Sök
Sök
Iban folket, Borneo
Sarawak
Sarawak
Borneo
Kuala Lumpur
Kuching
Taman Negara
Cameron highlands
cameron highlands
Perhentian Islands
Perhentian Islands
Iban folket, Borneo
Borneo
Iban folket, Borneo
Mabul Borneo

Äventyrliga Malaysia och Sarawak

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 32 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 23 dagar

Denna kulturella rundresa låter dig uppleva Malaysias största höjdpunkter: Kuala Lumpur, regnskogarna i Bako och Taman Negara, orang asli-folket, Cameron Highlands och Perhentianöarnas fridfulla paradis.

Den här resan tar dig till fyra av de största upplevelserna på den Malaysiska halvön. Äventyret börjar i den pulserande och kontrastrika huvudstaden. Kuala Lumpur kombinerar modern arkitektur med gamla traditioner och kulturer. Resan tar dig vidare till Borneos äventyrliga delstat Sarawak. Här besöker du "Kattstaden" som är en kulturell pärla på Borneo. Åk därefter iväg och upplev det rika djurlivet i Bako Nationalpark. Höjdpunkten på resan är att besöka ibanfolket och sova i ett av deras långhus. Förr i tiden var detta folk ökända "huvudjägare", men det är många år sedan och idag är de tvärtom kända som otroligt gästvänliga. Människorna håller fast vid sitt unika sätt att leva, bor under samma tak och gör allt för att skydda sina rika traditioner och sin kultur. Du får en god inblick i hur folket har gjort djungeln till sitt hem och det är utan tvekan en oförglömlig upplevelse. Innan du beger dig till den Malaysiska halvön besöker du Semenggohs orangutangcenter och därefter bär färden av till världens äldsta regnskog, Taman Negara Nationalpark. Här lever orang asli-folket fortfarande isolerat i den djupa regnskogen som passar deras kultur och livsstil. I den sagolika nationalparken väntar spännande vandringar och båtturer längs floderna. I pittoreska och grönskande Cameron Highlands kan du lära dig engelsk kolonialhistoria på en plats som är omgiven av trädklädda berg. Området är världsberömt för sina teplantager och har ett svalare klimat än resten av landet.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Malaysia här
Läs mer om Malaysia här.

Väder

Malaysia har ett tropiskt klimat med varmt och fuktigt väder året runt. Landet är uppdelat i flera klimatzoner.

På östkusten av halvön Malaysia varar regnperioden från oktober till januari. På västkusten är perioden med mest nederbörd mellan september och december, då täta skyfall följs av uppklarnande och sol.

Torrperioden på Perhentianöarna varar från april till oktober.

Torrperioden på Tioman varar från april till oktober.

Cameron Highlands och regnskogen Taman Negara drabbas av mest nederbörd från december till februari, men båda områdena har hög nederbördsmängd året runt.

Malaysiska Borneo kan besökas året runt, men du bör alltid vara beredd på regnskurar - och det kan förekomma heldagsregn under alla årstider. På Borneo är nederbörden kraftigast från oktober till mars.

I Sarawak varar torrperioden från april till oktober. Nederbörden är dock intensiv året runt.

Luftfuktigheten i Malaysia ligger ofta på mer än 60-70 procent och temperaturerna varierar mellan 22 och 32 grader i låglandet.

Våra rekommendationer om när det är bäst att resa baseras på hur klimatet har varit under föregående år. Vädret i Malaysia kan vara mycket skiftande och oförutsägbart, och därför ska våra rekommendationer endast ses som en fingervisning.


Perhentian Islands

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Sverige
Avgångstiden från Sverige beror på flygbolaget.

Dag 2: Ankomst till Kuala Lumpur
Vid ankomst i Kuala Lumpur hämtas du på flygplatsen och körs till ditt hotell. Resten av dagen står till ditt eget förfogande. Övernattning på 3-stjärnigt hotell.

Dag 3: Kuala Lumpur – stadsrundtur med kollektivtrafik
Efter frukosten på hotellet hämtas du av din guide. Du promenerar ihop med guiden till närmaste tågstation, cirka 10-15 minuter härifrån. På resan har du viss frihet att utforma utflykten tillsammans med din lokala guide. Kuala Lumpur är en smältdegel av religioner, folkslag och traditioner, vilket framgår tydligt av mångfalden i de olika stadsdelarna. Islamisk och modern arkitektur, indiska tempel och Bollywood-affischer fyller gatubilden i Little India - för att inte tala om den kinesiska kulturen i China Town. Du kommer att få en färgsprakande upplevelse idag. Senare på eftermiddagen återvänder du till hotellet och kan tillbringa resten av dagen på egen hand. (F)

Dag 4: Kuala Lumpur – Kuching
Du blir hämtad på ditt hotell och skjutsas till flygplatsen. Härifrån flyger du till den mytomspunna staten Sarawak på Borneo. Vid ankomsten till Sandakan körs du till ditt hotell. Resten av dagen står till ditt eget förfogande. (F)

Dag 5: Stadsrundtur i Kuching och flodbåttur i regnskogen
Efter frukost har du lite fritid. Rundturen startar på hotellet kl. 13.30 och du får se alla de attraktioner den historiska staden har att erbjuda. Du börjar vid Padungan och kan ta några semesterbilder på den stora statyn som föreställer en katt. Genom China Town går upptäcktsfärden vidare till Tua Pek Kong, ett av Sarawaks äldsta tempel. Därefter får du se traditionella malaysiska hus byggda på pålar. Kliv sedan ombord på en flodbåt som tar dig förbi Fort Margherita, Astana, Square Tower och mycket mer, längs vattnet. Under båtturen har du panoramautsikt över den snabbväxande staden, där de gamla byggnaderna fortfarande står mitt bland de nya och moderna. Efter båtturen åker du tillbaka till hotellet. (F)

Dag 6: Bako Nationalpark
Morgonen börjar med att du blir hämtad på hotellet och åker till fiskebyn Bako, cirka 45 minuter bort. Du fortsätter med båt i ungefär 30 minuter längs kusten, innan du når Bako Nationalpark. Besök parkens informationscenter och utforska parkens vandringsleder. Här finns näsapor, skäggiga grisar och många andra arter. Efter utflykten äter du middag och övernattar på Park Guesthouse. Det är ett enkelt övernattningsställe i en underbar miljö (F,L,M)

Dag 7: Bako Nationalpark - ibanfolket
Efter frukosten kan du checka ut och åka båt tillbaka till parkens ingång. Härifrån kör du i ungefär fem timmar för att nå Batang Ai, dock med pauser längs vägen. Ett besök görs till exempel i Serian, som är en handelsstad för dayakfolket, samt på en kinesisk gård där paprika och kakao produceras.
Efter ankomsten till Batang Ai fortsätter färden med lokal långbåt den sista sträckan upp för floden, fram till ibanfolkets långhus. Här kommer ibanfolket att visa dig runt husen och i byn. Du får se hur lokalbefolkningen arbetar med mattor, korgar, fiskenät och annat hantverk. Efter middagen väntar en härlig kväll med lokalbefolkningen och du kan njuta av traditionell dans och smaka hemmagjort risvin som kallas för "tuak". Du övernattar i ett av långhusen. (F,L,M)

Du bör förbereda dig på att detta boende är mycket spartanskt. Madrasser, kuddar, filtar och myggnät tillverkas lokalt av ibanfolket och långhuset där du övernattar är en stor sovsal.

Dag 8: Ibanfolket och långhusen
Efter frukosten demonstrerar lokalbefolkningen hur man använder blåspipor (blåsrör). Morgonen bjuder även på en guidad promenad i djungeln, som går ut på att leta efter växter som används för läkemedel, hantverk och matlagning. Sedan bär det av ned för floden till Batang Ai, där du tar en annan båt tillbaka till din resort. Resten av dagen står till ditt eget förfogande.

Dag 9: Batang Ai - Kuching via Semenggohs orangutangcenter
Morgonen tillbringas på egen hand innan du kör tillbaka till Kuching. Du får lunch på vägen och besöker Semenggohs orangutangcenter där de fantastiska djuren matas omkring kl. 15.00. (F,L)

Dag 10: Kuching – Kuala Lumpur
Du blir hämtad på hotellet och skjutsas till flygplatsen. Härifrån flyger du Kuala Lumpur och körs vidare till ditt hotell. Resten av dagen står till ditt eget förfogande. (F)

Dag 11: Kuala Lumpur - båttur och kvällspromenad i Taman Negara
Du äter frukost och åker mot Taman Negara, där några äventyrliga och händelserika dagar i djungeln väntar dig. Den första etappen tar tre-fyra timmar via de malaysiska landsvägarna. Det är en vacker bilresa och du passerar flera små byar. Vid ankomsten till floden staden Kuala Tembeling kan du se fram emot en båttur längs den pittoreska floden till Taman Negara Nationalpark. Du glider förbi den sagolika regnskogen och får se flera små fiskebyar. Efter en tre timmar lång båtutflykt kommer du fram till din resort i världens äldsta regnskog, som har funnits i 130 miljoner år. Här i nationalparken döljer sig fler växt- och djurarter än någon annanstans på jorden. På kvällen arrangerar din lokala guide några timmars nattsafari till fots genom djungeln. Vi rekommenderar att du tar med dig en pannlampa när du strövar längs parkens markerade stigar. Med lite tur kan du uppleva parkens spännande djurliv efter solnedgången. Du har god chans att få se ormar, ödlor, apor, små rådjur och inte minst, ett rikt och varierat fågelliv - kanske till och med en tapir. Kvällsvandringar är fantastiska eftersom parkens nattaktiva invånare är väldigt olika dem du ser om dagarna. Det finns också vilda elefanter, tigrar, leoparder och asiatiska noshörningar i nationalparken, men de senast nämnda djuren är mycket sällsynta och lever långt från människor. Kvällspromenaden avslutas tillbaka på din djungelresort. (F)

Dag 12: Taman Negara - vandring bland trädkronorna på 30-40 meters höjd, samt båttur
Denna morgon kommer du att få se den imponerande djungeln i dagsljus. Du börjar med att gå två kilometer fram till utsiktsplatsen Teresek Hill på 334 meters höjd. Härifrån kan du beundra den magnifika panoramvyn över berget Gunung Tahan (kan endast ses i klart väder) och njuta av den fantastiska utsikten över regnskogen och dess grönskande dalar. Du har dessutom möjlighet att delta i en utflykt uppe bland trädtopparna, 30-40 meter över marknivån. Vägen upp i träden är 530 meter lång, vilket gör den längst i världen. Ströva mellan de gamla träden och beundra regnskogens varierade flora och fauna ur fågelperspektiv. Du är tillbaka på din resort vid middagstid. Här äter du din lunch. På eftermiddagen åker du båt upp för Sungai Tahan-floden fram till Lata Berkoh, där floden löper ut i små vattenfall som strömmar ut på olika nivåer. Det är helt klart värt att ta med badkläder och ta ett uppfriskande dopp i det härliga vattnet. Från båten kan du få se flodens stora, röda fiskar - så kallade ”mahseer” innan du åker tillbaka till din resort. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. Aktiviteter påverkas ibland av vädret och vid mycket regn kan broarna i trädkronorna vara avstängda. Det regnar mest från december till februari, men parken har en hög nederbördsmängd året runt. (F)


Dag 13: Taman Negara - forsränning i traditionell båt i Taman Negara, samt besök hos orang asli-folket
Efter frukosten blir du hämtad och åker till "Shooting Rapids" i Taman Negara, där du med traditionell båt måste ta dig förbi sju "forsar" i hög hastighet. En rolig dag väntar och dina kläder kommer med stor sannolikhet att bli blöta. Beroende på tiden kan det vara möjligt att besöka en av orang asli-folkets byar (kontrollera med din resekonsult). Det här är djungelns ursprungsbefolkning som verkligen värnar om sin kultur och livsstil. Det finns två etniska grupper med orang asli-folk i Taman Negara, som talar sitt eget språk. Under besöket i deras lilla by får du bland annat se när stamfolket demonstrerar sin traditionella jakt med bamburör och berättar om sin historia. Du kan ta ett självknäpp med ett av deras blåsrör och se hur de gör upp eld. Orang asli-folket är en grupp vänliga och välkomnande människor, med stor respekt för sina medmänniskor och sin natur. Största delen av stammen lever inne i djungeln och har mycket liten kontakt med omvärlden. Efter besöket i den lilla byn vid floden tar du båten tillbaka till din resort. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. (F)

Dag 14: Taman Negara - Cameron Highlands
Efter frukosten blir du hämtad och tar båten tillbaka genom regnskogen, till flodsamhället Tembiling. Du kör sedan till Cameron Highlands i delstaten Pahang, cirka 1 542 meter över havet. Det är en fin resa till Malaysias främsta och berömda teplantager. Längs vägen har du möjlighet att äta lunch (för egen räkning). Du kör genom charmiga byar och kan ta oförglömliga fotografier. Väl framme vid Cameron Higlands inkvarteras du i den gamla engelska byn som ligger mitt bland de gröna teplantagerna. Resten av dagen tillbringar du på egen hand. (F)

Dag 15: Cameron Highlands
När du ätit frukost hämtas du upp i en Land Rover och kör till de fascinerande teplantagerna. Resan tar dig förbi skogen ”Mossy Forest” som ligger nära toppen på Gunung Brin Chang, 2 000 meters över havet. Här kan du få se sällsynt flora, däribland den köttätande kungskannrankan, som är en mycket ovanlig växtart. Du kan även njuta av utsikten över det kuperade landskapet, bland grönskande teodlingar. Efter en kort bilresa från berget når du fram till Sungei Palas och områdets tefabrik. Observera att tefabriken är stängd på måndagar. Därefter kör du till ditt hotell. Resten av dagen står till ditt eget förfogande i Cameron Highlands. (F)

Dag 16: Cameron Highlands – Perhentianöarna
Idag väntar en vacker, fem timmars bilresa genom lantliga omgivningar, mot hamnen i Kuala Besut på Malaysias nordostkust. Härifrån måste du åka båt en timme för att nå Perhentianöarna. Vid ankomst kommer du att välkomnas av öns sagolika natur och exotiska stränder.

Dag 17-21: Perhentianöarna
På Perhentianöarna väntar en paradisupplevelse bland de vackraste öarna i Malaysia. Ögruppen består bland annat av Perhentian Besaro, som är störst av öarna. Här hittar du de bästa resorterna för familjer och därför är ön en favorit bland resenärer med barn. Den mindre av öarna heter Perhentian Kecil och är perfekt anpassad för backpackerliv. Du har möjlighet att kombinera vackra strandupplevelser med djungelturer, som erbjuds på båda öarna. Med lite tur får du se både makaker och stora varaner i regnskogarna. Vi kan även rekommendera kajakpaddling, samt att du utforskar öarnas färgglada korallrev genom dykning och snorkling. Korallreven runt öarna är bland de finaste på den Malaysiska halvön. (F)

Dag 22: Perhentianöarna - Sverige
Det har blivit dags att ta avsked av den exotiska övärlden efter en härlig och händelserik semester. Du åker båt tillbaka till Kuala Besut efter frukost. Vid ankomsten till den Malaysiska halvön kan du räkna med en 1,5 timmar lång bilresa till flygplatsen i Kota Bahru. (F)

Dag 23: Ankomst till Sverige
När du landar i Sverige har du oförglömliga upplevelser och minnen i bagaget.


Övernattningar:
Tre nätter i Kuala Lumpur
Tre nätter i Kuching
En natt i Bako Nationalpark (guesthouse)
En natt i långhus hos ibandfolket (spartanskt)
En natt på djungelresort på Batang Ai i Sarawak
Tre nätter i Taman Negara
Två nätter i Cameron Higlands
Sex nätter på Perhentianöarna

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Resan är lämplig för alla.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 32 995:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Gruppstorlek

Min. två personer

Svårighetsgrad

Mellan

I priset ingår

  • Flyg Sverige-Kuala Lumpur-Kuching-Kuala Lumpur//Kota Sandell-Sverige
  • Måltider och övernattningar enligt program
  • Engelsktalande guide och entréavgift till naturparkerna

I priset ingår inte

  • Resor och aktiviteter som inte beskrivs i programmet
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

Tillvalsprodukter

Mt. Kinabalu, Borneo

Mount Kinabalu

En av de bästa upplevelserna du kan få i Malaysia är att se soluppgången över Borneo från toppen av Mount Kinabalu.

Reslängd: Tre dagar
Mulu Caves, Borneo

Mulu grottsafari

Under Borneos markyta döljer sig en parallell värld som är lika magnifik som den är mystisk. Den är formad över årtusenden av jordens elementära krafter. I Gunung Mulu Nationalpark ligger några av världens mest imponerande grottor.

Reslängd: Tre dagar
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: