Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2022-2023 Läs mer här!
21 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 34 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Du får uppleva Karibiens mest charmerande storstad Havanna, de vackra bergen i Vinales och den trevliga staden Trinidad innan du avnjuter några dagar på de pittoreska Cayman-öarna. Turen för dig vidare till tonerna av Jamaicas reggaerytmer, fantastiska natur med berg, vattenfall och bounty-stränder.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Kuba här
Praktisk information om Kuba

Bästa reseperiod

Kuba har subtropiskt klimat och kan besökas året runt. Den bästa tidpunkten att besöka landet är mellan november och april, då vädret mestadels är torrt och risken för orkaner som minst. Mellan april och november inträffar regnperioden då temperatur och luftfuktighet stiger men detta bör inte avskräcka någon från att besöka landet då Kuba oavsett klimat är fantastiskt.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Sverige
Avresa från Sverige till Kuba, dit du anländer samma dag. Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt övernattningsställe i Havanna.
Dag 2: Havanna, halvdagstur
Förmiddagstur i Havannas gamla stadsdelar. Mötesplats Hotel Plaza. Du har dagen till förfogande att utforska det charmerande Havanna på egen hand. Hela staden myllrar av liv, något som du kommer att märka under en promenad längs de vackra gatorna med kvarlevor och atmosfär från den spanska kolonialtiden.
Dag 3: Havanna på egen hand
Avnjut en kopp kaffe eller en drink på en av öns många kaféer, upplev arkitekturen i den restaurerade gamla stadsdelen eller i de mer förfallna områdena, och ta kanske en salsasväng? Promenera längs Malecón, besök La Floridita - Ernest Hemingways gamla stamställe - eller lär dig mer om Kubas historia på Revolutionsmuseet.
Dag 4: Transfer till Vinales
En transfer har ställts i ordning åt dig från Havanna till Viñales som ligger i västra Kuba, i Piñar del Rio-provinsen. Dalen är känd för sina vackra kalkstensberg och stora tobaksplantager. Turen dit tar ca tre-fyra timmar.
Dag 5: Viñales på egen hand
Vinales ligger mitt i en dal och omges av den kanske vackraste natur du kan hitta på Kuba. Omgiven av kalkstensberg har du möjlighet att ta en tur genom dalen på hästrygg, där du får se de berömda och frodiga tobaksplantagerna som fortfarande sköts på gammaldags och traditionellt sätt.
Dag 6: Transfer till Trinidad
Man skall inte missa ett besök i Trinidad när man besöker Kuba. Denna vackra, romantiska stad är ett måste på alla resor hit, och denna resa är självklart inget undantag. Efter frukosten blir du upphämtad och körd de sex-sju timmar det tar att komma från Viñales till Trinidad. Resten av dagen tillbringar du på egen hand i Trinidad.
Dag 7 - 8 Trinidad på egen hand:
Under de nästföljande dagarna han du uppleva Trinidad på egen hand. Upplev stadens charmerande centrum eller bege dig ut till Playa Ancon, som ligger en kort biltur från staden.
Dag 9: Tillbaka till Havanna
Idag har du en transfer tillbaka till Havanna. Luta dig tillbaka och njut av utsikten.
Dag 10: Med flyg till Cayman Islands
Du hämtas på ditt Casa Particular och körs till Havanna. Härifrån flyger du vidare till de vackra Cayan-öarna.
Dag 11: Cayman-öarna på egen hand
Du kan uppleva Karibiens kanske bästa snorkling och dykning eller ta en promenad längs den sju mil långa stranden. Här fins ett stort utbud restauranger och vi rekommenderar varmt en måltid eller två här.
Dag 12: Med flyg till Jamaica
Idag flyger du till reggaens hemland Jamaica. Du ankommer till Montego Bay, hämtar din bil och kör till ditt första övernattningsställe i Oracabessa, där du bor på det danskägda stället Real-Jamaica. Värdarna ser till att ge dig omfattande information om Jamaica och nyckeln till dess autentiska upplevelser. (F)
Dag 13-14: Ocho Rios
Besök Nine Miles, byn där reggaeikonen Bob Marley föddes. Släpp din inre rasta lös medan din guide visar dig Bobs födelseplats och den plats där han sökte inspiration och andlig vägledning. Du kan också besöka Bob Marleys mausoleum, där han ligger begravd med sin gitarr. Ett annat bra ställe att stanna till på är Ocho Rios. Kör hit via Fern Gull, en vacker, slingrande väg genom regnskogen. I Ocho Rios får du se lokalt konsthantverk och äta lite lokala snacks innan du klättrar upp till ett av Karibiens vackraste vattenfall, Dunn’s River Falls. Njut av ett dopp på James Bond Beach och besök Sun Valley Plantation, där du kan få färskpressad juice medan du ser de vackra kolibrierna leka i trädgården. (F)
Dag 15: Kör själv till Blue Mountains
Följ den slingrande vägen från Buff Bay och upp till de imponerande Blue Mountains, som bland annat är kända för sitt kaffe. Ta en promenad i området, avnjut en kopp av områdets kaffe och kom för allt i världen ihåg kameran, eftersom området erbjuder otroligt många fotostopp. Kom ihåg att ta vägen förbi Holywell-nationalparken, en tropisk molnregnskog som ger möjlighet att avnjuta områdets fågelliv. Parken skyddas av UNESCO. (F)
Dag 16: Blue Mountains på egen hand
Vi kan rekommendera ett besök på Craighton-kaffefarmen, eller också kan du göra en dagsutflykt till Kingston. Ta en tur genom Kingstons nationalhjälte-park, ta en selfie med Bob Marley och besök hans museum. Du kan avnjuta utsikten över staden från Jamaicas Beverly Hills och besöka det vackra området runt Devon House – en miljardärs tidigare hem, där du kan prova på en läskande glass. (F)
Dag 17: Kör själv till Treasure Beach
Turen fortsätter längs den vackra södra kustvägen till Treasure Beach, där du ska bo två nätter. (F)
Dag 18-19: Treasure Beach
Upplev sydkustens skönhet: Du kan till exempel besöka YS-falls, en av de finaste platserna i Jamaicas natur där du kan bada, svinga dig i lianer och koppla av. I området kan du också åka på safari i de fredade våtmarkerna vid Black River, se öns krokodiler och kanske örnar. Besök Pelikan Bar som är byggt av drivved på en sandö ute i havet – världens trevligaste bar. (F)
Dag 20: Kör till Montego Bay
Idag ska din bil återlämnas på flygplatsen, och din hemresa inleds efter tre veckors upplevelser i Karibien.
Dag 21: Ankomst till Sverige

Övernattningar

Fyra nätter på Casa Particular i Havanna
Två nätter på Casa Particular i Vinales
Tre nätter på Casa Particular i Trinidad
Två nätter på 3-stjärnigt hotell på Cayman-öarna
Tre nätter i bungalow vid Oracabessa
Två nätter på hotell i Blue Mountains
Tre nätter på resort vid Treasure Beach

Casa Particular är en boendeform där du bor lokalt hos en kubansk familj i ett eget rum med privat toalett. Detta är ett fantastiskt sätt att få en inblick i kubanernas levnadssätt och uppleva deras enorma gästfrihet.

Kommentarer

Du kan enkelt boka en chaufför som kör er runt på Jamaica och låter dig slappna av och avnjuta utsikten. Lyssna med oss på Winberg Travel så hjälper vi dig. Du kan också välja att ta bussen runt och därmed spara in en del av din resebudget - ring oss för mer information.
Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Gruppstorlek

min 2. personer

november - april

Packlista

 • Reseförsäkring - kom ihåg att denna är obligatorisk - den första maj 2010 införde Kuba nya regler för resesjukförsäkring för samtliga utlänningar samt kubaner med bostad utanför landet. Försäkringskort eller certifikat ska uppvisas i samband med inresa och vara giltigt under hela vistelsen. Försäkringen ska täcka utgifter för medicinsk behandling och läkarbehandling.

I priset ingår

 • Flyg med avresa till Havanna och retur från Montego Bay (inklusive bagage)
 • Flyg Havanna - Cayman-öarna - Montego Bay (inklusive bagage)
 • Visum till Kuba
 • Transfers enligt program
 • Fyra nätter på Casa Particular i Havanna
 • Två nätter på Casa Particular i Vinales
 • Tre nätter på Casa Particular i Trinidad
 • Två nätter på 3-stjärnigt hotell på Cayman-öarna
 • Tre nätter i bungalow vid Oracabessa
 • Två nätter på hotell i Blue Mountains
 • Tre nätter på resort vid Treasure Beach
 • Bilhyra på Jamaica - försäkringar och deposition betalas emellertid lokalt.

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Dricks
 • Bensin
 • Ev. extra chauffør

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF