Sök
Sök
Kanada

Kanada - ett stort land med stora upplevelser

den 6 maj 2019

Kanada är världens näst största land och hela 240 gånger större än Sverige. Här finns nog allt, läckra storstäder med skön atmosfär, fantastiska naturupplevelser med vandringar, cykeläventyr och stora upplevelser i naturskön och orörd natur och världens kanske bästa skidåkning i Jasper & Banff!

Det är enkelt att känna sig hemma i Kanada. Både människor och naturen välkomnar besökare och speciellt storstäderna bjuder på multikulturell atmosfär. Kanada är en plats man kan vara annorlunda.

Den storslagna naturen är kanske den största anlendingen att man åker till Kanada. Stora delar av landet är helt obebodd och hemvist för mängder av vilda och intressanta djur och fåglar. I Kanadas talrika nationalparker kan man se – om man har tur – grizzlybjörn, svartbjörn, bisonoxar, myskoxar, älg, varg, puma och mängder av mindre däggdjur och fåglar.

Trots att Kanada är känt för sin fantastiska natur skall man inte missa landets storstäder. Från Montréal i öst till Vancouver i väst. Toronto är Kanadas största stad med spännande etnisk blandning, cool urban arkitektur och upplevelser i världsklass - allt från ishockey till opera. Och bara 20 minuter med båt från storstadens larm hittar man de ljuvliga Toronto Islands med möjlighet till sol, bad och strand. Vancouver har behagligt jämnt och milt klimat där det ligger mellan hav och snöklädda berg. Här hittar man mängder av bra restauranger, caféer, shopping och vackra parker. Men man skall inte heller glömma historiska Montréal, gröna Calgary och huvudstaden Quebec.

Kanada är en av de enklaste, vackraste och mest fascinerande länder att resa i!
Läs mer här!

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: