Sök
Sök
Stand, Cuba
Havana, Cuba
Tiden står stille i vidunderlige Viñales
Der er så hyggeligt i de små gader i Trinidad
Cuba
Jamaica
Jamaica
Jamaica
Jamaica

Öluff Kuba, Cayman-öarna och Jamaica

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 28 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 21 dagar

Följ med på öluff i Karibien och upplev charmerande Kuba, exklusiva Cayman-öarna och det färggranna Jamaica. Du får massor av kultur, läckra stränder och vacker natur.

Du får uppleva Karibiens mest charmerande storstad Havanna, de vackra bergen i Vinales och den trevliga staden Trinidad innan du avnjuter några dagar på de pittoreska Cayman-öarna. Turen för dig vidare till tonerna av Jamaicas reggaerytmer, fantastiska natur med berg, vattenfall och bounty-stränder.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Kuba här
Praktisk information om Kuba

Väder

Karibien har subtropiskt klimat och kan besökas året runt. Den bästa tidpunkten att besöka landet är mellan november och april, då vädret mestadels är torrt och risken för orkaner lägst. Mellan april och november råder regnperiod, då temperatur och luftfuktighet stiger.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa till Karibien baseras på hur klimatet har varit under föregående år. Vädret i området kan vara mycket ombytligt och oförutsägbart och därför är våra rekommendationer endast vägledande.

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige
Avresa från Sverige till Kuba, dit du anländer samma dag. Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt övernattningsställe i Havanna.
Övernattning på Casa Particular

Dag 2: Havanna, halvdagstur
Förmiddagstur i Havannas gamla stadsdelar. Mötesplats Hotel Plaza.
Du har dagen till förfogande att utforska det charmerande Havanna på egen hand. Hela staden myllrar av liv, något som du kommer att märka under en promenad längs de vackra gatorna med kvarlevor och atmosfär från den spanska kolonialtiden.
Övernattning på Casa Particular

Dag 3: Havanna på egen hand
Avnjut en kopp kaffe eller en drink på en av öns många kaféer, upplev arkitekturen i den restaurerade gamla stadsdelen eller i de mer förfallna områdena, och ta kanske en salsasväng?
Promenera längs Malecón, besök La Floridita - Ernest Hemingways gamla stamställe - eller lär dig mer om Kubas historia på Revolutionsmuseet.
Övernattning på Casa Particular

Dag 4: Transfer till Vinales
En transfer har ställts i ordning åt dig från Havanna till Viñales som ligger i västra Kuba, i Piñar del Rio-provinsen. Dalen är känd för sina vackra kalkstensberg och stora tobaksplantager. Turen dit tar ca tre-fyra timmar.
Övernattning på Casa Particular

Dag 5: Viñales på egen hand
Vinales ligger mitt i en dal och omges av den kanske vackraste natur du kan hitta på Kuba. Omgiven av kalkstensberg har du möjlighet att ta en tur genom dalen på hästrygg, där du får se de berömda och frodiga tobaksplantagerna som fortfarande sköts på gammaldags och traditionellt sätt.
Övernattning på Casa Particular

Dag 6: Transfer till Trinidad
Man kommer inte riktigt runt ett besök i Trinidad när man besöker Kuba. Denna vackra, romantiska stad är ett måste på alla resor hit, och denna resa är självklart inget undantag. Efter frukosten blir du upphämtad och körd de sex-sju timmar det tar att komma från Viñales till Trinidad. Resten av dagen tillbringar du på egen hand i Trinidad.
Övernattning på Casa Particular.

Dag 7 - 8 Trinidad på egen hand:
Under de nästföljande dagarna han du uppleva Trinidad på egen hand. Upplev stadens charmerande centrum eller bege dig ut till Playa Ancon, som ligger en kort biltur från staden.
Övernattning på Casa Particular.

Dag 9: Tillbaka till Havanna
Idag arrangeras transfer tillbaka till Havanna. Luta dig tillbaka och njut av utsikten.
Övernattning på Casa Particular i Havanna.

Dag 10: Med flyg till Cayman Islands
Du hämtas på ditt Casa Particular och körs till Havanna. Härifrån flyger du vidare till de vackra Cayan-öarna.
Övernattning på 3-stjärnigt hotell

Dag 11: Cayman-öarna på egen hand
Du kan uppleva Karibiens kanske bästa snorkling och dykning eller ta en promenad längs den sju mil långa stranden. Här fins ett stort utbud restauranger, vars sjöfrukter vi varmt kan rekommendera.
Övernattning på 3-stjärnigt hotell

Dag 12: Med flyg till Jamaica
Idag flyger du till reggaens hemland Jamaica. Du ankommer till Montego Bay, hämtar din bil och kör till ditt första övernattningsställe i Oracabessa, där du bor på det danskägda stället Real-Jamaica. Värdarna ser till att ge dig omfattande information om Jamaica och nyckeln till dess autentiska upplevelser.
Övernattning i hydda (M)

Dag 13-14: Ocho Rios
Besök Nine Miles, byn där reggaeikonen Bob Marley föddes. Släpp din inre rasta lös medan din guide visar dig Bobs födelseplats och den plats där han sökte inspiration och andlig vägledning. Du kan också besöka Bob Marleys mausoleum, där han ligger begravd med sin gitarr. Ett annat bra ställe att stanna till på är Ocho Rios. Kör hit via Fern Gull, en vacker, slingrande väg genom regnskogen. I Ocho Rios får du se lokalt konsthantverk och äta lite lokala snacks innan du klättrar upp till ett av Karibiens vackraste vattenfall, Dunn’s River Falls. Njut av ett dopp på James Bond Beach och besök Sun Valley Plantation, där du kan få färskpressad juice medan du ser de vackra kolibrierna leka i trädgården.
Övernattning i hydda (M)

Dag 15: Kör själv till Blue Mountains
Följ den slingrande vägen från Buff Bay och upp till de imponerande Blue Mountains, som bland annat är kända för sitt kaffe. Ta en promenad i området, avnjut en kopp av områdets kaffe och kom för allt i världen ihåg kameran, eftersom området erbjuder otroligt många fotostopp. Kom ihåg att ta vägen förbi Holywell-nationalparken, en tropisk molnregnskog som ger möjlighet att avnjuta områdets fågelliv. Parken skyddas av UNESCO.
Övernattning i på hotell i Blue Mountains, t.ex. på Blue Ridge Resort (M)

Dag 16: Blue Mountains på egen hand
Vi kan rekommendera ett besök på Craighton-kaffefarmen, eller också kan du göra en dagsutflykt till Kingston. Ta en tur genom Kingstons nationalhjälte-park, ta en selfie med Bob Marley och besök hans museum. Du kan avnjuta utsikten över staden från Jamaicas Beverly Hills och besöka det vackra området runt Devon House – en miljardärs tidigare hem, där du kan prova på en läcker “I-Scream” (glass).
Övernattning i Blue Mountains (M)

Dag 17: Kör själv till Treasure Beach
Turen fortsätter längs den vackra södra kustvägen till Treasure Beach, där du ska bo två nätter.
Övernattning på hotell, t.ex. Sunset Resort (M)

Dag 18-19: Treasure Beach
Upplev sydkustens skönhet: Du kan till exempel besöka YS-falls, en av de finaste platserna i Jamaicas natur där du kan bada, svinga dig i lianer och koppla av. I området kan du också åka på safari i de fredade våtmarkerna vid Black River, se öns krokodiler och kanske örnar. Besök Pelikan Bar som är byggt av drivved på en sandö ute i havet – världens trevligaste bar.
Övernattning på hotell, t.ex. Sunset Resort (M)

Dag 20: Kör till Montego Bay
Idag ska din bil återlämnas på flygplatsen, och din hemresa inleds efter tre veckors upplevelser i Karibien.

Dag 21: Ankomst till Sverige

Övernattningar:
Fyra nätter på Casa Particular i Havanna
Två nätter på Casa Particular i Vinales
Tre nätter på Casa Particular i Trinidad
Två nätter på 3-stjärnigt hotell på Cayman-öarna
Tre nätter i bungalow vid Oracabessa
Två nätter på hotell i Blue Mountains
Tre nätter på anläggning vid Treasure Beach

Casa Particular är en inkvarteringsform där du bor lokalt hos en kubansk familj i ett eget rum med privat toalett. Detta är ett fantastiskt sätt att få en inblick i kubanernas levnadssätt och uppleva deras enorma gästfrihet.

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Du kan enkelt boka en chaufför som kör er runt på Jamaica och låter dig slappna av och avnjuta utsikten. Kontakta din resekonsult angående extra avgifter.
Du kan också välja att ta bussen runt och därmed spara in en del av din resebudget - ring oss för mer information.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 28 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

min 2. personer

I priset ingår

 • Flygbiljett med avresa till Havanna och retur från Montego Bay
 • Flygbiljett Havanna - Cayman-öarna - Montego Bay
 • Visum till Kuba
 • Transfers och övernattning i Casa Particular på Kuba
 • Halvdagstur i Havanna
 • Två nätter på Cayman-öarna på 3-stjärnig anläggning
 • Biljett på Jamaica - försäkringar och deposition betalas emellertid lokalt
 • Åtta nätter som omnämnt i programmet på Jamaica

I priset ingår inte

 • Reseförsäkring
 • Försäkringar i samband med hyrbil - meddelas i samband med bokning
 • Lokala utflykter
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: