Sök
Sök
Ældre cubansk dame i Cuba
Capitolio i Havana, Cuba
Havana
Cuba
Che Guevara
La Bodeguita del Medio, Cuba
Vinales, Cuba
Lokal farmer på arbejde i Viñales
Viñales, Cuba
Cienfuegos, Cuba
Lokale samles over et spil på gaden
Udsigt over Cienfuegos efter ved solnedgang
Trinidad, Cuba
Udsigt over charmerende Trinidad
Cuba lokal samfund
Børn foran katedalen i det centrale Trinidad
Che Guevaras mindesmærke i Santa Clara
Varadero strand på Cuba
Stranden i Varadero

Kuba – kör själv och strandsemester

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 16 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 21 dagar

Denna tur erbjuder en massa frihet i egen bil. Du kan själv bestämma tempo och destinationer på Kuba och avnjuta nästa dags äventyr, som avslutas på en av Kubas finaste stränder i Varadero.

På denna tur startar äventyret i den historiska staden Havanna på Kuba. Havanna är en storstad med 2,2 miljoner invånare som emellertid känns mindre och är en trevlig inkörsport till landet. Hela staden myllrar av liv, något som ni kommer att märka under en promenad längs de vackra gatorna med kvarlevor och atmosfär från den spanska kolonialtiden. Barerna, restaurangerna och kaféerna sjuder av liv och kubansk rom, musikgrupper fyller lokalerna med dansant musik, varför även den mest tondöva gäst inte kan motstå att trumma med i takten.

Efter upplevelserna i Havanna fortsätter er resa på egen hand i bil. Detta er ett fantastiskt sätt att uppleva Kuba. Stanna till i de vackra byarna, se de överväldigande tobaksplantagerna och avsluta på en av Kubas främsta stränder.

Kuba är ett relativt lätt land att köra runt i, dels på grund av landets överkomliga storlek, dels på grund av ett enkelt vägnät. Dessutom kör man på högra sidan av vägen, precis som i Sverige. Det sagt ska ni alltid vara uppmärksamma på att vägnätet är mycket slitet, och på många ställen finns stora hål i vägen. På motorvägen möter du cyklar och hästdroskor, och även här finns stora hål. Så kör försiktigt! Kubanerna är inte heller särskilt bra på att skylta, men det är bara en del av äventyret.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Kuba här
Praktisk information om Kuba

Väder

Kuba har subtropiskt klimat och kan besökas året runt. Den bästa tidpunkten att besöka landet är mellan november och april, då vädret mestadels är torrt och risken för orkaner lägst. Mellan april och november inträffar regnperioden då temperatur och luftfuktighet stiger, men detta bör inte avskräcka någon från att besöka landet då Kuba oavsett klimat är fantastiskt.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa till Kuba baseras på hur klimatet har varit föregående år. Vädret på Kuba kan vara mycket skiftande och oförutsägbart, och därför ska våra rekommendationer endast ses som en fingervisning.


Cuba

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa Sverige och ankomst Kuba
Avresa från Sverige till Kuba, dit ni anländer samma dag. Ni hämtas på flygplatsen och körs till hotellet i Havanna.
Övernattning på Casa Particular

Dag 2: Havanna, Kuba
Idag får du uppleva Havanna under en guidad cykeltur runt i stadens charmiga kvarter. Du ser bland annat de historiska kvarteren, Vedado, Miramar och cyklar utmed förbi Plaza de la Revolución. Senare hämtar du ut din hyrbil tillsammans med en representant från vår samarbetspartner här på Kuba. På så sätt hämtar du ut bilen i lugn och ro och har tid med eventuella frågor kring din resa runt om i landet. När bilen är uthämtad kör du tillbaka till din casa particular. Resten av dagen är på egen hand.
Övernattning på Casa Particular (F)

Dag 3-15: Vidare i bil på egen hand
De närmaste dagarna tillbringas på egen hand, där ni har full frihet att göra precis vad ni vill. Bilen är klar och uthämtad - nu är det dats att bege sig ut på äventyr.
Det finns en massa vackra, historiska städer att besöka på Kuba, bland annat:

Santa Clara - en historisk stad som erbjuder många monument och museer, detta eftersom det var den första stad som befriades från Batistas armé och diktatur. Dessutom erbjuder Santa Clara ett helt fantastiskt nattliv.

Trinidad - troligen en av Kubas mest turistbesökta städer, men helt klart en som bör besökas. Staden är otroligt trevlig och kan utforskas till fots eller i hästdroska, så att ni får uppleva de många vackra byggnaderna från kolonialtiden. Dessutom är Sockermöllornas Dal ett måste när ni är i Trinidad. Det är ett stort område med omkring 70 sockermöllor, ett bevis på hur viktig sockerproduktionen är för landets ekonomi.

Cayo Levisa - här har ni möjlighet att slappna av, dricka mojitos, bada och njuta av stillheten.

Cienfuegos - även kallat “Söderns pärla”. En nyare stad, känd för sin vackra kust och flotta arkitektur.

Viñales - staden ligger mitt i en dal och omges av den kanske vackraste natur ni kan hitta på Kuba. Omgivna av kalkstensberg har ni möjlighet att ta en tur genom dalen på hästrygg, där ni får se de berömda och frodiga tobaksplantagerna som fortfarande sköts på gammaldags och traditionellt sätt.

Grisbukten - Här kan ni besöka ett museum över slaget vid Grisbukten, där Kuba lyckades slå tillbaka en amerikansk invasion år 1961 med mål att störta Fidel Castros regering.
Utöver historien är platsen också värd att besöka för sitt rika djurliv, bestående av till exempel krokodiler, flamingos och andra sällsynta fågelarter.

På er rundtur på Kuba kommer ni ofta att se kubaner som står vid vägkanten och liftar. Om ni har lust att erbjuda lift, så är det ett roligt sätt att lära känna kubanerna på. Det är en fördel att kunna lite spanska, detta då lokalbefolkningen oftast inte talar engelska. Om ni bara kan några enkla spanska glosor, så genererar det leenden och igenkänning hos kubanerna.

Dag 16-20: Varadero
Idag ska ni lämna in bilen i Varadero, där ni sedan ska checka in på ert hotell och avnjuta de närmaste dagarna. Varadero erbjuder några av Kubas bästa stränder, och ni kan tillbringa tiden med att dyka och snorkla eller bara koppla av.

Dag 21: Avresa Kuba och ankomst Sverige
Idag blir ni upphämtade och körda tillbaka till Havanna, varifrån resan bär av hemåt mot Sverige.

Övernattningar:
Två nätter på Casa Particular (privat inkvartering) i Havanna
Tre nätter på 3-stjärnigt hotell i Varadero

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

OBS - för närvarande går det inte att boka hyrbil på Kuba och alla transporter sker istället med transfer!

Det finns inte så många bensinstationer utanför städerna, så kom ihåg att tanka innan du lämnar en stad.

Du måste vara minst 21 år gammal och ha haft körkort i 1 år för att få hyra bil på Kuba.

Kom ihåg kreditkortet så att du kan betala depositionen (får ej vara utställt av en amerikansk bank)

Kom ihåg ditt internationella körkort.

Winberg Travel rekommenderar att du reserverar hyrbilen hemifrån, detta eftersom hyrbilarna ofta tar slut i synnerhet i juli samt december/januari. Vi rekommenderar att ni köper en karta över landet därhemma eftersom dessa är svåra att köpa på Kuba.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 16 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

 • Flygbiljett t/r Sverige-Kuba
 • Transfer till och från flygplatsen på Kuba
 • Två nätter på Casa Particular i Havanna
 • Stadsrundtur samt cykeltur i Havanna
 • Tre nätter på ett hotell i övre turistklass i Varadero med all inclusive
 • 15 dagars bilhyra (ekonomistorlek för två personer)
 • Bilförsäkring
 • Visum

I priset ingår inte

 • Övernattningar och aktiviteter som inte nämns i programmet
 • Bensin - kostnaden för en full tank betalas vid avhämtning och bilen återlämnas med tom tank
 • Envägshyra på ca 25 CUC
 • Ev. extra chauffør ca tre CUC/dag
 • Flygplatsavgift - vid avhämtning eller avlämning på flygplatsen tillkommer en avgift på ca 20 CUC
 • Deposition på mellan 150-450 CUC beroende på bilstorlek. Beloppet dras från ditt kreditkort i samband med avhämtning och återbetalas i samband med att bilen återlämnas
 • (samtliga dessa avgifter betalas lokalt på Kuba till biluthyraren).
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

Tillvalsprodukter

FRÅN: 390:-
Billeje Cuba

Hyrbil på Kuba

Eftersom Winberg Travels turer, aktiviteter och hotell är mycket populära kan vi endast erbjuda dessa till kunder som också köper flygresan via Winberg Travel.

Reslängd:
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: