21 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 20 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Äventyren börjar i den historiska staden Havanna på Kuba. En spännande storstad med 2,2 miljoner invånare som emellertid känns mindre och är en trevlig inkörsport till landet. Hela staden myllrar av liv, något som du kommer att märka under en promenad längs de vackra gatorna med kvarlevor och atmosfär från den spanska kolonialtiden. Barerna, restaurangerna och kaféerna sjuder av liv och stämning med musikgrupper som fyller gator och restauranger med dansant musik. En Chevrolet från 50-talet eller en hästdroska mitt i gatumyllret förflyttar dig till en tid då man kunde förvänta sig ett möte med Ernest Hemingway i nästa gathörn.

Efter upplevelserna i Havanna fortsätter resan i bil till den vackra Viñales-dalen och de fantastiska stränderna på Playa Giron. Efter några dagar på stranden kör du vidare till Kubas historiska städer Cienfuegos, Trinidad och Santa Clara innan du avslutar ditt Kubaäventyr tillbaka i Havanna.

Det är enkelt att göra en road trip på Kuba. Dels för att avstånden mellan de olika sevärdheterna är överkomliga, dels tack vare den enkla vägnätet. Dessutom kör man på högra sidan av vägen, precis som i Sverige. Med det sagt ska du alltid vara uppmärksam på att även om det inte är mycket trafik kan du möta både cyklar och hästdroskor på motorvägarna. Underhållet är en smula eftersatt och se upp för hål i vägbeläggningen. Kubanerna är inte heller särskilt bra på att skylta men det är bara en del av äventyret.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Kuba här
Praktisk information om Kuba

Bästa reseperiod

Kuba har subtropiskt klimat och kan besökas året runt. Den bästa tidpunkten att besöka landet är mellan november och april, då vädret mestadels är torrt och risken för orkaner som minst. Mellan april och november inträffar regnperioden då temperatur och luftfuktighet stiger men detta bör inte avskräcka någon från att besöka landet då Kuba oavsett klimat är fantastiskt.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa Sverige och ankomst Kuba
Avresa från Sverige till Kuba, dit ni anländer samma dag. Ni hämtas på flygplatsen och körs till hotellet i Havanna.
Dag 2: Havanna, Kuba
Idag får du uppleva Havanna under en guidad cykeltur runt i stadens charmiga kvarter. Du ser bland annat de historiska kvarteren, Vedado, Miramar och cyklar utmed förbi Plaza de la Revolución. Senare hämtar du ut din hyrbil tillsammans med en representant från vår samarbetspartner här på Kuba. På så sätt hämtar du ut bilen i lugn och ro och har tid med eventuella frågor kring din resa runt om i landet. När bilen är uthämtad kör du tillbaka till din casa particular. Resten av dagen är på egen hand. (F)
Dag 3-15: Vidare med bil på egen hand
De närmaste dagarna tillbringas på egen hand, där ni har full frihet att göra precis vad ni vill. Bilen är klar och uthämtad - nu är det dats att bege sig ut på äventyr. Det finns en massa vackra, historiska städer att besöka på Kuba, bland annat: Santa Clara - en historisk stad som erbjuder många monument och museer, detta eftersom det var den första stad som befriades från Batistas armé och diktatur. Dessutom erbjuder Santa Clara ett helt fantastiskt nattliv. Trinidad - troligen en av Kubas mest turistbesökta städer, men helt klart en som bör besökas. Staden är otroligt trevlig och kan utforskas till fots eller i hästdroska, så att ni får uppleva de många vackra byggnaderna från kolonialtiden. Dessutom är Sockermöllornas Dal ett måste när ni är i Trinidad. Det är ett stort område med omkring 70 sockermöllor, ett bevis på hur viktig sockerproduktionen är för landets ekonomi. Cayo Levisa - här har ni möjlighet att slappna av, dricka mojitos, bada och njuta av stillheten. Cienfuegos - även kallat “Söderns pärla”. En nyare stad, känd för sin vackra kust och flotta arkitektur. Viñales - staden ligger mitt i en dal och omges av den kanske vackraste natur ni kan hitta på Kuba. Omgivna av kalkstensberg har ni möjlighet att ta en tur genom dalen på hästrygg, där ni får se de berömda och frodiga tobaksplantagerna som fortfarande sköts på gammaldags och traditionellt sätt. Grisbukten - Här kan ni besöka ett museum över slaget vid Grisbukten, där Kuba lyckades slå tillbaka en amerikansk invasion år 1961 med mål att störta Fidel Castros regering. Utöver historien är platsen också värd att besöka för sitt rika djurliv, bestående av till exempel krokodiler, flamingos och andra sällsynta fågelarter. På er rundtur på Kuba kommer ni ofta att se kubaner som står vid vägkanten och liftar. Om ni har lust att erbjuda lift, så är det ett roligt sätt att lära känna kubanerna på. Det är en fördel att kunna lite spanska, detta då lokalbefolkningen oftast inte talar engelska. Om ni bara kan några enkla spanska glosor, så genererar det leenden och igenkänning hos kubanerna.
Dag 16-20: Varadero
Idag ska ni lämna in bilen i Varadero, där ni sedan ska checka in på ert hotell och avnjuta de närmaste dagarna. Varadero erbjuder några av Kubas bästa stränder, och ni kan tillbringa tiden med att dyka och snorkla eller bara koppla av.
Dag 21: Avresa Kuba och ankomst Sverige
Idag blir ni upphämtade och körda tillbaka till Havanna, varifrån resan bär av hemåt mot Skandinavien.

Övernattningar

Två nätter på Casa Particular (privat inkvartering) i Havanna
Tre nätter på 3-stjärnigt hotell i Varadero

Kommentarer

Att resa till Kuba är att göra en tidsresa tillbaka till 1950-talet med allt vad det innebär - gamla amerikanska bilar, ett liv utan mängder av teknik och bekvämligheter vi vant oss vid och som vi idag betraktar som självklara.
Kuba är fortfarande drabbat av sanktioner vilket innebär att det inte alltid finns det utbudet av produkter som vi är vana vid.
Boendet är mycket enkelt på vissa av platserna vi besöker och en standard långt under vad vi är vana vid. Så vi tipsar om att ta med ett litet reseapotek, pappersnäsdukar/toalettpapper, schampo & tvål, några påsar Y3 för tvätt i handfatet och en egen handduk.
Men inte att förglömma, det som finns är ett överflöd av härliga & glada människor, medryckande musik & dans, läskande romdrinkar och cigarrer!

Det finns inte så många bensinstationer utanför städerna, så kom ihåg att tanka innan du lämnar en stad.
Du måste vara minst 21 år gammal och ha haft körkort i 1 år för att få hyra bil på Kuba.
Notera att du behöver kontanter för att avlägga deposition när du hämtar din hyrbil.
Kom ihåg ditt internationella körkort.
Vi rekommenderar att du köper en karta över landet därhemma eftersom dessa är svåra att köpa på Kuba.
Det är viktigt att du är uppmärksam att det i nuläget finns mycket få bilar till uthyrning på Kuba. Därför ska du vara ute i god tid om du önskar att resa runt i landet med egen bil. Vi kan annars arrangera privat transfer eller så kan du åka lokaltransport, som alternativ till hyrbil.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Denna resa kan man påbörja alla dagar.

november - april

Packlista

 • Reseförsäkring - kom ihåg att denna är obligatorisk - den första maj 2010 införde Kuba nya regler för resesjukförsäkring för samtliga utlänningar samt kubaner med bostad utanför landet. Försäkringskort eller certifikat ska uppvisas i samband med inresa och vara giltigt under hela vistelsen. Försäkringen ska täcka utgifter för medicinsk behandling och läkarbehandling.

I priset ingår

 • Flygbiljett t/r Sverige-Kuba
 • Transfer till och från flygplatsen på Kuba
 • Två nätter på Casa Particular i Havanna
 • Stadsrundtur samt cykeltur i Havanna
 • Tre nätter på ett hotell i övre turistklass i Varadero med all inclusive
 • 15 dagars bilhyra (ekonomistorlek för två personer)
 • Bilförsäkring
 • Visum

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Dricks
 • Bensin - kostnaden för en full tank betalas vid avhämtning och bilen återlämnas med tom tank
 • Envägshyra på ca 25 CUC
 • Ev. extra chauffør ca tre CUC/dag
 • Flygplatsavgift - vid avhämtning eller avlämning på flygplatsen tillkommer en avgift på ca 20 CUC
 • Deposition på mellan 150-450 CUC beroende på bilstorlek. Beloppet dras från ditt kreditkort i samband med avhämtning och återbetalas i samband med att bilen återlämnas
 • (samtliga dessa avgifter betalas lokalt på Kuba till biluthyraren).

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF