Den här resan kombinerar lyxcamping/glamping med besök i Costa Ricas livfulla nationalparker. Njut av att sova i lyxiga tält, stugor och i trähyddor högt upp i regnskogens träd i kombination med mer traditionella hotell i ekonomiklass. På resan bor du på flera ställen mitt i naturen bland Costa Ricas vilda djur. Gå på äventyr och se det fascinerande djurlivet i Corcovado nationalpark och avsluta resan med en underbar badsemester vid Costa Ricas bästa och mest exotiska stränder. Njut av unika upplevelser på den okända ön Isla Chiquita och en exotisk upplevelse på paradisön Isla Tortuga.
Resan börjar med en övernattning i San José innan du fortsätter till Boca Tapada i egen bil. Området ligger i Costa Ricas nordöstra hörn, nära gränsen till Nicaragua. Här väntar en underbar vistelse på ett naturskönt ekolodge. Du bor antingen i en av lodgets få trähyddor i träden eller i en bungalow vid den brusande San Carlosfloden. Njut av det vackra området och naturen eller använda tiden för vandring i Boca Tapada-reservatet. Efter det här unika boendet fortsätter bilresan till staden La Fortuna vid den magnifika Arenalvulkanen. Runt staden finns många äventyr och vandringsupplevelser samt även Costa Ricas kanske mest kända vattenfall som är uppkallat efter staden La Fortuna. Sedan går resan vidare till regnskogen i Monteverde. I Monteverde kan du gå på spännande kabelbroar som ger dig en unik möjlighet att se regnskogens varierade djurliv från ett fågelperspektiv och prova på rolig ziplining mellan regnskogens träd.

Bilresan fortsätter sedan söderut till en vacker plats ca. 30 km från Manuel Antonio. Här väntar resans första glamping, dvs. camping med fokus på lyx och komfort. Du kan antingen bara koppla av eller utforska några av de många spännande aktiviteterna i Manuel Antonio nationalpark. Sedan kör du söderut mot Puerto Jimenez, där du parkerar bilen på en säker plats för de kommande tre dagarna. Efter detta väntar en transport till Carate, en bilresa som tar omkring två timmar. Du tar därefter en båt till stranden vid Corcovado nationalpark. Båtturen tar ca. 45 min. När ni kommer fram väntar en vandring på runt 45 min. På vägen passerar du fler små vattendrag innan du kommer fram till det lyxiga tältlägret som är vackert beläget och har perfekt utsikt över Stilla havet. Det här tältlägret kommer att vara ditt hem under de kommande tre dagarna. Du kommer att få uppleva mycket speciella natur-och djurupplevelser under de kommande dagarna. Flera vandringsturer i parken är planerade och en av dem är en kvällspromenad i nationalparken efter att solen har gått ner och många djur är som mest aktiva. Om du har tur kan du få se knölvalar och delfiner längs kusten i Corcovado nationalpark.

Efter några trevliga dagars naturäventyr fortsätter resan till Manuel Antonio där du övernattar en natt innan resan fortsätter längs Costa Ricas Stillahavskust till hamnstaden Puntarenas. Du tar en färja över till Paquera på Nicoyahalvön, en resa som tar ungefär en timme. I den här staden väntar en privat båt på att transportera dig den sista biten till den lilla ön Isla Chiquita. De kommande tre dagarna är det återigen dags för glamping, en typ av camping som kännetecknas av lyx och komfort. I vistelsen ingår även en dagstur till den vackra paradisön Isla Tortuga. Här kan du tillbringa en vacker dag på kanske Costa Ricas finaste strand. Resan avslutas med en natt i staden Alajuela innan det är dags för hemresa till Sverige.

Läs mer om resan här!
Upplev Isla Tortuga, Costa Ricas vackraste ö
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: