Sök
Sök
Milford Sound

Övernattningstur på Milford Sound

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 2 895:-

Reslängd: Två dagar

Du kan se fram emot att segla längs den spektakulära fjorden Milford Sound på det vackra segelfartyget Milford Mariner. Utforska det fantastiska landskapet i gummibåt eller kajak, eller njut av utsikten från däcket.

En segeltur på en av fjordarna i Fiordlandet är nästan ett måste när man är i Nya Zeeland. En dagstur är en stor upplevelse, men om du har mer tid tillgänglig och vill skämma bort dig själv med en storslagen naturupplevelse kan vi bestämt rekommendera en övernattningstur på fjorden. Du upplever mycket mer och får också chansen att uppleva fjorden utan många andra turister. Stå på däck och lyssna på tystnaden, som bara bryts av de många vattenfall som dånar ut över de vassa klippkanterna och ned i den djupa fjorden. Det är en upplevelse för livet!

Väder

Turen avgår inte mellan den 18 maj och den 19 september.

Detaljerad resplan

Det finns en avgång från Milford Wharf sent på eftermiddagen. Den första dagen seglar fartyget hela vägen ut till det Tasmanska havet – redan här får du en försmak på vad som väntar. De allra flesta andra båtar kommer att vara på väg tillbaka mot hamnen, så efter en kort stund har du fjorden nästan helt för dig själv. Det finns bra guider ombord som kan berätta om natur och historia här i Fiordlandet. Håll utkik efter sälar och pingviner, och båten kommer ofta att få sällskap av lekfulla delfiner. Om vädret tillåter sätter båten segel när ni når det öppna havet, och seglar tillbaka in i fjorden. Ni kastar ankar på en fin och rofylld plats och lugnet sänker sig sakta över fjorden medan solen går ned bakom de höga bergstopparna. I mörkret kan du fortfarande höra ljudet av de massvis vattenfall som brusar och forsar ut över klipporna och ned i den djupa fjorden – men inget annat stör naturens stillhet.

En god middag serveras ombord på båten och kvällen tillbringas tillsammans med dina medresenärer. Kanske går du till sängs tidigt, så du är uppe vid nästa dags soluppgång. En morgon på Milford Sound är något alldeles särskilt. När solen sakta stiger och avslöjar de fantastiska omgivningarna, förbereder fartygets kök er frukost. Förmiddagen organiseras enligt vädret. Ni kanske åter seglar ut till Tasmanska havet, eller så hoppar ni i kajakerna. Eller kanske du är modig och tar ett (kallt) morgondopp i fjorden?

Fartyget återvänder till hamnen först sent på förmiddagen.

Övernattningar:
En övernattning i dubbelhytt

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Turen avgår från Milford Wharf. Mot en avgift är det också möjligt att starta turen i Te Anau eller Queenstown.

Turen avgår inte mellan den 18 maj och den 19 september. Då kan du istället ta en dagstur på Milford Sound.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 2 895:-Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Transport, utflykter och måltider enligt program
  • En övernattning i dubbelhytt med delad dusch och toalett.
  • Naturguider ombord
  • Användning av kajak

I priset ingår inte

  • Flyg
  • Rese- och avbeställningsförsäkring
  • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
  • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
  • Visum
  • Dricks
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: