Information om din resa och Coronaviruset Läs mer här!
2-6 veckor
Exkl. flyg
Från 6 865:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Cusco – volontärarbete med barn
Ge en hjälpande hand till peruanska barn i Cusco. Winberg Travel samarbetar med två olika projekt i Cusco. Båda projekten syftar till att hjälpa utsatta barn och att skapa trygghet och omsorg i deras vardag. Du får hjälpa dem att göra läxor, anordna workshops med spel, sport, dans, teater m.m. Många av barnen behöver också lära sig om hygien och hälsa. Uppgifterna är många och din hjälp gör skillnad.

Är volontärarbete något för dig?
Det är oerhört givande att volontärarbeta och det gör en märkbar skillnad för lokalbefolkningen. Men volontärarbete är också mycket krävande och ställer stora krav på dig som människa, och det är inte för alla.

Läs mer om våra volontärprojekt runt om i världen här.

Våra resesäljare är redo att vägleda dig att välja rätt projekt för dig.

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Peru här
Praktisk information om Peru

Bästa reseperiod

De frivilliga projekten pågår året runt.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Volontärarbete med barn – grundläggande spanskakunskaper krävs
Volontärarbetet består av att hjälpa lokalbefolkningen, särskilt barn, att främja sin kreativitet och kunskap genom olika workshops. I den lilla byn Yanapay kommer du att ordna olika verkstäder: Konstworkshop: Här kommer du att hitta på aktiviteter med barnen, som främjar deras konstnärliga sätt att uttrycka sig genom att teckna, måla etc. Lek- och spelworkshop: Du kommer att leka och spela spel med barnen, vilket hjälper till att främja deras psykomotoriska utveckling. Arbetstiden är måndag till fredag 09.00–12.00 samt 14.00–18.00. Om du vill arbeta fler timmar kan det anordnas.
Volontärarbete med barn – rimliga spanskakunskaper krävs
Efter skolan samlas barnen från Yanapay för att få hjälp med sitt skolarbete, använda biblioteket och låna det material som projektet har tillgång till. Stor vikt läggs på konst och kreativa aktiviteter som att teckna och måla, musik, teater, meditation och dans. Förutom att arbeta med barnen kan du också delta i sportaktiviteter för alla i byn samt informera om hur man kan leva ett hälsosammare liv. Det finns många olika uppgifter och det måste också göras rent och lagas mat. Om det finns tillgängliga medel serveras mat till lokalbefolkningen. Som volontär hjälper du där du behövs mest. Du kan också informera oss om vilka områden du brinner mest för. Detta projekt ger dig en unik möjlighet att föra vidare din kunskap och framför allt få spännande kunskap om peruansk kultur och normer när du arbetar tätt samman med lokalbefolkningen. Arbetstiden är måndag till fredag 09.00–12.00 samt 14.00–18.00
. Volontärarbete med barn – goda spanskakunskaper krävs
Detta projekt ligger i området Karigrande i Cusco. Projektets syfte är att skapa en säker framtid för 25–30 underprivilegierade barn i åldrarna 6–12 år i en trygg miljö. Barnen är extremt fattiga och många av dem bor ensamma med sina mödrar, som arbetar 6–7 dagar i veckan från tidig morgon till sen kväll. Därför har de inte den nödvändiga hjälpen till skola och utbildning, hälsa och närhet. Projektet fokuserar på tre viktiga saker: Hjälp med att göra läxor Hälsosamma måltider. Barnen får inte en varierad kost, och det är inte hälsosamt för deras utveckling och lärande. Därför får barnen en ordentlig måltid innan de åker hem. Hygien. Barnen kommer från hem utan rinnande vatten och många gånger har de aldrig varit hos en läkare eller tandläkare. Alla barn får undervisning i att tvätta sina händer och de borstar också sina tänder innan de går hem. Detta projekt kan göra stor skillnad. Dessa härliga barn kan antingen fastna i fattigdomscirkeln de föddes i eller få stöd för att hitta sina styrkor och få mod att bryta sig ur sin miljö och sitt arv för att få en utbildning, ett jobb och en lovande framtid. Arbetstiden är måndag till fredag 13.45–18.30.

Övernattningar

I Cusco bor du i ett rum för sex personer på Milhouse Hostel.

Kommentarer

Minsta vistelse: 2–4 veckor beroende på projekt.

Förutsättningar: Inga tidigare förutsättningar eller kvalifikationer krävs. Det är dock bra att arbeta med ett område du har erfarenhet av, utbildning inom eller brinner för.

Språkkunskaper: Alla projekt förutsätter att du kan lite spanska. Du behöver inte vara flytande, eftersom mycket kan kommuniceras via kroppsspråk, och du kommer förmodligen snabbt att bli bättre. Det gör det dock enklare att hjälpa om du har ett grundläggande ordförråd. Prata med din resesäljare om du vill börja din vistelse med en kort spanskakurs – det kan vi också hjälpa till med.

Diverse: Ett utdrag ur brottsregistret måste skickas in tillsammans med ansökan.

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

Avresedatum

Volontärarbetet börjar varje torsdag – priset inkluderar en introduktionshelg.

året om

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Introduktionshelg i Cusco (upphämtning på flygplatsen i Cusco, tre nätter i sovsal med frukost på Milhouse Hostel, inklusive dagsutflykt till Urubambadalen och en ridtur i Cusco)
 • Övernattningar i sovsal med frukost på Milhouse Hostel under volontärarbetet
 • Informationsmöte om volontärprojektet och en kontaktperson som går att nå dygnet runt
 • Gratis internet och wi-fi på ditt hostel
 • Veckodonation till volontärprojektet

I priset ingår inte

 • Flyg
 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Visum
 • Måltider, transporter och utflykter som ej ingår enligt program
 • Dricks
 • Transport till/från projektet (eftersom det ligger inom gångavstånd från ditt hostel)

Kommentarer till pris

Priset gäller i mån av plats, flyg är inte inräknat. Det varierar hur många volontärer det är på de olika projekten, det betyder att vi inte kan garantera vare sig att du blir den enda volontären eller en i en större grupp. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: