrliv
Cuba strand
Cuba cayo largo
Cuba træhus

Äventyr bland Kubas öar

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 11 805:-

Reslängd: Åtta dagar

Upplev de många vackra öarna i Kubas skärgård ombord på en rymlig och komfortabel katamaran. Avnjut en god drink, snorkla i det turkosblå havet, se de många leguanerna eller håll utkik efter krokodiler.

Om du vill uppleva Kuba på ett nytt och spännande sätt så är denna tur en perfekt kombination av avkoppling, upplevelser och möjlighet att se några av de vackraste öarna i havet runt sydöstra Kuba.

Turen inleds i Havanna och fortsätter sedan till Cienfuegos, där du kliver ombord på båten som för dig ut i den kubanska skärgården. En spännande resa som för dig till Cayo Rico, Cayo Largo och Cayo Rosario. En unik båttur som ger dig möjlighet att snorkla med massor av fiskar, se krokodiler och leguaner och kanske apor.
Turen kombineras perfekt med såväl andra turer som om du reser på egen hand.

Väder

Kuba har subtropiskt klimat och kan besökas året runt. Den bästa tidpunkten att besöka landet är mellan november och april, då vädret mestadels är torrt och risken för orkaner lägst. Mellan april och november inträffar regnperioden då temperatur och luftfuktighet stiger, men detta bör inte avskräcka någon från att besöka landet då Kuba oavsett klimat är fantastiskt.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa till Kuba baseras på hur klimatet har varit föregående år. Vädret på Kuba kan vara mycket skiftande och oförutsägbart, och därför ska våra rekommendationer endast ses som en fingervisning.

Detaljerad resplan

DagEtt1: Havanna och Cienfuegos
Turens första dag erbjuder ett informationsmöte på eftermiddagen där du får träffa de andra gästerna samt båtens besättning.
Beroende på när du anländer till Havanna är det dessutom möjligt att utforska staden på egen hand och uppleva bland annat den gamla stadsdelen, Habana Vieja, strandpromenaden Malecón osv.
Efter informationsmötet åker ni tillsammans till Cienfuegos (ca. fyra timmars resa) och äter middag tillsammans på båten efter ankomsten dit. Resten av kvällen tillbringas med att lära känna såväl båt som besättning bättre.

Dag Två-Sex: Avgång från Cienfuegos Canarreos skärgård
Idag åker du båt från Cienfuegos till den fantastiska Canarreos-skärgården, där du får uppleva några av Kubas vackraste öar. Området består av ca 350 öar och sägs vara ett unikt och lugnt område att besöka som turist på Kuba. Du får möjlighet att utforska några av öarna, så se till att insupa allt som de små ösamhällena har att erbjuda, och utnyttja vartenda ledigt ögonblick till att dyka ner i det azurblå havet och snorkla med de färgglada fiskarna.
Turen för dig med till tre olika öar, var och en med sin unika charm.

Cayo Largo
Detta är den största ön i Canarreos skärgård, känd för sin 25 km långa sandstrand omgiven av mangroveskog. Här kommer du ner i tempo på allvar. Koppla av på stranden, läs en bok, spela beachvolley eller snorkla i det stora havet. Gå på upptäcktsfärd i mangroveskogen, där du kan ta en båttur eller kanske är tursam nog att få se krokodiler.

Cayo Rico
Cayo Rico är en trevlig liten ö där du möts av vackert, turkosblått vatten som inbjuder till en snorklingstur. Dyk i från båten och upplev ett undervattensliv fyllt av spännande fiskar och korallrev. Du får också chansen att mata leguaner eller att koppla av med en cocktail i den lilla strandbaren.

Cayo Rosario
På denna obebodda ö finns bara enstaka personer som underhåller öns apreservat och håller ön ren och snygg. Njut av de många fiskar som simmar precis vid havsbottnen på Cayo Rosario, och precis som på Cayo Rico kan du även här uppleva fritt strövande leguaner och apor. Ta gärna md en liten gåva till dem som ser till att ön och apreservatet hålls rent och snyggt.

Dag Sju: Tillbaka till Cienfuegos
Efter några fantastiska dagar till sjöss styrs kosan åter mot Cienfuegos. Efter ankomsten går det bra att ta en lugn promenad genom staden tillsammans med några ur besättningen. Kvällsmaten intas gemensamt och övernattning sker på ett hotell.

Dag Åtta: Cienfuegos till Havanna
Efter frukosten bär det åter till Havanna, där turen avslutas. Härifrån kan du resa vidare runt på Kuba på egen hand eller med hjälp av ett skräddarsytt program skapat av våra duktiga resekonsulter. Allt är möjligt.

Övernattningar:
Sex övernattningar i hytter för två-tre personer med toalett/bad
En natt på hotell
7 x frukost, 5 x lunch, 7 x middag

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBSERVERA: Programmet kan komma att ändras. Väderförhållanden kan också leda till förändringar i programmet.


Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 11 805:-


Gruppstorlek

Max. 14 personer

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Övernattning enligt program
  • Transport enligt program
  • 7 x frukost, 5 x lunch, 7 x middag
  • Turguide

I priset ingår inte

  • Utomeuropeisk flygbiljett
  • Dricks till besättningen
  • Aktiviteter utöver programmets
  • Avgångsskatt på flygplatsen
  • Reseförsäkring
  • Räkna med att spendera ca 650-800 kr på måltider som inte inkluderas i programmet (75-90 CUC)
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Observera att deltagande sker på egen risk, så kom ihåg att teckna en reseförsäkring före avresan. Vi rekommenderar Europæiske Rejseforsikring, som täcker dessa aktiviteter utan extra tillägg.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: