Sök
Sök
Katamaran, Cuba
Nyd charmerende Havana
Et typisk gadebillede i dejlige Havana
Cuba
Nyd de smukke solnedgange på din sejltur
Hop i kajakken og udforsk øerne, Cuba
Cuba dyrliv
Cuba cayo largo
Cuba strand

På äventyr i Kubas skärgård

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 27 495:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Njut av Karibiens sol och den underbara gästfriheten medan du glider fram på en läcker katamaran bland orörda kubanska öar runt Cayo Largo. Varje dag finner din kapten en perfekt plats att utforska med snorkel och de skönaste stränder för att solbada och koppla av. Fånga din egen kvällsmat eller ro en tur i kajak på det kristallklara vattnet.

Före din åtta dagar långa båttur ska du uppleva Kubas charmerande huvudstad Havanna. Därefter startar båtturen från den vackra staden, Cienfuegos, känd som “Söderns pärla”. Under båtturen får du uppleva en helt oförstörd del av Kuba i skärgården utanför Cienfuegos. Kom ihåg solkrämen eftersom tiden flyger iväg när du snorklar bland de färgglada fiskarna, och se fram emot att grilla nyfångad fisk under den karibiska stjärnhimmeln.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Kuba här
Praktisk information om Kuba

Väder

Kuba har subtropiskt klimat och kan besökas året runt. Den bästa tidpunkten att besöka landet är mellan november och april, då vädret mestadels är torrt och risken för orkaner lägst. Mellan april och november inträffar regnperioden då temperatur och luftfuktighet stiger, men detta bör inte avskräcka dig från att besöka landet då Kuba oavsett klimat är fantastiskt.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa till Kuba baseras på hur klimatet har varit föregående år. Vädret på Kuba kan vara mycket skiftande och oförutsägbart, och därför ska våra rekommendationer endast ses som en fingervisning

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa mot Kuba
Avresa från Sverige till Havanna, Kuba. Du anländer på kvällen, där du blir upphämtad på flygplatsen och körs in till ditt Casa Particular.
Övernattning på Casa Particular

Dag 2: Havannasightseeing till fots
Idag ska du få utforska den vackra gamla stadsdelen i Havanna på en halvdagstur till fots. Du har eftermiddagen till eget förfogande.
Övernattning på Casa Particular

Dag 3: Från Havanna till Cienfuegos
Ett välkomstmöte äger rum på ett närmare angivet hotell kl 15:00, varefter turen fortsätter i privat bil mot Cienfuegos. Här går du ombord på den båt som du ska bo på under nästföljande åtta dagar. Före middagen erbjuds en genomgång av säkerhetsreglerna ombord, och du kan dessutom lära känna båten lite bättre.
Övernattning på katamaranen i hytt (M)

Dag 4: Skärgården runt Kuba
Avnjut en fantastisk frukost medan båten kryssar fram mot skärgården utanför Kuba. Koppla av till ljudet av böljorna och njut av en av de första dagar då livet levs i ett lugnt tempo.
Övernattning ombord på katamaranen i hytt (F,L,M)

Dag 5: Skärgården runt Kuba
Under de nästa fem dagarna ska du få åka båt mellan de orörda öarna utanför Kubas kust. Avnjut paradiset kring dessa rustika och sparsamt befolkade öar, ta ett dopp i havet med snorkeln på, utforska öde stränder eller koppla av på däck. Här finns 350 mindre öar i ett område känt för att vara väsentligt mindre välbesökt än andra platser på Kuba. Du är också välkommen att kasta en lina i vattnet – kocken tillreder gärna dagens fångst.
Övernattning ombord på katamaranen i hytt (F,L,M)

Dag 6-8: Skärgården runt Kuba
Dagarna förlöper med snorkelturer i det kristallklara vattnet, avkoppling på båten eller på stranden, samt med att avnjuta några av de godaste sjöfrukter du har ätit. Du besöker Cayo Largo, den största av öarna och känd för sin 25 km långa, kritvita sandstrand och mangroveskog. Delta i en match beachvolleyboll eller kliv i en kajak och utforska mangroveskogen – kanske du får syn på någon av krokodilerna som bor här. Cayo Rico är en annan ö som du besöker. Vattnet runt ön har en underbar turkosblå färg och inbjuder till en snorklingstur. Avnjut en drink på en trevlig strandbar och rikta blicken mot evigheten.
Övernattning ombord på katamaranen i hytt (M,F,A)

Dag 9: Båttur tillbaka mot Cienfuegos
Vakna och avnjut en sista snorklingstur innan båten åker tillbaka mot Cienfuegos. En liten promenad genom stan har planerats, och du kan sedan utforska den charmerande staden med sina byggnader i kolonialstil på egen hand.
Övernattning ombord på katamaranen i hytt (M,A)

Dag 10: Transfer tillbaka till Havanna
Efter frukosten inleds återresan till Havanna, dit du ankommer mitt på dagen efter en resa på cirka fyra timmar. Du hinner avnjuta en sista promenad genom staden och kanske en mojito på en av de många trevliga barerna.
Övernattning på Casa Particular

Dag 11: Hemresa till Sverige
Det är dags att ta farväl av Havanna och Kuba innan du ska bege dig till flygplatsen och resa hem efter en avkopplande semester.

Dag 12: Ankomst till Sverige

Övernattningar:
Tre nätter på Casa Particular i Havanna
Sju nätter ombord på katamaran i hytt

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Notera att utrymmet på båten är begränsat, varför du ska packa dina saker i en mjuk väska eller ryggsäck på max 15 kg. Inga resväskor får medföras. Överskottsbagage kan förvaras i marinan. Det finns begränsat med färskvatten ombord, så duschning begränsas till max en kort dusch per dag. Gratis dricksvatten finns ombord. Kom ihåg att meddela ev. specialönskemål med avseende på kost i samband med reservation.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 27 495:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Upp till 16 personer får vistas på katamaranen. Minimiålder för deltagare är 16 år

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Flygbiljett t/r till Sverige
  • Visum till Kuba
  • Hämtning på flygplatsen
  • Tre nätter på Casa Particular i Havanna
  • Stadsvandring till fots i Havanna
  • Åtta dagars båttur på katamaran, måltider enligt program, snorklings- och fiskeutrustning, kajaker, handdukar och transfer till/från båten.

I priset ingår inte

  • Drycker
  • Reseförsäkring
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: