Sök
Sök
Afslapning på havnepromenaden Malecón i Havana
Smukke bygninger Cuba
Et typisk gadebillede i dejlige Havana
Plaza de la Revolución, Havana
Havana, Cuba
Cuba lokal dame
Holguin Cuba
Santiago de Cuba
Cuba strand
Baracoa, Cuba
Bayamo

Det okända Kuba

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 24 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 16 dagar

Börja i fantastiska Havanna innan du sätter kurs mot Kubas mer okända delar när du flyger till Holguin. Härifrån inleds din 11 dagar långa kör-själv-semester som för dig förbi Santiago de Cuba, Guantanamo, små underbara kustbyar och den vackra, karibiska kusten.

På denna tur startar äventyret i den historiska staden Havanna på Kuba.
Havanna är en storstad med 2,2 miljoner invånare som emellertid känns mindre och är en trevlig inkörsport till landet. Hela staden myllrar av liv, något som du kommer att märka under en promenad längs de vackra gatorna med kvarlevor och atmosfär från den spanska kolonialtiden. Barerna, restaurangerna och kaféerna sjuder av liv och kubansk rom, musikgrupper fyller lokalerna med dansant musik, varför även den mest tondöva gäst inte kan motstå att trumma med i takten. En Chevrolet från 50-talet eller en hästdroska mitt i gatumyllret förflyttar dig till en tid då man kunde förvänta sig ett möte med Ernest Hemingway i nästa gathörn.
Turen fortsätter till den mer orörda delen av Kub, där du passerar pittoreska Holguin, Bayamo med byggnader i kolonialstil och ett läge som gör det till en bra utgångspunkt för vandringar i Sierra Maestra, Santiago de Cuba (Kubas näst största stad) och Baracoa, som ligger omgivet av fantastisk natur som du kan utforska på cykel. Några dagar är avsatta till en avkopplande badsemester på den vackra Playa Esmeralda innan turen fortsätter.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Kuba här
Praktisk information om Kuba

Väder

Kuba har subtropiskt klimat och kan besökas året runt. Den bästa tidpunkten att besöka landet är mellan november och april, då vädret mestadels är torrt och risken för orkaner lägst. Mellan april och november inträffar regnperioden då temperatur och luftfuktighet stiger, men detta bör inte avskräcka dig från att besöka landet då Kuba oavsett klimat är fantastiskt.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa till Kuba baseras på hur klimatet har varit föregående år. Vädret på Kuba kan vara mycket skiftande och oförutsägbart, och därför ska våra rekommendationer endast ses som en fingervisning.


Cuba

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige och ankomst till Havanna
Avresa från Sverige till Kuba, dit du anländer samma dag. Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt övernattningsställe i Havanna.
Övernattning på Casa Particular

Dag 2: Havanna, halvdagstur
Förmiddagstur i Havannas gamla stadsdelar Mötesplats Hotel Plaza
Du har dagen till förfogande att utforska det charmerande Havanna. Hela staden myllrar av liv, något som du kommer att märka under en promenad längs de vackra gatorna med kvarlevor och atmosfär från den spanska kolonialtiden.
Övernattning på Casa Particular

Dag 3: Avresa från Havanna och ankomst till Holguin
Ankomst till Holguin. Du har inga planerade aktiviteter utöver att hämta din bil, så bara checka in på ditt boende och avnjut staden.
Övernattning på Casa Particular

Dag 4: Holguin på egen hand
Det var i Holguin som Christoffer Columbus steg i land år 1492. Regionen er känd för sin frodighet och sina många möjligheter till naturutflykter.
Ta en promenad i en av de vackra parkerna eller koppla av på stranden. Du kan också utforska stadens spännande museer eller besöka farmen där Fidel och Raul Castro växte upp.
Övernattning på Casa Particular

Dag 5: Kör-själv till Bayamo
Checka in på ditt hotell och ta en promenad i staden som är känd för självständighetskampen i slutet på 1800-talet. Här finns en trevligt atmosfär och pittoreska kolonialbyggnader.
Boende på hotell

Dag 6: Bayamo på egen hand
Du kan t.ex. köra en tur till Manzanillo, en större hamnstad med en charmerande stadskärna, och avnjuta solnedgången från Hotel Guacanayabo.
Boende på hotell

Dag 7: Kör själv till Santiago de Cuba
Idag kör du till Santiago de Cuba, provinsens huvudstad, som även kallas “Kubas San Francisco” på grund av den kuperade terrängen. Avnjut byns karibiska atmosfär och musik, som strömmar mot dig från stadens alla hörn.
Övernattning på Casa Particular

Dag 8: Santiago de Cuba på egen hand
Gå på upptäcktsfärd bland stadens branta gator eller kör en tur till Gran Piedra - en nationalpark med fina vandringsleder. Besök även kaffeplantagen La Isabelica i området.
Övernattning på Casa Particular

Dag 9: Kör själv till Baracoa
På väg mot Baracoa passerar du Miradore de Malones, en utkikspost över Guantánamo - här finns kraftiga kikare och lokalbefolkning som med glädje kortfattat berättar om platsens historia. Turen fortsätter längs den vackra kusten och genom små byar.
Övernattning på Casa Particular

Dag 10-11: På egen hand i Baracoa
Baracoa ligger vackert vid kusten. Längs de kullerstensbelagda gatorna ligger färgglada hus med verandor, där lokalbefolkningen kopplar av och kanske erbjuder dig att köpa den berömda platta kakan tillverkad av lokal vit choklad. Längs stadens östliga sida löper en miniatyrvariant av Havannas “Malecon” – en strandpromenad.
Området omkring staden erbjuder vacker natur. Bland annat ligger Cuchillas de Toa - ett UNESCO-skyddat område - här. Du kan utforska den vackra naturen och hyra cyklar lokalt, boka en guide eller gå på vandring.
Övernattning på Casa Particular
Vi rekommenderar att du tar turen tillbaka via Guantanamo för att så få köra på de vägar som är i bäst skick.

Dag 12: Kör själv till Playa Esmeralda
Idag går turen till Playa Esmeralda, där du kan koppla av och låta solen värma dig innan du återvänder hem till Sverige.
Boende på hotell

Dag 13: Playa Esmeralda
Du har dagen till ditt fria förfogande och kan använda hotellets vattensportsfaciliteter, koppla av i solen och njuta av en av Kubas vackraste stränder.
Boende på hotell

Dag 14: Kör tillbaka till Holguin och tillbringa dagen på egen hand
Njut av din sista dag på Kuba

Dag 15: Hemresa från Holguin
Idag säger du “på återseende” till Kuba och styr kosan mot Sverige.

Dag 16: Ankomst till Sverige
Du ankommer till Sverige efter en skön semester på Kuba.

Övernattningar:
Två nätter på Casa Particular i Havanna
Två nätter på Casa Particular i Holguin
Två nätter på hotell i Bayamo
Två nätter på Casa Particular i Santiago de Cuba
Tre nätter på Casa Particular i Baracoa
Två nätter på strandhotell med all inclusive
En natt på Casa Particular i Holguin

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Det finns inte så många bensinstationer utanför städerna, så kom ihåg att tanka innan du lämnar en stad.
Du måste vara minst 21 år gammal och ha haft körkort i 1 år för att få hyra bil på Kuba.
Notera att en deposition ska läggas när hyrbilen hämtas, en deposition som vanligtvis ska betalas kontant i den lokala valutan CUC.
Kom ihåg ditt internationella körkort.
Vi rekommenderar att du köper en karta över landet därhemma eftersom dessa är svåra att köpa på Kuba.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 24 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Flyg t/r Sverige - Havana - Holguin
 • Upphämtning på flygplatsen och transfer till Casa Particular
 • Halvdags stadsrundtur i Havanna
 • Två nätter på Casa Particular i Havanna
 • Två nätter på Casa Particular i Holguin
 • Två nätter på hotell i Bayamo
 • Två nätter på Casa Particular i Santiago de Cuba
 • Tre nätter på Casa Particular i Baracoa
 • Två nätter på strandhotell med all inclusive
 • Transfer med minibuss eller vanlig buss
 • Kubanskt visum

I priset ingår inte

 • Reseförsäkring - kom ihåg att denna är obligatorisk - den första maj 2010 införde Kuba nya regler för resesjukförsäkring för samtliga utlänningar samt kubaner med bostad utanför landet. Försäkringskort eller certifikat ska uppvisas i samband med inresa och vara giltigt under hela vistelsen. Försäkringen ska täcka utgifter för medicinsk behandling och läkarbehandling. Försäkringen kan införskaffas på flygplatsen, i hamnen eller marinan
 • Bensin - kostnaden för en full tank betalas vid avhämtning och bilen återlämnas med tom tank
 • Ev. extra chauffør ca tre CUC/dag
 • Deposition på mellan 150-450 CUC beroende på bilstorlek. Beloppet ska som standard betalas i kontanter.
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: