Sök
Sök
Havanna, Cuba
Havana, Cuba
Cuba
Cuba
Cuba
Havana, Cuba
Che Guevara, Havanna, Cuba
Plaza Vieja i Havana, Cuba
Havana
Capitolio i Havana, Cuba
Havana, Cuba
Viñales dalen, Cuba
Viñales, Cuba
Viñales på Cuba
Tobaksplantage i Viñales, Cuba

Cykeltur på Kuba

Reslängd: Åtta dagar

Se fram emot att cykla över gröna krön, smaka kubansk rom, höra salsamusiken flöda och känna sanden mellan tårna på en av de vita sandstränderna.

Ta en välsmakande tugga av det riktiga Kuba under denna cykeltur, där du får uppleva vackra, omväxlande landskap, sprudlande stadsliv och äkta kubansk kultur. Denna aktiva cykeltur låter dig utforska en sida av ön som bara få personer får se, med frodiga landskap, pulserande kultur och fantastiska stränder.

Under resans gång passerar du bland annat Guaniguanico och bergskedjan El Rosario, och du får också chans att provsmaka den klassiska kubanska kulturen när du besöker en tobaksplantage.

Förutom sin enastående natur erbjuder Kuba också en unik blandning kulturella traditioner, med förföriska salsarytmer och ett rikt kulturarv i form av litteratur och dans. Kubas karaktär påverkas också av sociala orättvisor från öns historia och den nuvarande generationens försök att adressera situationen.

Kuba är ett helt unikt land i Latinamerika på många sätt och vis, så utnyttja din lediga tid till att utforska detta makalösa, vackra och förtrollande land och kubanernas vänliga, öppna sinne.

Väder

Hela året.

Detaljerad resplan

Dag Ett: Havanna
Ankomst till Havanna vid godtycklig tidpunkt. Det finns inga planerade aktiviteter, så bara checka in på hotellet och njut av staden. Din guide arrangerar ett möte cirka kl 9:00 på morgonen på turens andra dag.

Havanna är en storstad med 2,2 miljoner invånare som emellertid känns mindre och är en trevlig inkörsport till Kuba. Havannas centrala del är uppdelad i tre mindre stadsdelar: Havana Vieja, Centro Havana och Vedado. Vedado är den nyaste, dyraste och modernaste delen av Havanna. Havana Viejas och Centro Havanas historia går tillbaka till den spanska kolonialtiden.

Ta en promenad längs Havannas vackra gator med anor och atmosfär från den spanska kolonialtiden. Musiken sätter sin prägel på vardagen. Barerna, restaurangerna och kaféerna sjuder av liv och kubansk rom, musikgrupper fyller lokalerna med dansant musik, varför även den mest tondöva gäst inte kan motstå att trumma med i takten. En Chevrolet från 50-talet eller en hästdroska mitt i gatumyllret förflyttar dig till en tid då man kunde förvänta sig ett möte med Ernest Hemingway i närmaste gathörn. Utöver dynamiken erbjuder Havanna ett otal sevärdheter och kulturella upplevelser. Besök till exempel ett av otaliga intressanta museer i Havanna, eller upplev en kabaré i en av stadens teatrar.

Dag Två: Havana - Pinar del Río - Viñales
Avresa från Havanna efter frukost och en morgonbriefing från din turguide. En kort resa västerut för dig till Pinar del Río, Kubas ”trädgårdsprovins”. Avnjut en stadsrundtur med ett besök i en tobaksfabrik som bara måste upplevas. Vi transporteras till vårt hotell för att äta lunch och tillbringar eftermiddagen med att cykla runt i “nålkuddebackarna” kring Viñales, en vacker liten stad som är perfekt för utomhusaktiviteter. Vi återvänder till vårt hotell för att äta kvällsmat.

Pinar del Río-provinsen har några av landets vackraste landskap och omgivningar. Området är också den mest berömda tobaksodlingsregionen i landet, som är obestridlig världsmästare i cigarrproduktion. Tack vare jordens bördighet står Pinar del Río för 59 % av Kubas tobaksplantager, och den första fabriken startades här år 1760. Pinar del Río är också tämligen välkänt för sina “mogotes”, eller “nålkuddebackar”, som liknar ett landskap från en helt annan värld. Den lilla byn Viñales ligger i en fruktbar dal full av “mogotes”, som utgör en storslagen vy.

Mitt i byn ligger ett kulturellt center samt ett kommunalt museum - de flesta besökare kommer emellertid för att avnjuta utsikten och de närliggande möjligheterna till utomhusaktiviteter. Tack vare kalkstensgeologin har regionen ett omfattande grottsystem, som skapats via en långsam nedbrytning av kalkstensfundamentet förorsakad av underjordiska floder. (F,L,M)

Uppskattat avstånd: 189 km, uppskattat cykelavstånd: ca 20 km

Dag Tre: Viñales - Cayo Jutías - Viñales
Vi cyklar till Cayo Jutías vid den norra kusten, en praktiskt taget orörd strand. Beskåda den otroliga utsikten när vi cyklar förbi dramatiska bergsvyer. Vi stannar till på turen för att inta lunch i det gröna. Kustrutten avslutas vid en vacker, vit sandstrand med kristallklart vatten. Vi körs till vårt hotell i Viñales-dalen för att äta middag. (F,L,M)

Uppskattat cykelavstånd: 65 km

Dag Fyra: Viñales - La Palma - Viñales
Cykeltur via Jagua Vieja-vägen till La Palma. Vi avnjuter en lunchpaus, varefter vi återvänder till Valle de Ancón. Vi transporteras tillbaka till vårt hotell för att äta middag. (F,L,M)

Uppskattat cykelavstånd: 30 km

Dag Fem: Vinales - Cueva de los Portales - Las Terrazas
Vi transporteras till Cueva de los Portales, platsen där Che Guevara kommenderade Kubas västra armé under Kubakrisen 1962. Vi stannar till under resan och äter en skogsturslunch innan vi fortsätter på cykel via Carretera Central till Las Terrazas. Gruppen äter middag på en bondgård.

Efter ett ursprung som återplanteringsprojekt från 1968 skapades Las Terrazas som ett led i ett regeringsfinansierat bevarande- och återplanteringsprojekt. Idag uppmanas invånarna att spela en aktiv roll i bevarandet av sina lokala omgivningar. Platsen omvandlades till en semesteranläggning för ekoturism år 1990, vilket genererade jobb till de 850 nybyggarna i området. På semesteranläggningen finns även ett center för ekologisk forskning. Semesteranläggningen erbjuder bra vandringsturer och guidade turer till den närliggande kaffeplantagen Cafetal Buenavista. Besökaren erbjuds bland annat workshops i t.ex. lokalt krukmakeri och måleri, och du kan välja mellan att delta, köpa något eller bara titta på. (F,L,M)

Uppskattat cykelavstånd: 93 km

Dag Sex: Las Terrazas - Soroa
Vi cyklar omkring i Las Terrazas, platsen där Kubas första UNESCO-blåstämplade biosfär-reservat ligger. Besök ruinerna av kaffeplantager och kaffebarer från 1800-talet. Avnjut en skogsturslunch omgiven av majestätiska berg och vackra landskap, och fortsätt sedan cykelturen till Soroa.
Soroa kallas för “Kubas regnbåge” på grund av sina kraftiga skyfall på efterföljande regnbågar. Regionen innehåller klara floder och höga träd samt Kubas med kompletta orkidéträdgård. (F,L,M)

Uppskattad distans: 65 km, uppskattad cykeldistans: 16 km

Dag Sju: Soroa - Havana
En kort tur österut för oss till huvudstaden, där vi ska insupa lite kultur. Avnjut en promenad genom såväl det gamla som det nya Havanna för att fullt ut få känna denna fantastiska stad på pulsen, inklusive ett besök på ett rom-museum.
En av stadens (och öns) främsta attraktioner är dess musik och klubbar. Oavsett vart du beger dig kan du höra och känna musiken och se människor dansa på gatorna. Ön pulserar bokstavligen i takt till en blandning av afrospanska rytmer och rörelser. I kväll får du avnjuta en sista traditionell kubansk middag och en sista musikalisk kväll i staden tillsammans med gruppen. (F,L,M)

Uppskattad distans: 56 km

Dag Åtta: Havanna
Avresa vid valfri tidpunkt. (F)

Övernattningar:
Sju nätter på hotell

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Du kan när som helst välja att åka med i följebilen under samtliga cykelturer.

Pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Kontakta en Travel Consultant på 0413-17050 och höra mer om priser

Gruppstorlek

Max. 15 personer

Svårighetsgrad

Mellan

I priset ingår

  • Sex dagars guidad cykeltur
  • Besök på en traditionell cigarrfabrik i Pinar del Río
  • Stadsrundtur i Havanna
  • Måltider och övernattningar enligt program
  • Minibuss med luftkonditionering
  • Cykel
  • Turguide under hela turen och lokala guider

I priset ingår inte

  • Flygbiljett
  • Beräkna 100-130 CUC för icke-inkluderade måltider
  • Avreseskatt på ca 25 CUC
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: