Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2022-2023 Läs mer här!
14 dagar
Exkl. flyg
Nya priser på väg
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Genom Winberg Travel kan du gå på språkskola i Havanna. Vi kan hjälpa dig att boka flygbiljett, språkskola och reseförsäkring, så att du blir garanterad en upplevelse för livet.

Winberg Travel rekommenderar en vistelse på språkskola – om du brinner för att lära dig ett främmande språk och dess land och kultur på ett naturligt sätt.

Språkskolan erbjuder spanskundervisning på flera olika nivåer, så det finns något för alla.
Oavsett om du är nybörjare eller vill förbättra dina språkkunskaper kommer skolan att uppfylla dina behov. Öva dig i grammatik och textförståelse i grupper om åtta personer, eller optimera din språkkänsla genom enskild undervisning. Möjligheterna är många, och vi skaffar dig också en bostad. Antingen i lyxiga lägenheter eller i autentiskt guesthouse.

Med en språkkurs i Havanna får du stora möjligheter att träffa andra internationella studenter samtidigt som du lär känna lokalbefolkningen bättre. Delta i aktiviteter efter skolan eller åk på weekendresor och upplev öns natur, strand, historia, grottor, kullar, dalar och inte minst det fantastiska havet som omsluter ön.

Bästa reseperiod

Kuba har subtropiskt klimat och kan besökas året runt. Den årliga genomsnittstemperaturen varierar från 20 till 28 grader. Den bästa tidpunkten att besöka landet är mellan november och april, då vädret mestadels är torrt och risken för orkaner lägst. Mellan april och november är det regnperiod och orkansäsong på Kuba, men det bör inte avhålla någon från att resa till landet. Det regnar inte konstant, och även om temperaturerna är höga känns det inte obehagligt eftersom ön är smal och det konstant strömmar in svalkande luftströmmar från havet.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa till Kuba baseras på hur klimatet har varit föregående år. Vädret på Kuba kan vara mycket skiftande och oförutsägbart, och därför ska våra rekommendationer endast ses som en fingervisning.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Språkskolan i Havanna erbjuder följande kurser: standard och intensiv, med grundläggande, fortskriden eller avancerad nivå samt personlig kurs där nivån är upp till dig själv. Standard: Kursen är en bra kombination där du lär dig eller förbättrar din spanska och samtidigt kommer närmare den kubanska kulturen och livsstilen. På fritiden kan du åka på dagsutflykt, delta i lokala aktiviteter eller besöka stranden. Du har fyra lektioner á 45 minuter per dag, fem dagar i veckan. Lektionerna ser ut på följande sätt: En lektion med grammatik och övningar med allmänt ordförråd En lektion med verbala samtal och dialoger Två lektioner med läsning, textförståelse, hör- och skriftövningar Ges på nivåerna: grundläggande, fortskriden och avancerad. Lektionernas struktur varierar beroende på lärare och studenter. De ämnen som avhandlas under lektionerna hämtas oftast från artiklar ur lokala tidningar och tidskrifter. Textarbetet sker på ett sätt som motsvarar elevernas språknivå, detta för att möjliggöra aktiva diskussioner i grupperna. Intensiv: Denna kurs består av mer intensiv undervisning och har ett djupare språkligt fokus. Även om fritiden här är mindre omfattande finns alltjämt goda chanser att lära känna ön och människorna där samt, inte minst, få öva upp språket tillsammans med lokalbefolkningen. Du har sex lektioner á 45 minuter per dag, fem dagar i veckan. Lektionerna ser ut på följande sätt: Två lektioner med grammatik och övningar med allmänt ordförråd Två lektioner med verbala samtal och dialoger Två lektioner med läsning, textförståelse, hör- och skriftövningar Ges på nivåerna: grundläggande, fortskriden och avancerad. Lektionernas struktur varierar beroende på lärare och studenter. De ämnen som avhandlas under lektionerna hämtas oftast från aktuella artiklar ur lokala tidningar och tidskrifter. Textarbetet sker på ett sätt som motsvarar elevernas språknivå, detta för att möjliggöra aktiva diskussioner i grupperna. Personlig: Kursen ger dig stort inflytande över din egen inlärning. I samråd med läraren kommer undervisningen att utformas utifrån de fokusområden som du vill förbättra. Detta kan till exempel gälla förbättringar i fråga om intervju eller föreläsning eller att få språkkunskaper inom medicin eller juridik. Det är upp till dig. Detta är den snabbaste formen av inlärning eller förbättring av språk. Antalet dagliga lektioner kan ändras efter önskemål. Du har sex lektioner á 45 minuter varje dag, per individuellt önskemål. Ges på nivåerna: grundläggande, fortskriden och avancerad.

Kommentarer

Boende
I ”Comfort Apartment” bor du tillsammans med andra studenter i två-våningars bungalows omgiven av vackra trädgårdar och pooler. Varje enskild lägenhet har terrass eller balkong, pentry, två rum och ett badrum som du delar med fyra personer. Förutom pooler, restauranger, bar- och biljardområde finns också andra faciliteter som exempelvis fitnesscenter, tennisbanor, privat strand m.m.
Lägenheterna ligger två-tre km från språkskolan. Det tar 20-30 minuter att gå, om man nu inte vill nyttja den gratis transferbussen före och efter undervisningen.

”Guest House” är för den ekonomiskt sinnade. Här hittar du enkla men rena och säkra rum som ger dig bättre chanser att träffa den kubanska lokalbefolkningen. Detta alternativ ger dig också större ekonomisk frihet att utforska staden och resten av ön under din fritid. Få en äkta inblick i den kubanska livsstilen som andra turister inte får uppleva.
Det ligger bara 20 minuters promenad från skolan.
Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Gruppstorlek

Språkkursernas gruppstorlek begränsas till maximalt åtta studenter som kommer från många olika länder, varigenom en internationell atmosfär uppstår naturligt i klassrummet.

november - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Bekväma skor
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • 14 dagars språkkurs i Havanna med kvalificerad lärare med spanska som modersmål
 • Övernattning på ”Comfort Apartment” eller ”Guest House”

I priset ingår inte

 • Registreringsbevis för att få visum: USD 120 (kan ej återbetalas)
 • Flyg
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF