Costa Rica är ett perfekt resmål för dig som älskar djur och vacker natur, ekoturism, vänliga människor och mycket, mycket mer. Här finns vackra stränder, levande vulkaner som Arenal och tropisk djungel. Du kan också vandra i bergen i Monteverde eller naturreservatet Manuel Antonio.

Flygen landar ofta sent och åker tidigt så ett stopp i huvudstaden San José är nästan oundvikligt. Det är en vibrerande och bullrig stad med en massa viktorianska herrgårdar mixat med moderna väggmålningar och mycket färg. Gör ett besök vid Nationalteatern, ät en frukost på den lokala marknaden, shoppa och njut, men låt inte storstaden vara målet.
Costa Rica historia är fylld av rättvisekamp och fred vilket gör det till det ledande landet i Centralamerika vad gäller demokrati, tryckfrihet, miljötänk och turismkonkurrenskraft. Man satsar stort på ekoturism vilket märks hela resa igenom. Vår fantastiska följeslagare Ernyk från vår samarbetspartner på plats försöker få oss att köpa stora vattenflaskor istället för små och påminner oss hela tiden att tänka miljövänligt. Costa Rica var även först med nationalparker som tex, Tortuguero ”Land of Turtles” 1963.

Läs mer om våra resor till Costa Rica här!


Costa Rica Kristina
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: