Sök
Sök
Cuba lokal dame
Santiago de Cuba
Vandfald, Cuba
Pico Turquino

Vandringstur i Pico Turquino

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 7 640:-

Reslängd: Fem dagar

Upplev den fantastiska naturen i ett av Kubas mer okända hörn. Sov i läger, bada i vattenfall och avnjut den vackra naturen medan du vandrar i Turquino-nationalparken.

Turen är till för dig som är naturälskare och föredrar en aktiv semester. Du kommer ut på några längre vandringsturer och får möjlighet att övernatta i läger i naturen. När du har bestigit toppen på Kubas högsta berg kommer ett dopp i ett av öns klara vattenfall att kännas fantastiskt. Du får också uppleva stadslivet i Santiago de Cuba.

Väder

Kuba har subtropiskt klimat och kan besökas året runt. Den bästa tidpunkten att besöka landet är mellan november och april, då vädret mestadels är torrt och risken för orkaner lägst. Mellan april och november inträffar regnperioden då temperatur och luftfuktighet stiger, men detta bör inte avskräcka någon från att besöka landet då Kuba oavsett klimat är fantastiskt.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa till Kuba baseras på hur klimatet har varit föregående år. Vädret på Kuba kan vara mycket skiftande och oförutsägbart, och därför ska våra rekommendationer endast ses som en fingervisning.

Detaljerad resplan

Dag Ett: Santiago de Cuba
Välkommen till Pico Turquino-vandringen, som inleds i Santiago de Cuba. Du anländer till ditt Casa Particular på egen han vi kan arrangera transport hit). Avnjut stadslivet i Santiago de Cuba, Kubas kulturella huvudstad och den kubanska musikens, litteraturens och arkitekturens Mecka. Stämningen är en blandning av karibiska rytmer och historia.

Dag Två: Santiago – Turquino-nationalparken
Tidig avgång (ca kl 07:00) från Santiago till Santo Domingo /Alto de Naranja i Sierra Maestra-bergen, där din första vandring startar. Du lämnar Alto de Naranja och följer samma stigar som de kubanska revolutionärerna mot Comandancia de la Plata – Fidel Castros tidigare högkvarter. Turen tar ca två timmar. Efter lunch fortsätter vandringen längs en fantastiskt vacker bergskam och genom frodig regnskog till Aguada de Joaquin, som ligger på 1 300 meters höjd. Turen tar ca fem-sju timmar. Njut av den vackra naturen och den fantastiska stjärnhimlen innan du kryper till kojs i de enkla bergshyddorna.

Dag Tre: Turquino-nationalparken
Denna dag är den mest krävande – du ska bestiga Kubas högsta berg. Du vandrar i mycket varierande natur och passerar två andra toppar innan du når toppen av Pico Turquino (1974 m). Du belönas med en fantastisk utsikt innan nedstigningen tillbaka till lägret inleds på andra sidan berget.
Dagens tur tar sex-sju timmar i anspråk och är krävande.

Dag Fyra: Turquino-nationalparken – Santiago
Denna dag innebär en kort men brant nedstigning till den lilla staden Las Cuevas, varifrån du körs tillbaka till Santiago de Cuba längs den vackra kusten. Du övernattar i Casa Particular

Dag Fem: Santiago de Cuba
Härifrån fortsätter du turen på egen hand – vi kan naturligtvis stå till tjänst med rådgivning angående dina möjligheter och fortsätta planera din tur, om du så önskar.Övernattningar:
Två nätter på Casa Particular (privat inkvartering) i Santiago de Cuba
Två nätter i läger i flerbäddsrum i enkla hyddor

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Notera att vandringens utformning kan ändras vid dåligt väder.
Du måste ha en viss grundkondition för att genomföra denna tur, som på sina ställen är brant och krävande.
I lägret bor du i enkla trähyddor med upp till sex våningssängar i rummet. Inga sängkläder erbjuds, så se till att ta med dig en sovsäck – inte minst för att hålla värmen uppe på berget, då temperaturen nattetid kan bli väldigt låg (ända ned till 5 grader). Toalett- och badförhållandena är enkla, och du måste själv ta med dig handdukar, tvål och toalettpapper. Här finns inget rinnande vatten, men tanka med färskvatten som du kan använda för att tvätta dig.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 7 640:-


Kommentarer till prisSvårighetsgrad

Mellan

I priset ingår

  • Fyra nätter på Casa Particular och i läger
  • 3 x frukost, 3 x lunch och 3 x middag
  • Lokal engelsktalande guide.

I priset ingår inte

  • Flyg t/r Cuba
  • Visum
  • Dricks
  • Reseförsäkring
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: