9 dagar
Exkl. flyg
Från 20 510:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Från Lima flyger du upp till Iquitos i norra Peru, som är ingången till regnskogen. Du kommer att få en guidad rundtur i den livliga hamnstaden innan du går ombord på båten Amatista, som blir ditt hem för de närmsta sju dagarna.

Ombord på båten finns en skicklig naturguide, som på de dagliga utflykterna berättar om det imponerande ekosystemet i Amazonas regnskog, samt om dess djur och växter.
Håll ett öga på det exotiska djurlivet längs vägen, medan båten glider genom det pittoreska landskapet. Har du tur får du se apor, sengångare, tukaner, kajmaner, kapybarer och floddelfiner.

Två hela dagar går till att utforska naturreservatet Pacaya Samiria. Här kommer du ännu närmare naturen och får en sällsynt inblick i den lokala kulturen. Upptäck hur livet är för de människor som bor här.

Gå ombord på Amatista och upplev magin i Amazonas regnskog!

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Peru här
Praktisk information om Peru

Bästa reseperiod

Hela året.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Lima – informationsmöte
Ankomst till Lima och transfer till ditt hotell. Du får dagen till att på egen hand upptäcka Perus huvudstad. Klockan 18.00 anordnas ett informationsmöte på hotellet angående ditt äventyr i Amazonas, som börjar i morgon. Här kan du få svar på dina sista frågor och naturligtvis träffa de andra resenärerna som kommer att vara på båten.
Dag 2: Lima – flyg till Iquitos – avresa med flodbåten Amatista
Dagen börjar tidigt med flyg från Lima till Iquitos. Den isolerade djungelstaden kan endast nås med antingen flygplan eller båt. Innan du går ombord på flodbåten får du en guidad rundtur i staden, som bland annat innehåller ett besök på ett rehabiliteringscenter för manater. Iquitos är landets viktigaste hamn vid floden, och grundades 1864 i hjärtat av detta "gummirika land" vid Amazonflodens djupa vatten. Som så många andra hamnstäder finns det en hektisk atmosfär med liv och rörelse, men staden har också en lugn sida med en spännande historia och arkitektur, vilka är en kvarleva från 1800-talet, då europeiska handelsmän dominerade områdets liv och kultur. Turen avslutas med ett besök på ett rehabiliteringscenter för manater, där föräldralösa kalvar får hjälp att återvända till det fria. Glöm inte kameran. Njut av att vara ombord på Amatista, där du kan koppla av och njuta av den vackra regnskogen som glider förbi. Håll ett öga på djurlivet längs vägen.
Dag 3: Flodbåten Amatista – floderna Marañon och Ucayali
Idag åker du med en mindre, motoriserad båt nedför Amazonfloden för att se olika djur och lära dig mer om djur- och växtlivet i området. Utflykterna ligger framför allt tidigt på morgonen och sent på eftermiddagen, då djuren är mest aktiva. Mitt på dagen finns det tid att koppla av på båten eller njuta av omgivningarna från observationsdäcket. På eftermiddagen går du på en lätt vandring längs floden Ucayali i Yucuruchi-regionen. Här kan du se jättenäckrosor, Victoria Regia, som kan bli upp till 3 meter i diameter. Detta område är också hem till både floddelfiner, jätteutter och sjökor.
Dag 4–6: Flodbåten Amatista – utflykter till naturreservatet Pacaya Samiria
Välkommen till Pacaya Samiria, det största reservatet i Peru och den näst största i Amazonasregionen. Denna plats vimlar av liv. Över 200 fågelarter och cirka 10 sorters primater lever här. Här är det möjligt att se ullapor, sengångare och kajmaner, så glöm inte kikare och kamera. Ombord på båten berättar guiden om stammarna som bor i området. Guiden kommer också att berätta om shamaner (lokala häxdoktorer), för att ge dig en bättre förståelse för de traditioner och ritualer som pågår här ute. Senare på dagen får du besöka en by och träffa en shaman som berättar om sitt arbete/kall. Nästa dag ska du på morgonutflykt innan du besöker en lokal indianfamilj, som kommer att berätta och förklara ännu mer om sin kultur, klädsel, vardag och allmänna livsstil. Det är en sällsynt och oförglömlig möjlighet att få insikt i en värld som är helt annorlunda än den vi känner till. Familjen kommer också att förbereda en måltid för dig, så att du även får upptäcka matkulturen. På kvällarna får du chans att uppleva regnskogen "after dark". Många djur är mest aktiva efter skymningen och det är en häftig upplevelse att se hur levande djungeln är vid denna tid på dygnet. Du kan ha tur och få se kapybara, världens största gnagare, svart kajman, fladdermöss, giftiga grodor och många fler intressanta djur. Nästa dag väntar fler spännande expeditioner. Frukosten består av en picknick på stranden vid floden Nhuapa, medan du tittar på när djungeln vaknar. Idag kan du fiska pirayor. Den ökända fisken är en delikatess för de lokala stammarna och ska vara en mycket välsmakande fisk. Du behöver enligt uppgifter ingen speciell teknik eller bete, den lilla "grovätaren" biter på allt. Vid Choroyacu Creek kan du paddla kanot och utforska området tillsammans med lokalbefolkningen innan du tar en härlig simtur, där du kan ha tur och se flodens delfiner. Även denna kväll erbjuds en båttur på Marañon-floden för att uppleva djungelns nattliv.
Dag 7: Flodbåten Amatista – naturreservatet Pacaya Samiria – Iquitos
Innan du återvänder till civilisationen i Iquitos stannar ni till i Nauta, en liten stad i närheten av där floderna Ucayali och Marañon möts. Här får du en paus från flodbåtslivet och kan besöka den lokala marknaden där du kan shoppa och träffa lokalbefolkningen. Eftermiddagens aktivitet är en båttur på floden Sapisapi, där du kan få se sköldpaddor. Njut av din sista kväll och natt ombord på båten.
Dag 8: Iquitos – flyg till Lima
Ditt flodäventyr har kommit till sitt slut och det är dags att ta farväl av guiden och besättningen. Du blir körd till flygplatsen och flyger tillbaka till Lima. I Lima hämtas du på flygplatsen och körs till ditt hotell. Resten av dagen tillbringar du på egen hand.
Dag 9: Lima
Efter frukost avslutas denna resa och du kan välja att fortsätta din resa i Peru eller att resa tillbaka till Sverige.

Övernattningar

Två nätter på hotell i Lima
Sex nätter på båten Amatista i Amazonas regnskog

Kommentarer

Notera att det här är en tillvalsutflykt för våra resor i Peru. Utflykten kan endast köpas ifall du också bokar din flygresa genom oss på Winberg Travel.

Minimiålder 12 åe

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Avresedatum

Denna resa har avgångar 1–3 gånger i månaden. Fråga oss på Winberg Travel om avgångsdatum.

Gruppstorlek

Max. 30 personer.

året om

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Äventyrslust

I priset ingår

 • Transfer till hotellet i Lima
 • 2 nätter i Lima
 • 6 nätter på flodbåten
 • Flyg Lima–Iquitos t/r
 • Utflykter och expeditioner som beskrivet i programmet med engelskspråkig naturguide.
 • 8 x frukost, 6 x lunch, 6 x middag

I priset ingår inte

 • Flyg
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Visum
 • Måltider, transporter och utflykter som ej ingår enligt program
 • Dricks

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF