Sök
Sök
Abel Tasman National Park, New Zealand
Abel Tasman National Park, New Zealand
Onetahuti, Abel Tasman, New Zealand
Udsigt over Abel Tasman, New Zealand

Upplev Abel Tasman till fots

Reslängd: Tre dagar

Tre dagars vandring i Abel Tasman, där du bor på bra lodger och ditt bagage transporteras mellan övernattningsställena.

Denna vandringstur i Abel Tasman National Park är för dig som gärna vill vandra, men samtidigt skämma bort dig själv och bo på några av de mysiga lodger som finns i nationalparken. Abel Tasman är Nya Zeelands minsta – men kanske vackraste – nationalpark.

Vi vandrar i tre dagar i den vackra naturen och du behöver bara tänka på att njuta av den! Ditt bagage transporteras till ditt nattlogi, så du behöver bara bära på din dagsryggsäck, med plats för vattenflaska och kamera. Du övernattar på två olika lodger som båda är belägna vansinnigt vackert, mitt i naturen. Alla måltider ingår också – på lodgerna serveras det naturligtvis en läcker hemlagad kvällsmat efter dagens vandring. Om du inte har lust med fullt så mycket vandring kan några sträckningar göras med en båttaxi eller en färja till ditt nattlogi. Du behöver inte bestämma dig om detta hemifrån, du kan bestämma dig på plats.


Väder

Turen avgår dagligen under hela året.

Detaljerad resplan

Dag 1: Nelson/Motueka-Torrent Bay
Du hämtas i Nelson eller Motueka på morgonen (beroende på var du har övernattat). Härifrån körs du till Marahau, där vandringsturen startar. Denna första del av turen är en bra introduktion till de närmaste dagarna – här är relativt platt, med vacker utsikt över vita sandstränder. Längs vägen äts lunch och det finns gott om tid för fotostopp och för att njuta av naturen. Natten tillbringas vid Torrent Bay. (M,F,A)

Dag 2: Torrent Bay-Awaroa
Från Torrent Bay fortsätter du mot Awaroa. Vid Falls River korsar du en hängbro innan du når Bark Bay, där lunchen avnjuts. Om vädret, formen och lusten tillåter det kan du fortsätta hela vägen till Onetahuti vid Tonga Bay redan på förmiddagen och istället ta en lite längre lunchrast vid Onetahuti, där du kan bada och njuta av solen på kritvita stranden. Från Tonga Bay, går du inåt landet till nästa bukt, Awaro Bay och Meadowbank Homestead. (M,F,A)

Dag 3: Awaroa-Nelson/Motueka
Det är endast möjligt att korsa flodmynningen vid Awaroa vid lågvatten. När vattnet drar sig tillbaka belönas fåglarna med en verklig buffé av fisk och musslor, så du kan ha tur och se strandskator, hägrar, osv. På Totaranui hoppar du ombord på en båt och seglar hela vägen tillbaka längs kusten. Det görs ett stopp på Anchorage Beach, där du kan simma, ta en promenad eller bara koppla av på stranden innan båten fortsätter mot Kaiteriteri och vidare mot Motueka eller Nelson. (M,F,A)

Övernattningar:
2 nätter på lodger


F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Observera att turen ibland görs i omvänd ordning.

Ditt bagage transporteras mellan de två olika lodgerna, så du behöver bara bära en dagsryggsäck med det absolut nödvändiga.

På vissa ställen är det möjligt att förkorta vandringsturen och istället ta en färja eller båttaxi. Dag 2 är den “tuffaste” vandringsdagen – här är det möjligt att du vandrar upp till 18 km.

Pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

Kontakta en Travel Consultant på 0413-17050 och höra mer om priser


Svårighetsgrad

Mellan

I priset ingår

  • Guide under hela vandringsturen
  • Övernattningar i delat dubbelrum med egen dusch och toalett
  • Måltider enligt program
  • Transport av bagage
  • Båttur

I priset ingår inte

  • Fickpengar
  • Drycker
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: