Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2022-2023 Läs mer här!
12 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 24 450:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Innan äventyren i Kubas vackra skärgård börjar stannar du till och utfroskar Kubas charmerande huvudstad Havanna. Sen åker du till den vackra staden Cienfuegos där du kliver ombord på din katamaran för åtta dagars kryssning i skärgården utanför Cienfuegos. Njut av vind och hav, snorkla bland de färgglada fiskarna och se fram emot att grilla nyfångad fisk under den karibiska stjärnhimmeln.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Kuba här
Praktisk information om Kuba

Bästa reseperiod

Kuba har subtropiskt klimat och kan besökas året runt. Den bästa tidpunkten att besöka landet är mellan november och april, då vädret mestadels är torrt och risken för orkaner som minst. Mellan april och november inträffar regnperioden då temperatur och luftfuktighet stiger men detta bör inte avskräcka någon från att besöka landet då Kuba oavsett klimat är fantastiskt.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa mot Kuba
Avresa från Sverige till Havanna, Kuba. Du anländer på kvällen, där du blir upphämtad på flygplatsen och körs in till ditt Casa Particular.
Dag 2: Havannasightseeing till fots
Idag ska du få utforska den vackra gamla stadsdelen i Havanna på en halvdagstur till fots. Du har eftermiddagen till eget förfogande.
Dag 3: Från Havanna till Cienfuegos
Ett välkomstmöte äger rum på ett närmare angivet hotell kl 15:00, varefter turen fortsätter i privat bil mot Cienfuegos. Här går du ombord på den båt som du ska bo på under nästföljande åtta dagar. Före middagen erbjuds en genomgång av säkerhetsreglerna ombord, och du kan dessutom lära känna båten lite bättre. (M)
Dag 4: Skärgården runt Kuba
Avnjut en fantastisk frukost medan båten kryssar fram mot skärgården utanför Kuba. Koppla av till ljudet av böljorna och njut av en av de första dagar då livet levs i ett lugnt tempo. (F,L,M)
Dag 5: Skärgården runt Kuba
Under de nästa fem dagarna ska du få åka båt mellan de orörda öarna utanför Kubas kust. Avnjut paradiset kring dessa rustika och sparsamt befolkade öar, ta ett dopp i havet med snorkeln på, utforska öde stränder eller koppla av på däck. Här finns 350 mindre öar i ett område känt för att vara väsentligt mindre välbesökt än andra platser på Kuba. Du är också välkommen att kasta en lina i vattnet – kocken tillreder gärna dagens fångst. (F,L,M)
Dag 6-8: Skärgården runt Kuba
Dagarna förlöper med snorkelturer i det kristallklara vattnet, avkoppling på båten eller på stranden, samt med att avnjuta några av de godaste sjöfrukter du har ätit. Du besöker Cayo Largo, den största av öarna och känd för sin 25 km långa, kritvita sandstrand och mangroveskog. Delta i en match beachvolleyboll eller kliv i en kajak och utforska mangroveskogen – kanske du får syn på någon av krokodilerna som bor här. Cayo Rico är en annan ö som du besöker. Vattnet runt ön har en underbar turkosblå färg och inbjuder till en snorklingstur. Avnjut en drink på en trevlig strandbar och rikta blicken mot horisonten. (F,L,M)
Dag 9: Båttur tillbaka mot Cienfuegos
Vakna och avnjut en sista snorklingstur innan båten åker tillbaka mot Cienfuegos. En liten promenad genom stan har planerats, och du kan sedan utforska den charmerande staden med sina byggnader i kolonialstil på egen hand. (F,M)
Dag 10: Transfer tillbaka till Havanna
Efter frukosten inleds återresan till Havanna, dit du ankommer mitt på dagen efter en resa på cirka fyra timmar. Du hinner avnjuta en sista promenad genom staden och kanske en mojito på en av de många trevliga barerna.
Dag 11: Hemresa till Skandinavien
Det är dags att ta farväl av Havanna och Kuba innan du ska bege dig till flygplatsen och resa hem efter en avkopplande semester.
Dag 12: Ankomst till Sverige

Övernattningar

Tre nätter på Casa Particular i Havanna
Sju nätter ombord på katamaran i hytt

Kommentarer

Notera att utrymmet på båten är begränsat. Packa dina saker i en mjuk väska eller ryggsäck på max 15 kg. Inga resväskor får medföras. Överskottsbagage kan förvaras i marinan. Det finns begränsat med färskvatten ombord så duschning begränsas till max en kort dusch per dag. Gratis dricksvatten finns ombord. Kom ihåg att meddela ev. specialönskemål med avseende på kost i samband med reservation.

Att resa till Kuba är att göra en tidsresa tillbaka till 1950-talet med allt vad det innebär - gamla amerikanska bilar, ett liv utan mängder av teknik och bekvämligheter vi vant oss vid och som vi idag betraktar som självklara.
Kuba är fortfarande drabbat av sanktioner vilket innebär att det inte alltid finns det utbudet av produkter som vi är vana vid.
Boendet är mycket enkelt på vissa av platserna vi besöker och en standard långt under vad vi är vana vid. Så vi tipsar om att ta med ett litet reseapotek, pappersnäsdukar/toalettpapper, schampo & tvål, några påsar Y3 för tvätt i handfatet och en egen handduk.
Men inte att förglömma, det som finns är ett överflöd av härliga & glada människor, medryckande musik & dans, läskande romdrinkar och cigarrer!

Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Kryssningen startar på lördagar - vi skräddarsyr ditt program så att det passar ihop med katamaranens avgångstider från Cienfuegos.

Gruppstorlek

Upp till 16 personer får vistas på katamaranen. Minimiålder för deltagare är 16 år

november - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska
 • Ocean pack eller liknande
 • Reseförsäkring - kom ihåg att denna är obligatorisk - den första maj 2010 införde Kuba nya regler för resesjukförsäkring för samtliga utlänningar samt kubaner med bostad utanför landet. Försäkringskort eller certifikat ska uppvisas i samband med inresa och vara giltigt under hela vistelsen. Försäkringen ska täcka utgifter för medicinsk behandling och läkarbehandling.

I priset ingår

 • Flygbiljett t/r till Sverige (inklusive bagage)
 • Visum
 • Hämtning på flygplatsen
 • Tre nätter på Casa Particular i Havanna
 • Stadsvandring till fots i Havanna
 • Åtta dagars båttur på katamaran, måltider enligt program, snorklings- och fiskeutrustning, kajaker, handdukar och transfer till/från båten.

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Dricks

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF