Två dagar
Exkl. flyg
Från 2 065:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Kom med på ett kajakäventyr på Doubtful Sound. Bergen stiger lodrätt upp ur havet och vattenfallen dundrar ut över klippkanterna. Fjorden är relativt skyddad och vattnet är därför lugnt, vilket gör den perfekt för en kajaktur. Du övernattar i tält på ett fridfullt ställe, med utsikt över det enastående landskapet. Erfarenhet är inte nödvändigt – men resan blir roligast om du är på äventyrshumör. En unik möjlighet att komma helt nära den fantastiska nya zeeländska naturen.

Bästa reseperiod

Turen avgår dagligen mellan den 17 oktober och den 20 april. Var beredd på att vädret är mycket ombytligt och regnigt i detta område.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Manapouri-Doubtful Sound
Från Manapouri går turen med båt över Lake Manapouri och sedan med buss över Wilmot Pass till Doubtful Sound. Här packas kajakerna och guiden ger er de obligatoriska säkerhetsinstruktionerna. Resten av dagen tillbringas på fjorden. Här stiger bergen lodrätt upp från den djupa fjorden, dånande vattenfall störtar ut över klippkanterna och bryter stillheten, och träd och stora ormbunkar gör klipporna gröna och levande. Delfiner är en vanlig syn i fjorden, och på flera ställen kan du ha tur och se sälar och pingviner. Doubtful Sound ligger väl isolerat från det Tasmanska havet, och här finns dessutom en massa vikar och bukter, så turen organiseras efter väder och vind. I allmänhet är dock vattnet alltid relativt lugnt. Lunchen serveras på en plats med en fantastisk utsikt över de vackra omgivningarna. När dagen går mot sitt slut väljer guiden ut ett bra ställe att campa på, och alla hjälper till med att resa tält och förbereda kvällsmaten innan en god natts sömn väntar.
Dag 2: Doubtful Sound-Manapouri
Efter frukosten packar ni ihop lägret och paddlar in i en av bukterna och vidare mot en av de största öarna i den inre delen av fjorden. Då den mer berömda fjorden, Milford Sound är en relativt kort fjord utan vikar, bukter eller öar är Doubtful Sound mycket längre och har flera bukter och stora och små öar. Efter lunch sätter ni kurs tillbaka till Manapouri – men först åker ni buss över Wilmot Pass och vidare över Lake Manapouri.

Övernattningar

En natt i tält

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor på Nya Zeeland. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

Deltagarna måste ta med sig sin egen mat på turen. Du kommer att behöva ta med mat för 2 x lunch, 1 x kvällsmat och 1 x frukost, plus mellanmål.

Erfarenhet av kajakpaddling är inte nödvändigt. Det är dock nödvändigt att du är i någorlunda fysisk form för att kunna delta i turen, och du måste vara bekväm på vattnet. Eftersom vind och väder är ombytliga i denna region är en positiv inställning till plötsliga ändringar eller eventuellt dåligt väder viktigt.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Avresedatum

Dagligen mellan 17 oktober och 20 april

Gruppstorlek

Max 8 personer

november - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Bekväma skor
 • Vattenflaska
 • Plastpåse (för våta kläder)
 • Sovsäck
 • Ficklampa
 • Tallrik, mugg, bestick
 • Du kommer att behöva ta med mat för 2 x lunch, 1 x kvällsmat och 1 x frukost, plus mellanmål.

I priset ingår

 • Guide under hela resan
 • Kajak och utrustning (flytväst, handskar, “spray shirt”, osv),
 • En natt i tält
 • Ett glas vin till maten
 • Varmt te och kaffe
 • Gasspis och grytor

I priset ingår inte

 • Flyg
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF