Sök
Sök
Lake Wabby, Fraser Island, Australien
Australien, Fraser Island, Maheno
Udsigten fra Indian Head på Fraser Island, Australien
Fraser Island, Australien

Fraser Island

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 2 075:-

Reslängd: 2 dagar

I en specialbyggd 4WD-buss kommer du att uppleva världens största sandö, Fraser Island. Resan är särskilt lämplig för familjer eller för dig som vill skämma bort dig själv lite.

Denna resa till Fraser Island sker i små grupper i 4-hjulsdrivna bussar, som är specialbyggda för att köras på de långa sandstränderna på Fraser Island. Resan är särskilt lämplig för familjer eller för dig som vill skämma bort dig själv lite. Du bor i den mysiga lilla byn Happy Valley i bekväma 4-bäddsrum med delat badrum och toalett (det är möjligt att uppgradera till ett rum med privat badrum och toalett). Alla måltider ingår dessutom.

Fraser Island är en helt fantastisk naturupplevelse. Hela ön är en nationalpark, och det finns regnskogar, sanddyner och vackra sjöar med vatten så rent att man kan dricka det. Det är världens största sandö och har utnämnts till ett världsnaturarv av UNESCO. Några av höjdpunkterna på ön är Lake McKenzie, Maheno Wreck, 75 Mile Beach och Indian Head, och du får naturligtvis upptäcka dem alla på denna tvådagarstur.

Väder

Hela året.

Detaljerad resplan

Dag 1: Tin kan Bay, Pile Valley, Lake McKenzie

Du hämtas på ditt hotell på fastlandet och tar färjan till världens största sandö, Fraser Island. Det är möjligt att hämtas på flera platser på fastlandet. Innan färjeöverfarten gör vi ett stopp vid Tin Can Bay. Det kommer ofta in vilda delfiner i bukten.
Efter “morning tea” på stranden på Fraser Island, tillbringar du de kommande dagarna med att utforska ön. Fraser Island är den enda plats i världen där regnskogen växer i sanden. Du tar en guidad promenad genom Pile Valley, där du kan se 1 000 år gamla träd växa direkt från sanden. Det finns över 100 sötvattenssjöar på ön, och Lake McKenzie är nog den mest kända. Ta en simtur och njut av att du inte ska klättra över en massa stenar för att komma ut i det klara vattnet.


Dag 2: Eli Creek, Maheno Wreck, The Pinnacles, Indian Head, 75 Mile Beach

En av de största höjdpunkterna på Fraser Island är Eli Creek. Vattnet här är så rent att det nästan inte går att se – bara strömmarna i ån avslöjar på vilket håll vattnet flödar. Ta på dig dina badkläder på och gå till början av vattendraget. Hoppa i vattnet och låt dig glida med strömmen hela vägen till stranden.
I 1935, efter en tyfon, gick fartyget SS Maheno på grund på Fraser Island. Fartyget var på väg med bogserbåt från Sydney till Osaka i Japan när stormen bröt ut, och Maheno slet sig bort från bogserbåten. Det tog tre dagar innan fartyget slutligen hittades utanför Fraser Island. Flera försök att dra henne fri misslyckades, och Maheno ligger fortfarande i vattnet utanför Fraser. Tid, vind och vatten har dock tärt på den gamla damen, och tillgång till vraket är förbjudet av säkerhetsskäl.
Senare i dag klättrar du upp på Indian Head – en utkiksplats varifrån du kan ha turen att se rockor, hajar och mellan juli och november också valar. Du måste naturligtvis också på en biltur längs den långa, öde stranden 75 Mile Beach innan turen i slutet av dagen går med färjan tillbaka till fastlandet.Övernattningar:
1 natt i stuga i 4-bäddsrum

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 2 075:-Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • 1 natt i stuga i 4-bäddsrum
  • Engelsktalande guide
  • Transport, utflykter och måltider enligt program

I priset ingår inte

  • Flyg
  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Visum
  • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: