Sök
Sök
Iban Lemanak
Iban folket, Borneo
Borneo
Iban folket, Borneo
Iban folket, Borneo

Ibanfolket och Lemanakfloden

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 1 895:-

Reslängd: Två dagar

Inne i Borneos djungler lever ibanfolket i traditionella långhus och följer ännu alla de traditioner de ärvt av sina förfäder.

Höjdpunkten på resan är att besöka ibanfolket och sova i deras långhus. För länge sedan sågs detta folk som ökända, blodtörstiga ”huvudjägare”, men det var många, många år sedan. Idag är de tvärtom kända som otroligt gästvänliga. Dessa människor håller fast vid sitt unika sätt att leva, bor under samma tak och gör allt för att skydda sin rika kultur. Du får en god inblick i hur de har gjort djungeln till sitt hem, vilket utan tvekan är en oförglömlig upplevelse.

Väder

Resan avgår året runt. De bästa månaderna är från mars till oktober.
Monsunsäsongen varar från november till februari.


Detaljerad resplan

Dag 1: Kucing - Lemanakfloden - ibanfolkets långhus

Från Kuching kör du i fyra timmar genom vacker grön regnskog, samt peppar- och gummiplantager. Det första stoppet är Serian, en liten stad i Sarawak som har goda förbindelser med inlandet (regnskogen). Det betyder att den lokala marknaden vimlar av exotisk frukt. Efter ditt besök fortsätter du till Lemanakfloden, där en långbåt tar dig genom regnskogen och fram till långhuset där du ska bo. Gör först en artighetsvisit hos husets överhuvud och utforska sedan pepparodlingarna, samt den omgivande skogen. På kvällen serveras en traditionell måltid. Du slår dig ner på sittmattor ihop med invånarna och senare följer en festlig kväll med ceremoniella dansuppträdanden. Övernattning i långhus. ([L],[M])

Dag 2: Ibanfolkets långhus – Lemanakfloden – Kuching

Efter frukosten väntar fler upplevelser och lärdomar om ibanfolkets liv och traditioner. Först på programmet är en demonstration i hur man använder långa blåsrör. Därefter börjar en spännande utflykt och guiden berättar om stammens användning av djungeln. Du lär dig vilka växter som kan användas för medicinska ändamål, vilka frukter och blad som är ätbara, samt hur samhället organiserar sitt jordbruk och får tag i mat. Du stannar sedan till vid flodbanken där lunchen tillagas och serveras, innan du ger dig av ned för floden i långbåt. Senare kör du mot Kuching och kommer fram sent på eftermiddagen. ([F],[L])


Övernattningar:
En natt i långhus

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Resan passar för alla.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 1 895:-


Gruppstorlek

Min. två personer

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • En natt i långhus
  • Utflykter, transporter och måltider enligt program

I priset ingår inte

  • Flyg
  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Visum
  • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: