Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2022-2023 Läs mer här!
8 dagar
Exkl. flyg
Nya priser på väg
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Om du vill uppleva Kuba på ett nytt och spännande sätt så är denna tur en perfekt kombination av avkoppling, upplevelser och möjlighet att se några av de vackraste öarna i havet runt sydöstra Kuba.

Turen inleds i Havanna och fortsätter sedan till Cienfuegos, där du kliver ombord på båten som för dig ut i den kubanska skärgården. En spännande resa som för dig till Cayo Rico, Cayo Largo och Cayo Rosario. En unik båttur som ger dig möjlighet att snorkla med massor av fiskar, se krokodiler och leguaner och kanske apor. Turen kombineras perfekt med såväl andra turer som om du reser på egen hand.

Bästa reseperiod

Kuba har subtropiskt klimat och kan besökas året runt. Den bästa tidpunkten att besöka landet är mellan november och april, då vädret mestadels är torrt och risken för orkaner lägst. Mellan april och november inträffar regnperioden då temperatur och luftfuktighet stiger, men detta bör inte avskräcka någon från att besöka landet då Kuba oavsett klimat är fantastiskt.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa till Kuba baseras på hur klimatet har varit föregående år. Vädret på Kuba kan vara mycket skiftande och oförutsägbart, och därför ska våra rekommendationer endast ses som en fingervisning.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag Ett: Havanna och Cienfuegos
Turens första dag erbjuder ett informationsmöte på eftermiddagen där du får träffa de andra gästerna samt båtens besättning. Beroende på när du anländer till Havanna är det dessutom möjligt att utforska staden på egen hand och uppleva bland annat den gamla stadsdelen, Habana Vieja, strandpromenaden Malecón osv. Efter informationsmötet åker ni tillsammans till Cienfuegos (ca. fyra timmars resa) och äter middag tillsammans på båten efter ankomsten dit. Resten av kvällen tillbringas med att lära känna såväl båt som besättning bättre.
Dag Två-Sex: Avgång från Cienfuegos Canarreos skärgård
Idag åker du båt från Cienfuegos till den fantastiska Canarreos-skärgården, där du får uppleva några av Kubas vackraste öar. Området består av ca 350 öar och sägs vara ett unikt och lugnt område att besöka som turist på Kuba. Du får möjlighet att utforska några av öarna, så se till att insupa allt som de små ösamhällena har att erbjuda, och utnyttja vartenda ledigt ögonblick till att dyka ner i det azurblå havet och snorkla med de färgglada fiskarna. Turen för dig med till tre olika öar, var och en med sin unika charm. Cayo Largo Detta är den största ön i Canarreos skärgård, känd för sin 25 km långa sandstrand omgiven av mangroveskog. Här kommer du ner i tempo på allvar. Koppla av på stranden, läs en bok, spela beachvolley eller snorkla i det stora havet. Gå på upptäcktsfärd i mangroveskogen, där du kan ta en båttur eller kanske är tursam nog att få se krokodiler. Cayo Rico Cayo Rico är en trevlig liten ö där du möts av vackert, turkosblått vatten som inbjuder till en snorklingstur. Dyk i från båten och upplev ett undervattensliv fyllt av spännande fiskar och korallrev. Du får också chansen att mata leguaner eller att koppla av med en cocktail i den lilla strandbaren. Cayo Rosario På denna obebodda ö finns bara enstaka personer som underhåller öns apreservat och håller ön ren och snygg. Njut av de många fiskar som simmar precis vid havsbottnen på Cayo Rosario, och precis som på Cayo Rico kan du även här uppleva fritt strövande leguaner och apor. Ta gärna md en liten gåva till dem som ser till att ön och apreservatet hålls rent och snyggt.
Dag Sju: Tillbaka till Cienfuegos
Efter några fantastiska dagar till sjöss styrs kosan åter mot Cienfuegos. Efter ankomsten går det bra att ta en lugn promenad genom staden tillsammans med några ur besättningen. Kvällsmaten intas gemensamt och övernattning sker på ett hotell.
Dag Åtta: Cienfuegos till Havanna
Efter frukosten bär det åter till Havanna, där turen avslutas. Härifrån kan du resa vidare runt på Kuba på egen hand eller med hjälp av ett skräddarsytt program skapat av våra duktiga resekonsulter. Allt är möjligt.

Övernattningar

Sex övernattningar i hytt
Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Gruppstorlek

Max. 14 personer

november - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Bekväma skor
 • Vattenflaska
 • Snorklingsutrustning

I priset ingår

 • Sex övernattningar i hytt
 • Transport enligt program
 • 7 x frukost, 5 x lunch, 7 x middag
 • Turguide

I priset ingår inte

 • Flyg
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF