Sök
Sök
Mount Oakleigh Summit, Tasmanien, Australien
Cradle og Lake St. Clair Nationalpark.
Tasmansk djævel, Tasmanien, Australien
Wineglas Bay, Tasmanien
Wineglass Bay, Tasmanien, Australien
Cascade Brewery, Tasmanien
Tasmanien i Australien.
Cradle Mountain, Tasmanien, Australien
Cradle Mountain National Park
Ruinerne ved Port Arthur på Tasmanien
Cradle Mountain National Park, Tasmanien

Tasmanska höjdpunkter

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 3 125:-

Reslängd: 4 dagar

Denna guidade rundtur på Tasmanien är perfekt för dig som har begränsad tid tillgänglig men ändå gärna vill ha en smak av Tasmaniens enastående natur.

Turen ger dig ett bra intryck av den vackra och ibland barska naturen i Tasmanien, som av lokalbefolkningen kallas “Tassie”. Tasmanien erbjuder bland annat över 5 000 sjöar, över 1 000 berg och totalt 21 nationalparker. Dessutom kan runt 60 % av all flora och fauna på Tasmanien bara upplevas på denna fantastiska och naturrika ö. Det mest kända djuret som bara finns här är utan tvekan den tasmanska djävulen.

Turen inkluderar en del av öns sevärdheter: Bay of Fires, Freycinet, Port Arthur och Hobart.

Väder

Under hela året, dock bäst under den australiska sommaren och våren, från november till april.

Detaljerad resplan

Dag 1: Launceston-Coles Bay
Morgonen och turen börjar med ett besök vid Cataract Gorge, som är en ganska imponerande syn med sina branta klippkanter och den brusande floden som löper längst ned i ravinen. Ravinen ligger inom gångavstånd från Launceston och är ett populärt utflyktsmål för lokalbefolkningen. Därefter går turen till Bay of Fires. Här väntar kritvita stränder, turkosblått vatten och röda klippor. Slutligen åker vi söderut längs en naturskön väg från St Helen till den lilla mysiga semesterorten Bicheno vid kusten. Härifrån kan du se valar, sälar, örnar, delfiner och ibland även späckhuggare om du har tur med dig. På kvällen har du möjlighet att komma nära de lokala pingvinerna när de kommer iland (beroende på säsong). (F,A)

Dag 2: Coles Bay-Port Arthur
En tidig start tar dig till Wineglass Bay. Du kan antingen gå ned på stranden och känna den mjuka sanden mellan tårna, eller så kan du njuta av den unika utsikten över Wineglass Bay från utkiksplatsen på toppen av det närliggande berget Mount Amos. Senare på dagen går söderut till den före detta straffkolonin, Port Arthur. (M,F,A)

Dag 3: Port Arthur
Ta en promenad på halvön och njut av utsikten från klipporna. Håll ögonen öppna – kanske har du turen att se valar eller delfiner i vattnet nedanför klipporna? Resten av dagen tillbringas i den gamla straffkolonin Port Arthur. Port Arthur är känt för sin roll i Australiens historia och är idag med på UNESCOs världsarvslista. Här får du en guidad tur. Du får bland annat tillfälle att se och uppleva det gamla fängelset och det gamla sjukhuset. Om du har lust kan du köpa en guidad spöktur mellan ruinerna på kvällen. Det är mycket spännande – och kanske du efteråt föredrar att sova med lampan tänd... (M, A)

Dag 4: Port Arthur-Hobart
Den tasmanska djävulen är utrotningshotad och finns idag endast på Tasmanien. En smittsam typ av cancer hotar att utrota den lilla högljudda djuret, och många försöker nu att föda upp sjukdomsfria pungdjävlar i fångenskap. Idag besöker vi Taranna Wildlife Park, som har ett sådant avelsprogram, och du kommer naturligtvis att kunna se djuren på nära håll. Turen slutar i Hobart vid slutet av dagen. (M)

Övernattningar:
Hostel (4 personer per rum).

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Om du vill ha mer tid på Tasmanien finns det också en 9-dagarstur, som ansluter till turen ovan. Från Hobart fortsätter vi mot Bruny Island och Strahan, och naturligtvis gör vi ett besök i Cradle Mountain National Park. Kontakta din resesäljare om du vill veta mer om hur du förlänger din vistelse.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 3 125:-

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

I genomsnitt 20 personer per grupp.

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Engelsktalande guide
  • Transport
  • Turer/upplevelser enligt program
  • Övernattningar
  • Måltider enligt program
  • Nationalparksavgift

I priset ingår inte

  • Drycker
  • Dricks
  • Fickpengar
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: