Två dagar
Exkl. flyg
Från 1 895:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Höjdpunkten på resan är att besöka ibanfolket och sova i deras långhus. För länge sedan sågs detta folk som ökända, blodtörstiga ”huvudjägare”, men det var många, många år sedan. Idag är de tvärtom kända som otroligt gästvänliga. Dessa människor håller fast vid sitt unika sätt att leva, bor under samma tak och gör allt för att skydda sin rika kultur. Du får en god inblick i hur de har gjort djungeln till sitt hem, vilket utan tvekan är en oförglömlig upplevelse.

Bästa reseperiod

Resan avgår året runt. De bästa månaderna är från mars till oktober.
Monsunsäsongen varar från november till februari.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Kucing - Lemanakfloden - ibanfolkets långhus
Från Kuching kör du i fyra timmar genom vacker grön regnskog, samt peppar- och gummiplantager. Det första stoppet är Serian, en liten stad i Sarawak som har goda förbindelser med inlandet (regnskogen). Det betyder att den lokala marknaden vimlar av exotisk frukt. Efter ditt besök fortsätter du till Lemanakfloden, där en långbåt tar dig genom regnskogen och fram till långhuset där du ska bo. Gör först en artighetsvisit hos husets överhuvud och utforska sedan pepparodlingarna, samt den omgivande skogen. På kvällen serveras en traditionell måltid. Du slår dig ner på sittmattor ihop med invånarna och senare följer en festlig kväll med ceremoniella dansuppträdanden. Övernattning i långhus. (L,M)
Dag 2: Ibanfolkets långhus – Lemanakfloden – Kuching
Efter frukosten väntar fler upplevelser och lärdomar om ibanfolkets liv och traditioner. Först på programmet är en demonstration i hur man använder långa blåsrör. Därefter börjar en spännande utflykt och guiden berättar om stammens användning av djungeln. Du lär dig vilka växter som kan användas för medicinska ändamål, vilka frukter och blad som är ätbara, samt hur samhället organiserar sitt jordbruk och får tag i mat. Du stannar sedan till vid flodbanken där lunchen tillagas och serveras, innan du ger dig av ned för floden i långbåt. Senare kör du mot Kuching och kommer fram sent på eftermiddagen. (F,L)

Övernattningar

En natt i långhus

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor till Malaysia. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

Resan passar för alla.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Gruppstorlek

Min. två personer

mars - oktober

Packlista

 • Kläder för väder
 • Bekväma promenadskor
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • En natt i långhus
 • Utflykter, transporter och måltider enligt program

I priset ingår inte

 • Flyg
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF