Sök
Sök
Kajaktur på Doubtful Sound

Kajaktur på Doubtful Sound

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 2 065:-

Reslängd: Två dagar

Bergen stiger lodrätt upp ur havet och vattenfallen dundrar ut över klippkanterna. Upplev det från vattnet – kom med på ett kajakäventyr på Doubtful Sound!

Kom med på ett kajakäventyr på Doubtful Sound. Bergen stiger lodrätt upp ur havet och vattenfallen dundrar ut över klippkanterna. Fjorden är relativt skyddad och vattnet är därför lugnt, vilket gör den perfekt för en kajaktur. Du övernattar i tält på ett fridfullt ställe, med utsikt över det enastående landskapet. Erfarenhet är inte nödvändigt – men resan blir roligast om du är på äventyrshumör. En unik möjlighet att komma helt nära den fantastiska nya zeeländska naturen.

Väder

Turen avgår dagligen mellan den 17 oktober och den 20 april. Var beredd på att vädret är mycket ombytligt och regnigt i detta område.

Detaljerad resplan

Dag 1: Manapouri-Doubtful Sound
Från Manapouri går turen med båt över Lake Manapouri och sedan med buss över Wilmot Pass till Doubtful Sound. Här packas kajakerna och guiden ger er de obligatoriska säkerhetsinstruktionerna. Resten av dagen tillbringas på fjorden. Här stiger bergen lodrätt upp från den djupa fjorden, dånande vattenfall störtar ut över klippkanterna och bryter stillheten, och träd och stora ormbunkar gör klipporna gröna och levande. Delfiner är en vanlig syn i fjorden, och på flera ställen kan du ha tur och se sälar och pingviner. Doubtful Sound ligger väl isolerat från det Tasmanska havet, och här finns dessutom en massa vikar och bukter, så turen organiseras efter väder och vind. I allmänhet är dock vattnet alltid relativt lugnt. Lunchen serveras på en plats med en fantastisk utsikt över de vackra omgivningarna. När dagen går mot sitt slut väljer guiden ut ett bra ställe att campa på, och alla hjälper till med att resa tält och förbereda kvällsmaten innan en god natts sömn väntar.

Dag 2: Doubtful Sound-Manapouri
Efter frukosten packar ni ihop lägret och paddlar in i en av bukterna och vidare mot en av de största öarna i den inre delen av fjorden. Då den mer berömda fjorden, Milford Sound är en relativt kort fjord utan vikar, bukter eller öar är Doubtful Sound mycket längre och har flera bukter och stora och små öar. Efter lunch sätter ni kurs tillbaka till Manapouri – men först åker ni buss över Wilmot Pass och vidare över Lake Manapouri.

Övernattningar:
1 övernattning i tält


F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Deltagarna måste ta med sig sin egen mat på turen. Du kommer att behöva ta med mat för 2 x lunch, 1 x kvällsmat och 1 x frukost, plus mellanmål.

Erfarenhet av kajakpaddling är inte nödvändigt. Det är dock nödvändigt att du är i någorlunda fysisk form för att kunna delta i turen, och du måste vara bekväm på vattnet. Eftersom vind och väder är ombytliga i denna region är en positiv inställning till plötsliga ändringar eller eventuellt dåligt väder viktigt.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 2 065:-

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Mellan

I priset ingår

  • Guide under hela resan
  • Kajak och utrustning (flytväst, handskar, “spray skirt”, osv),
  • Ett glas vin till maten
  • Varmt te och kaffe
  • Gasspis och grytor

I priset ingår inte

  • Mat och dryck
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: