Sök
Sök
Stemning på landevejen
Cuba
Smukke bygninger Cuba
Havana, Cuba
Che Guevara
Bystemning Cuba
Havana, Cuba
Che Guevara
Lokal farmer på arbejde i Viñales
Tiden står stille i vidunderlige Viñales
Che Guevaras mindesmærke i Santa Clara
Cienfuegos, Cuba
Udsigt over Cienfuegos efter ved solnedgang
Udsigt over husene i Camaguey
Holguin, Cuba
Lokal blomsterhandler
Santiago de Cuba

Kuba från norr till söder – kör-själv

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 18 995,-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 16 dagar

Upplev Kubas höjdpunkter i ditt eget tempo. Upplev Havannas charm, de frodiga dalarna, vackra stränderna och stämningen i de södra städerna.

På denna tur startar äventyret i den historiska staden Havanna på Kuba.
Havanna är en storstad med 2,2 miljoner invånare som emellertid känns mindre och är en trevlig inkörsport till landet. Hela staden myllrar av liv, något som ni kommer att märka under en promenad längs de vackra gatorna med kvarlevor och atmosfär från den spanska kolonialtiden. Barerna, restaurangerna och kaféerna sjuder av liv och kubansk rom, musikgrupper fyller lokalerna med dansant musik, varför även den mest tondöva gäst inte kan motstå att trumma med i takten. En Chevrolet från 50-talet eller en hästdroska mitt i gatumyllret förflyttar dig till en tid då man kunde förvänta sig ett möte med Ernest Hemingway i nästa gathörn.

Efter upplevelserna i Havanna fortsätter resan med bil till den vackra Vinales-dalen och därefter till Kubas historiska städer Cienfuegos, Trinidad och Santa Clara .
Du fortsätter söderut till Camaguey och upplever pulserande Santiago de Cuba och gröna Holguin..

Kuba är ett relativt lätt land att köra runt i, dels på grund av landets överkomliga storlek, dels på grund av ett enkelt vägnät. Dessutom kör man på högra sidan av vägen, precis som i Sverige. Det sagt ska du alltid vara uppmärksam på att vägnätet är mycket slitet, och på många ställen finns stora hål i vägen. På motorvägen möter du cyklar och hästdroskor, och även här finns stora hål. Så kör försiktigt! Kubanerna är inte heller särskilt bra på att skylta, men det är bara en del av äventyret.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Kuba här
Praktisk information om Kuba

Väder

Kuba har subtropiskt klimat och kan besökas året runt. Den bästa tidpunkten att besöka landet är mellan november och april, då vädret mestadels är torrt och risken för orkaner lägst. Mellan april och november inträffar regnperioden då temperatur och luftfuktighet stiger, men detta bör inte avskräcka någon från att besöka landet då Kuba oavsett klimat är fantastiskt.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa till Kuba baseras på hur klimatet har varit föregående år. Vädret på Kuba kan vara mycket skiftande och oförutsägbart, och därför ska våra rekommendationer endast ses som en fingervisning.


Holguin Cuba

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa Sverige och ankomst Kuba
Avresa från Sverige till Kuba, dit du anländer samma dag. Du hämtas på flygplatsen och körs till ditt hotell i Havanna.
Boende på hotell

Dag 2: Havanna, Kuba
När du har hämtat din bil har du dagen till förfogande att utforska det charmerande Havanna på egen hand.
Havannas centrala del är uppdelad i tre mindre stadsdelar: Havana Vieja, Centro Havana och Vedado. Vedado är den nyaste, dyraste och modernaste delen av Havanna. Havana Vieja och Centro Havana går tillbaka till den spanska kolonialtiden. Staden erbjuder ett otal sevärdheter och kulturella upplevelser. Besök till exempel ett av otaliga intressanta museer i Havanna, eller upplev en kabaré i en av stadens teatrar.
Boende på hotell (F)

Dag 3: Kör själv till Vinales (ca 190 km )
Idag kör du västerut mot Vinales, som ligger mitt i en dal och omges av den kanske vackraste natur du kan hitta på Kuba. Omgiven av kalkstensberg har du möjlighet att ta en tur genom dalen på hästrygg, där du får se de berömda och frodiga tobaksplantagerna som fortfarande sköts på gammaldags och traditionellt sätt.
Övernattning på Casa Particular

Dag 4: Viñales på egen hand
Du kan utforska den vackra naturen i området, och staden omges av nationalparker - du kan välja en organiserad, guidad vandring men även utforska dem på egen hand.
Övernattning på Casa Particular

Dag 5: Kör själv till Santa Clara (ca 455 km)
Efter körningen kan du utforska staden, som erbjuder många monument och museer, detta eftersom det var den första stad som befriades från Batistas armé och diktatur. Du kan också besöka Mausoleum, en minnesplats för den kända revolutionären Che Guevara, som ingick i Fidel Castros armé.
Övernattning på Casa Particular

Dag 6: Santa Clara - Cienfuegos (ca 67 km)
Även kallat “Söderns pärla”. En nyare stad känd för sin vackra kust längs Jagua-bukten och sin flotta arkitektur med byggnader i kolonialstil.
Övernattning på Casa Particular

Dag 7: Kör själv till Trinidad (ca 70 km)
Dagens körning är så kort att du har gott om tid att avnjuta en av Kubas mest populära städer. Trinidad är otroligt trevlig och kan utforskas till fots eller i hästdroska, så att du får uppleva de många vackra byggnaderna från kolonialtiden. Dessutom är Sockermöllornas Dal ett måste när du är i Trinidad. Det är ett stort område med omkring 70 sockermöllor, ett bevis på hur viktig sockerproduktionen är för landets ekonomi.
Övernattning på Casa Particular

Dag 8: Trinidad
Utforska området på egen hand - du kan strosa runt till fots i centrum, besöka ett av stadens museer eller kanske ta en tur till stranden.
Övernattning på Casa Particular

Dag 9: Trinidad - Camaguey (ca 250 km)
Fortsätt resan mot Camaguey. Stadens historiska museum betraktas som den största och bäst bevarade stadsdelen på ön och finns även med på UNESCOs världsarvslista. Du kan utforska en av stadens många kyrkor eller gå vilse bland smågatorna. Vi rekommenderar att du stannar till i staden Sancti Spiritus på vägen hit.
Övernattning på Casa Particular

Dag 10: Camaguey - Bayamo (ca 209 km)
Staden Bayamo är rik på kubanska traditioner och absolut värd ett besök. Njut av lugnet och äktheten i den lilla staden. Åk på utflykt till bergskedjan Sierra Maestra eller besök pilgrimskyrkan Caridad del Cobre som byggdes i början av 1600-talet till Jungfru Marias ära, som skulle skydda slavarna som arbetade i gruvorna.
Övernattning på Casa Particular

Dag 11: Bayamo - Santiago de Cuba (ca 130 km)
Idag fortsätter du till Santiago de Cuba, Kubas kulturella huvudstad och den kubanska musikens, litteraturens och arkitekturens Mecka. Stämningen är en blandning av karibiska rytmer och historia.
Övernattning på Casa Particular

Dag 12: Santiago de Cuba på egen hand
Tillbringa en dag på egen hand i staden som är särskilt känd för att ha varit platsen där den kubanska revolutionen inleddes. Upplev den livliga stämningen och den sköna atmosfären
Övernattning på Casa Particular

Dag 13: Kör själv till Baracoa (ca 234 km)
Kubas äldsta stad är för många besökare en av de mest intressanta upplevelserna på ön. På grund av sitt ödsliga läge har staden tidigare fungerat som fängelsestad, men upptäcktes under 1800-talet av franska plantageägare, som bosatte sig här och brukade jorden. Fram till 1964 låg staden relativt isolerad, vilket kan kännas i stadens unika atmosfär.
Övernattning på Casa Particular

Dag 14: Baracoa
Du kan vandra i områdets tropiska vildmarker eller avnjuta regionens utsökta kök.
Övernattning på Casa Particular

Dag 15: Holguin
Ditt äventyr slutar idag, när du kör tillbaka till Holguin och återlämnar bilen. Du kan givetvis förlänga din tur om du vill, men i annat fall inleds hemresan härifrån.

Dag 16: Ankomst till Sverige

Övernattningar:
12 nätter i Casa Particular (privat hem)
Två nätter på hotell

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Det finns inte så många bensinstationer utanför städerna, så kom ihåg att tanka innan du lämnar en stad.
Notera att en avgift motsvarande 75 CUC ska betalas när bilen återlämnas.

Du måste vara minst 21 år gammal och ha haft körkort i 1 år för att få hyra bil på Kuba.

Kom ihåg kreditkortet så att du kan betala depositionen (får ej vara utställt av en amerikansk bank)

Kom ihåg ditt internationella körkort.

Vi rekommenderar att du köper en karta över landet därhemma eftersom dessa är svåra att köpa på Kuba.

Avresedatum

Denna resa kan påbörjas när du önskar.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 18 995,-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Frånpriserna gäller resor i lågsäsong och i mån av plats. Reser man under högsäsong (t.ex. jul- och nyår) ligger priserna oftast högre. Kontakta oss på 0413-170 50 och få en offert för just de datumen du planerar att åka.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

 • Flygbiljett t/r Sverige-Kuba
 • Transfer till och från flygplatsen på Kuba
 • 12 nätter på Casa Particular
 • Två nätter på hotell med frukost
 • Hyrbil inom ramarna för programmet (ekonomistorlek för två personer)
 • Bilförsäkring
 • Visum

I priset ingår inte

 • Bensin - kostnaden för en full tank betalas vid avhämtning och bilen återlämnas med tom tank
 • Ev. extra chauffør ca tre CUC/dag
 • Avgift för att lämna bilen i Holguin - 75 CUC, som ska betalas lokalt när bilen återlämnas.
 • Deposition på mellan 150-450 CUC beroende på bilstorlek. Beloppet dras från ditt kreditkort i samband med avhämtning och återbetalas i samband med att bilen återlämnas.
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter och vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker denna typ av utflykter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: