2-6 veckor
Exkl. flyg
Nya priser på väg
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Att volontärarbeta är både otroligt givande samtidigt som det har en märkbar effekt på lokalbefolkningen och lokalsamhället. Det är däremot också mycket krävande för den som utför det, och det ställer höga krav på dig som individ, vilket gör att det inte passar alla.

På plats i Peru får du med hjälp av våra tre projekt chansen att hjälpa utsatta barn och skapa en trygg och säker miljö för dem. Du gör allt från att hålla lektioner och organisera workshops med olika spel, sporter, dans och teater med mera. Du kan även lära barnen om hygien och vikten av att hålla sig frisk. Uppgifterna här är många, men ett som är säkert är att ditt arbete kommer att göra skillnad.

Vad som förväntas av dig
Volontärarbete och interkulturella resor har en gemensam nämnare: ju mer energi du investerar i det, desto mer får du ut av det. Det är också viktigt att gå in i det med rätt inställning – ett volontärarbete handlar inte enbart om att ”ge tillbaka till världen”, utan det handlar också om att ödmjukt lära sig mer om olika kulturer och verksamheter. Det viktigaste är att vara öppen, och att veta hur man samarbetar med människor som kanske inte är professionellt utbildade i att lära ut till andra.

Du är där frivilligt, så även om din insats är värdefull och gör skillnad är det viktigt att vara medveten om att du måste vara proaktiv. Du blir inte ”satt i arbete”, utan har ett eget ansvar i att själv uppsöka möjligheterna och ta egna initiativ, och behöver se att de människor som leder de här projekten är riktigt duktiga på det de gör, även om de kanske inte må ha den professionella pedagogiska bakgrunden. Förhållandena skiljer sig åt från det du kanske är van vid, och det är viktigt att vara medveten om det.

Så länge du är öppen och positiv och inställd på att både bidra och lära dig kommer du få en upplevelse för livet. Det går knappast att vara med om något mer givande än att se människor från olika kulturer mötas och växa ihop – oavsett eventuella språkbarriärer, åldersskillnader och livsförutsättningar.

Läs mer om våra andra tillval till din Peruresa
Läs mer om Peru här

Du kan volontärarbeta på ett antal olika platser i världen med hjälp av oss på Winberg Travel. Kolla in vilka länder vi erbjuder volontärarbete i och välj det som passar dig bäst, eller snacka med oss för att få vägledning och råd så hittar vi den perfekta platsen för dig.

Bästa reseperiod

Peru är indelat i tre zoner: kustzonen, bergzonen och regnskogszonen. I kustzonen, där bland annat huvudstaden Lima ingår, ligger högsäsongen mellan januari och mars då solen skiner och vädret är klart. Resten av året omges kusten ofta av en dimma som solen har svårt att tränga igenom. I bergskedjan Anderna och i regnskogen Amazonas är klimatet indelad i regnperioder och torra perioder. Den bästa tiden att besöka dessa platser är mellan april och november då det är torrt, men kom ihåg att temperaturen uppe i bergen kan sjunka kraftigt.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Volontärarbete med barn för dig med grundläggande spanskkunskaper Volontärarbetet med det här projektet går ut på att hjälpa lokalbefolkningen, och då särskilt barnen, att främja kreativitet genom olika workshops. I den lilla byn Yanapay hjälper du till att arrangera både konstworkshops där du arbetar tillsammans med barnen för att främja deras konstnärliga uttryck genom teckning och målning med mera, och lek- och spelworkshop där du leker med barnen och spelar olika spel som hjälper till att främja deras psykomotoriska utveckling. Arbetstiden är måndag–fredag klockan 09:00–12:00 samt 14:00–18:00. Om du vill arbeta mer än så går det att lösa. Volontärarbete med barn för dig med stabila spanskkunskaper Efter skolan samlas barnen från Yanapay och får hjälp av dig med sitt skolarbete, att använda biblioteket och låna det material som projektet har tillgång till. Även här lägger man stor vikt vid kreativa aktiviteter som konst, musik, teater, meditation och dans. Utöver arbetet med barnen kan du även arbeta tillsammans med hela lokalsamhället, till exempel med olika sporter eller med att ge information om olika aspekter av hälsa och friskvård. Dessutom finns det saker som ska rengöras och mat som ska lagas, förutsatt att det finns tillräckligt med medel att bistå befolkningen med lagade måltider. Som volontär hjälper du till där du behövs, men självklart du även uttrycka vilka områden du helst arbetar med. Det här projektet ger dig en unik möjlighet att lära dig om den peruanska kulturen från en lokalbefolkning som vuxit upp med helt andra förutsättningar än vad du har haft. Arbetstiden är måndag–fredag klockan 09:00–12:00 samt 14:00–18:00. Om du vill arbeta mer än så går det att lösa. Volontärarbete med barn för dig med goda spanskkunskaper Detta projekt är beläget i området Karigrande i Cusco med målet att skapa en tryggare framtid för 25–30 barn i 6–12-årsåldern. Barnen är extremt fattiga och många av dem bor med ensamstående mödrar som arbetar 6–7 dagar i veckan från tidig morgon till sen kväll. Därför finns inte möjlighet för barnen att få hjälp med skolarbete, friskvård och närhet, och således är det detta som projektet fokuserar på. Här kan du antingen hjälpa till att hålla lektioner i olika skolämnen, laga näringsrika måltider som ger barnen den mat de behöver då de ofta inte har möjliget att äta varierad kost eller jobba med att utbilda barnen inom hälsa och friskvård. Barnen kommer från hem utan rinnande vatten och flera av dem har aldrig besökt en läkare eller tandläkare, vilket gör att behovet att lära barnen tvätta händerna och borsta tänderna är av stor vikt. Det här är ett projekt som gör direkt skillnad i människors vardag, då dessa barn antingen kan bli fångade i en ond spiral av fattigdom och ohälsa eller bli uppmuntrade och stöttade i sitt skolarbete, sin hälsa och sitt välmående. På så sätt är chansen större att de får en ljusare framtid. Arbetstiden är måndag–fredag klockan 13:45–18:30.

Övernattningar

Övernattning i sovsal på hostel i Cusco. Mot tillägg kan du uppgradera till ett eget rum.

Kommentarer

Samtliga projekt har en minimumgräns på antalet veckor för volontärarbete, och denna gräns varierar mellan två och fyra veckor beroende på projekt.

Inga särskilda förkunskaper eller kvalifikationer krävs, men det är önskvärt att du har arbetslivserfarenhet inom det området du väljer att volontärarbeta inom.

Samtliga projekt förutsätter att du kan lite spanska. Mycket kan förstås kommuniceras via teckenspråk, så du behöver inte prata flytande, men att du kan några grundläggande glosor är av stor vikt. Hör av dig till oss på Winberg Travel om du vill inleda din resa i Peru med en komprimerad spanskkurs.

Notera att du för att kunna volontärarbeta med barn behöver kunna uppvisa ett utdrag ur straffregistret.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Året runt

I priset ingår

  • Introweekend i Cusco med upphämtning på flygplatsen i Cusco, tre nätter i sovsal inkl. frukost på Milhouse Hostel samt en dagstur till Sacred Valley och en ridtur i Cusco
  • Orienterande möte om volontärarbetet samt tillgång till en kontaktperson 24/7
  • Gratis internet og trådlöst internet på Milhouse Hostel
  • Donation till organisationen ifråga

I priset ingår inte

  • Flygbiljett Sverige–Peru t/r
  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Övriga måltider än frukost
  • Dryck
  • Transport till och från volontärarbetet (hostelet ligger på gångavstånd)
  • Aktiviteter och utflykter under din lediga tid

Kommentarer till pris

Priset ovan gäller för resor i lågsäsong och i mån av plats, flyg är inte inräknat. Det varierar hur många volontärer det är på de olika projekten, det betyder att vi inte kan garantera vare sig att du blir den enda volontären eller en i en större grupp. Ring oss på 040-645 04 90 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF