Sök
Sök
Kubas skärgård
Nyd charmerende Havana
Et typisk gadebillede i dejlige Havana
Cuba
Nyd de smukke solnedgange på din sejltur
Hop i kajakken og udforsk øerne, Cuba
Cuba dyrliv
Cuba cayo largo
Cuba strand

Öluffa i Kubas skärgård

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 27 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 12 dagar

Njut av Karibiens sol där du glider fram på en läcker katamaran bland orörda kubanska öar runt Cayo Largo. Varje dag finner din kapten en perfekt plats att utforska med snorkel och de skönaste stränder för att solbada och koppla av. Fånga din egen kvällsmat eller ta en tur i kajak på det kristallklara vattnet.

Innan äventyren i Kubas vackra skärgård börjar stannar du till och utfroskar Kubas charmerande huvudstad Havanna. Sen åker du till den vackra staden Cienfuegos där du kliver ombord på din katamaran för åtta dagars kryssning i skärgården utanför Cienfuegos. Njut av vind och hav, snorkla bland de färgglada fiskarna och se fram emot att grilla nyfångad fisk under den karibiska stjärnhimmeln.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Kuba här
Praktisk information om Kuba

Väder

Kuba har subtropiskt klimat och kan besökas året runt. Den bästa tidpunkten att besöka landet är mellan november och april, då vädret mestadels är torrt och risken för orkaner som minst. Mellan april och november inträffar regnperioden då temperatur och luftfuktighet stiger men detta bör inte avskräcka någon från att besöka landet då Kuba oavsett klimat är fantastiskt.

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa mot Kuba

Avresa från Sverige till Havanna, Kuba. Du anländer på kvällen, där du blir upphämtad på flygplatsen och körs in till ditt Casa Particular.

Dag 2: Havannasightseeing till fots

Idag ska du få utforska den vackra gamla stadsdelen i Havanna på en halvdagstur till fots. Du har eftermiddagen till eget förfogande.

Dag 3: Från Havanna till Cienfuegos

Ett välkomstmöte äger rum på ett närmare angivet hotell kl 15:00, varefter turen fortsätter i privat bil mot Cienfuegos. Här går du ombord på den båt som du ska bo på under nästföljande åtta dagar. Före middagen erbjuds en genomgång av säkerhetsreglerna ombord, och du kan dessutom lära känna båten lite bättre. ([M])

Dag 4: Skärgården runt Kuba

Avnjut en fantastisk frukost medan båten kryssar fram mot skärgården utanför Kuba. Koppla av till ljudet av böljorna och njut av en av de första dagar då livet levs i ett lugnt tempo. ([F],[L],[M])

Dag 5: Skärgården runt Kuba

Under de nästa fem dagarna ska du få åka båt mellan de orörda öarna utanför Kubas kust. Avnjut paradiset kring dessa rustika och sparsamt befolkade öar, ta ett dopp i havet med snorkeln på, utforska öde stränder eller koppla av på däck. Här finns 350 mindre öar i ett område känt för att vara väsentligt mindre välbesökt än andra platser på Kuba. Du är också välkommen att kasta en lina i vattnet – kocken tillreder gärna dagens fångst. ([F],[L],[M])

Dag 6-8: Skärgården runt Kuba

Dagarna förlöper med snorkelturer i det kristallklara vattnet, avkoppling på båten eller på stranden, samt med att avnjuta några av de godaste sjöfrukter du har ätit. Du besöker Cayo Largo, den största av öarna och känd för sin 25 km långa, kritvita sandstrand och mangroveskog. Delta i en match beachvolleyboll eller kliv i en kajak och utforska mangroveskogen – kanske du får syn på någon av krokodilerna som bor här. Cayo Rico är en annan ö som du besöker. Vattnet runt ön har en underbar turkosblå färg och inbjuder till en snorklingstur. Avnjut en drink på en trevlig strandbar och rikta blicken mot horisonten. ([F],[L],[M])

Dag 9: Båttur tillbaka mot Cienfuegos

Vakna och avnjut en sista snorklingstur innan båten åker tillbaka mot Cienfuegos. En liten promenad genom stan har planerats, och du kan sedan utforska den charmerande staden med sina byggnader i kolonialstil på egen hand. ([F],[M])

Dag 10: Transfer tillbaka till Havanna

Efter frukosten inleds återresan till Havanna, dit du ankommer mitt på dagen efter en resa på cirka fyra timmar. Du hinner avnjuta en sista promenad genom staden och kanske en mojito på en av de många trevliga barerna.

Dag 11: Hemresa till Skandinavien

Det är dags att ta farväl av Havanna och Kuba innan du ska bege dig till flygplatsen och resa hem efter en avkopplande semester.

Dag 12: Ankomst till Sverige

Övernattningar:
Tre nätter på Casa Particular i Havanna
Sju nätter ombord på katamaran i hytt

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Notera att utrymmet på båten är begränsat. Packa dina saker i en mjuk väska eller ryggsäck på max 15 kg. Inga resväskor får medföras. Överskottsbagage kan förvaras i marinan. Det finns begränsat med färskvatten ombord så duschning begränsas till max en kort dusch per dag. Gratis dricksvatten finns ombord. Kom ihåg att meddela ev. specialönskemål med avseende på kost i samband med reservation.

Att resa till Kuba är att göra en tidsresa tillbaka till 1950-talet med allt vad det innebär - gamla amerikanska bilar, ett liv utan mängder av teknik och bekvämligheter vi vant oss vid och som vi idag betraktar som självklara.
Kuba är fortfarande drabbat av sanktioner vilket innebär att det inte alltid finns det utbudet av produkter som vi är vana vid.
Boendet är mycket enkelt på vissa av platserna vi besöker och en standard långt under vad vi är vana vid. Så vi tipsar om att ta med ett litet reseapotek, pappersnäsdukar/toalettpapper, schampo & tvål, några påsar Y3 för tvätt i handfatet och en egen handduk.
Men inte att förglömma, det som finns är ett överflöd av härliga & glada människor, medryckande musik & dans, läskande romdrinkar och cigarrer!


Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 27 450:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Upp till 16 personer får vistas på katamaranen. Minimiålder för deltagare är 16 år

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Flygbiljett t/r till Sverige (inklusive bagage)
  • Visum
  • Hämtning på flygplatsen
  • Tre nätter på Casa Particular i Havanna
  • Stadsvandring till fots i Havanna
  • Åtta dagars båttur på katamaran, måltider enligt program, snorklings- och fiskeutrustning, kajaker, handdukar och transfer till/från båten.

I priset ingår inte

  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Utflykter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: