Sök
Sök
Billeje Cuba

Hyrbil på Kuba

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 390:-

Eftersom Winberg Travels turer, aktiviteter och hotell är mycket populära kan vi endast erbjuda dessa till kunder som också köper flygresan via Winberg Travel.

Det ger en frihetskänsla att ha sin egen bil. Du bestämmer själv tempot och kan stanna när du vill. Kuba är ett relativt lätt land att köra runt i, dels på grund av landets överkomliga storlek, dels på grund av ett enkelt vägnät. Det sagt ska du alltid vara uppmärksam på att vägnätet är mycket slitet, och på många ställen finns stora hål i vägen. På motorvägen möter du cyklar och hästdroskor, och även här finns stora hål. Så kör försiktigt! Kubanerna är inte alltför duktiga på att skylta, så ibland måste du veva ner rutan och fråga de trevliga kubanerna om vägen. Se fram emot din "roadtrip" på Kuba!

Detaljerad resplan

På Kuba råder brist på transportmedel, så du ser ofta kubaner som står vid vägkanten och liftar. Om du har lust att erbjuda lift, så är det ett roligt sätt att lära känna kubanerna på. Det är en fördel att kunna lite spanska, detta då lokalbefolkningen oftast inte talar engelska. Om du bara kan några enkla spanska glosor, så genererar det leenden och igenkänning hos kubanerna.

Winberg Travel rekommenderar att du reserverar hyrbilen hemifrån, detta eftersom hyrbilarna ofta tar slut i synnerhet i juli samt december/januari. Vi rekommenderar också att du köper en karta över landet därhemma eftersom dessa är svåra att köpa på Kuba.

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Det finns inte så många bensinstationer utanför städerna, så kom ihåg att tanka innan du lämnar en stad. Se till att medföra kontanter för bensinen, detta då bensinstationerna oftast inte tar kreditkort.

Du måste vara minst 21 år gammal och ha haft körkort i 1 år för att få hyra bil på Kuba.Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 390:-


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

  • Biluthyrning
  • Försäkring
  • Fria kilometer

I priset ingår inte

  • Bensin - kostnaden för en full tank betalas vid avhämtning och bilen återlämnas med tom tank
  • Ev. extra chauffør ca tre CUC/dag
  • Ev. envägshyra - förhör dig om pris
  • Flygplatsavgift - vid avhämtning eller avlämning på flygplatsen tillkommer en avgift på ca 20 CUC
  • (samtliga dessa försäkringar och avgifter betalas lokalt på Kuba till biluthyraren).
  • Deposition på mellan 150-450 CUC beroende på bilstorlek. Beloppet dras från ditt kreditkort i samband med avhämtning och återbetalas i samband med att bilen återlämnas.
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: