Sök
Sök
Sri Lanka
Sri Lanka
Sri Lanka
Elefanter, Sri Lanka
Sri Lanka
Sri Lanka
Sri Lanka
Strand, Sri Lanka
Sri Lanka

Golfresa Sri Lanka - nya datum kommer

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 37 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 15 dagar

Med svensk reseledare: Sri Lanka fortsätter att förtrolla oss - här finns inte bara vidsträckta orörda stränder, gröna skogar, djungel och ett överflöd av djurliv och upplevelser. Här finns också härliga golfbanor - minnen från brittiska dagar men även nya, fräscha banor. Följ med på vår golfresa på Sri Lanka!

Vår resa genom landet med solvarma stränder, elefanter och ett oändligt kulturarv med fascinerande platser & UNESCO:s världsarv som den gamla huvudstaden Kandy, grottemplet i Dambulla, medeltidsstaden Polanaruwa och citadellet på Sigiriya. Vi varvar kultur med natur och gör en elefantsafari i Minneriya innan vi byter rundresa till golfresa. Vi spelar golf i den svalkande luften i "Little England" - Nuwara Eliya och avslutar med lyxiga dagar & golf på Shangri La Hambantota vid Sri Lankas södra kust. På vår golfresa här på Sri Lanka förljer naturligtvis en svensk reseledare & golfguide med för att göra resan så bekväm och skojig som det bara går!

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här
Läs mer om Sri Lanka

Sri Lanka

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien med reguljärflyg – under resan servaras mat och filmunderhållning. Vi byter flyg på vägen och anländer till Colombo nästa morgon. Flygtiden tar ca 13 timmar, man flyger österut med de konstanta luftströmmarna vilket gör flygtiden en timme kortare än på returen. Sri Lanka ligger 3,5 timmar före Sverige sommartid och 4,5 timmar för vintertid.

Dag 2: Ankomst Colombo
Vi landar på Bandaranaike International Airport, Katunayake, efter vi hämtat vårt bagage möts vi av vår engelsktalande lokalguide och chaufför. Vid ankomst gör vi en sightseeingtur i Colombo på vägen till hotellet. Vi bor på Galle Face Hotel som har ett charmigt läge vid kusten och här äter vi även vår välkomstmiddag innan det är dags för en god natt sömn. (L M)

Dag 3: Resans första golfrunda
Efter en stärkande frukost börjar vi resan med att spela en runda golf på Royal Golf Club. Golfbanan ligger nästan mitt i stan och avståndet dit är kort. Det är en gammal anrik parkbana på Sri Lanka som öppnade redan 1879 och var landets första. Efter golfrundan har ni en ledig eftermiddag att strosa på den vackra och livliga boardwalken - "Galle Face Green" som ligger precis utanför hotellet. På kvällen samlas gamla som unga här, badar, promenerar och äter streetfood, ett måste vid besök i Colombo! Vi samlas igen på kvällen för en gemensam middag. (F L M)

Dag 4: Golf och Sigiriya
Efter frukost och utcheckning spelar vi ännu en härlig runda på Royal Golf Club. När vi är klara och har fräschat upp oss så fortsätter vi med bussen mot Sigiriya som ligger ca 4 timmar bort. Sri Lanka är ett fantastiskt land men efterdyningarna av krig och isolering har gjort att infrastrukturen inte är helt på plats ännu och vägarna inne i landet är smala och slingriga och det tar tid att transportera sig. Vi åker inåt och norrut landet och framåt kvällen kommer vi fram till Sigiriya där vi checkar in på hotellet och äter middag. (F L M)

Dag 5: Polonnaruwa & elefantsafari
På förmiddagen besöker vi vårt första UNESCO:s världsarv på resan; den medeltida staden Polonnaruwa med ruinerna av palats, kloster, paviljonger, parker, dammar och delar av stadsmuren. Man tror att just denna plats stått förebild för filmsekvensen med King Louie & Mowgli i Disneys tecknade film Djungelboken. Vi äter lunch på någon av de lokala restaurangerna och fortsätter sedan till Minneriya National Park - en "elefantkorridorer" och gör en elefantsafari med stora chanser att se flera generationer elefanter samtidigt. Här finns också ett rikt fågelliv för den intresserade och när solen går ner serveras vi en "sundowner" på plats och sedan återvänder vi till vårt hotell och ännu en trevlig middag. (F L M)

Dag 6: Sigiriyaklippan
Tidig frukost och sedan iväg mot den mäktiga Sigiriyaklippan som höjer sig 200 meter över den lågväxande djungeln. Högst upp på klippans topp byggdes under 400-talet ett palats och befäst citadell som idag också är ett av UNESCO:s världsarv. Då var platsen åtkomlig endast genom i klippan uthuggna trappsteg eller repstegar men idag är klättringen mer bekväm och halvvägs uppför klippan finner man frescomålningar av de förföriska Sigiriyajungfrurna. Den som inte vill klättra hela vägen upp kan följa med halvvägs på bekväma trappor och sedan besöka det lilla men intressanta museet. När vi känner oss färdiga med klippan åter vi tillbaka till hotellet där vi har ledigt för att slappa vid poolen eller göra egna upptäckter på seneftermiddagen. Middagen äter vi tillsammans på hotellet. (F L M)

Dag 7: Kryddor och Kandy
Efter frukosten checkar vi ut och resan går vidare neråt igen mot Kandy. Längs vägen stannar vi till vid en ört- och kryddträdgård där vi också äter vår lunch. Dagens slutmål är Kandy – landets gamla huvudstad och en fascinerande blandning av gammalt och nytt, världsligt och religiöst. Väl framme checkar vi in på trevliga Hotel Suisse som ligger vackert vid Kandy Lake. På kvällen åker vi in till staden för att besöka en av buddhismens heligaste platser; Den Heliga Tandens Tempel. Här sägs Buddhas ena hörntand finnas bevarad, utsmugglad från Indien på 300-talet och idag innesluten i ett sjufaldigt täckt guldskrin, rikt smyckat med rubiner och safirer. Vi passar också på att se en föreställning med de berömda kandyiska danserna innan det är dags att återvända till vårt hotell för middag. (F L M)

Dag 8: Kandy - Nuwara Eliya
Idag är målet Nuwara Eliya, en av Sri Lankas mest förunderliga städer, en ljuvlig ort på 1 890 meter över havet. Här tillbringade engelsmännen sin tid när hettan var som värst på ön, kvar från kolonialtiden finns palatsliknande byggnader i viktoriansk stil och tudorgotik.
Efter frukost lämnar vi hotellet och färden fortsätter ca 3 timmar söderöver. På vägen stannar vi tilll vid ett teplantage och får en liten rundtur. På eftermiddagen kommer vi så till vårt resmål och checkar in på hotellet, därefter har ni tid att utforska byn på egen hand. Besök gärna marknaden och se några av de ståtliga och historiska byggnaderna som är väl bevarade sedan engelskmännens dagar på ön. Lite senare på kvällen samlas vi för ännu en trevlig middag tillsammans. (F L M)

Dag 9: Nuwara Eliya - Golf
Vi njuter av den dignande hotellfrukosten på vackra, anrika Grand Hotel innan vi beger oss till Nuwara Eliyas golfklubb för dagens golfrunda.
Eftersom vi befinner oss i det centrala höglandet är denna vackra parkbana grön och lummig, fairways kantade att ståtliga träd och kanske höjden vi befinner oss på ger någon extra meter i längd om vi har tur! Efter golf och uppfräschning och påföljande lunch sätter vi oss på bussen igen som tar oss till Shangr-La och Hambantota. Det tar ungefär 6 timmar att köra neråt till den vackra kusten, men det finns vackra vyer att njuta av längs vägen. Framme på kvällskvisten blir det incheckning och middag. (F L M)

Dag 10: Shangri-La och Yala National Park
En god och stillsam frukost på Shangri-La idag . Här ska vi spendera resterande dagar av resan. i bor direkt vid stranden, perfekt för promenader och för att få skön känsla av sand mellan tårna - dock är vågorna ofta kraftiga så badar gör man bäst i poolen. Hotellet har alla bekvämligheter man kan tänka sig med restauranger, spa, fitnesscenter och en egen konsthantverksby där man kan lära sig och njuta av lokalt hantverk men ett av de stora dragplåstren är den fina golfbanan med breda, välvårdade fairways och bedövande vacker utsikt över havet. Vi har halvpension här på Shangri La och de som vill samlas för en trevlig middag tillsammans.
Framåt eftermiddagen samlas vi för att gemensamt åka till Yala National Park och åka på safari. Här finns en enorm variation i och rikedom av djurliv. Främst är Yala känt för sina vilda elefanter men här finns också hjort, buffel, läppbjörn, schakal, mungo, krokodil och leopard. Även om Yala har ett stort antal leoparder inom sitt område behöver man en ganska stor portion tur för att se dessa sällsynta djur som jagar på natten. Tillbaka på hotellet äter vi middag. (F M)

Dag 11: Golf
Vi har tre sköna golfdagar här på plats - tee off på morgonen och sedan eftermiddagen oskriven för de som vill passa på att ha lite solsemester också. Hotellet har ett fantastiskt spa där man kan låta sig skämmas bort med sköna behandlingar och massage. (F M)


Dag 12: Golf
Frukost och sedan tee off på Shangri Las egen golfbana. En klassisk asiatisk golfbana med välskötta fariways och knepiga greener.
Banan är uppdelad i tre områden med distinkt egen karaktär; The Coconut Plantation med palmer i spel och knepiga bunkrar. The Dune Area där man njuter av både golfen och utsikten mot havet och till sist Sapphire Mine med stora greener och vattenhinder. (F M)

Dag 13: Golf
Ännu en härlig golfrunda - tee off på morgonen och sedan eftermiddagen oskriven för de som vill passa på att ha lite solsemester också. Sista kvällen här har vi högtidlig prisutdelning och traditionsenlig avskedsmiddag tillsammans! (F M)

Dag 14: Hemresa
Då flyget lyfter efter midnatt har vi nästan en hel dag på hotellet innan avfärd. Vill någon spela en extra golfrunda bokar vi självklart det. Vi lämnar hotellet sen eftermiddagen för att komma till flygplatsen i god tid. Vi flyger sedan samma väg hem och landar i Skandinavien igen tidigt nästa morgon. (F )

Dag 15: Hemkomst

Övernattningar:
Hotell under resan:

Colombo - Galle Face Hotel
Sigiriya - Amaara Forest Hotel
Kandy - Hotel Suisse
Nuwara Eliya - Grand Hotel
Hambantota - Shangri La

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Kommentarer

Royal Colombo Golf Club Caddy kostar USD 10 per runda, banan har inga golfbilar
Nuwara Eliya Här ingår caddy - banan har inga golfbilar
Shangri La Här ingår caddy och golfbil

I Asien är det brukligt att man ger en slant i dricks till sin caddy efter avslutad golfrunda. Naturligtvis är detta frivilligt och bör spegla hur nöjd man är med sin caddy, har man gjort många par och birdies och är extremt nöjd kan även detta avspegla sig i summan. rent generellt kan man säga att "lagom" dricks för en runda är ca 600 rupier.

Avresedatum

Nya datum kommer snart

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 37 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.


Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Avresa från Stockholm eller Köpenhamn - Colombo tur/retur i ekonomiklass. Vi bokar anslutande flyg till er från er avreseort om så behövs, ring oss!
  • Tolv övernattningar i dubbelrum inklusive frukost
  • Helpension under rundturen dag 1-9 och halvpension, dvs frukost och middag under tiden på Shangri La.
  • Måltider ombord på flyg.
  • Dricks ingår vid samtliga gemensamma måltider, utflykter och till lokalguider samt chaufförer under resans gång
  • Transporter till och från golfbanorna
  • Sex greenfees för 18 hål inklusive caddyfee samt golfbil på Shangri-La.
  • Svensk golfledare samt engelsktalande auktoriserad lokalguide.

I priset ingår inte

  • Reseförsäkring
  • Inresetillstånd till Sri Lanka görs av varje enskild resenär. För närvarande är avgiften USD 35 per person. Pass måste vara giltiga 6 månader efter hemkomst.
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter och vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker denna typ av utflykter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: