Sök
Sök
Sri Lanka, Kandy
Tog til Kandy, Sri Lanka
Kandy tempel i Sri Lanka
Sigiriya klippen
Glade kvinder i temarkerne
Elefanter i Minneriya
Påfugl, Sri Lanka
Strand, Sri Lanka

Sri Lanka i ett nötskal

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 24 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.

Reslängd: 15 dagar

Sri Lanka - vinterns hetaste resmål! Sri Lanka med vidsträckta orörda stränder, gröna skogar, djungel och ett överflöd av djurliv och upplevelser. Här finner man färgstark kultur varvad med meditativ stillhet och blått hav.

Nu är den absolut bästa tiden att besöka Sri Lanka - innan alla andra upptäckt denna fantastiska ö med så många underverk att beskåda!

Prisläget här gör att det är ett av världens mest prisvärda destinationer - med upplevelser och äventyr i världsklass. Ingen annanstans finns lika många UNESCO:s världsarv som här. På denna relativt lilla ö hittar men hela åtta stycken, bland annat i Dambulla, Kandy, Galle och Polanaruwa.

Sri Lanka hette tidigare Ceylon och är världskänt för sina teodlingar men här finns mycket mer såsom färgstark mat, milslånga stränder, de vänligaste människorna och andlöst vacker natur med safari och vandringar.

Se våra andra fantastiska reseförslag för Sri Lanka här
Läs mer om Sri Lanka

Väder

Bästa tiden: November - April

Sri Lanka

Detaljerad resplan

Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien med reguljärflyg – vi bokar alltid reguljärflyg med alla dess fördelar – mer benutrymme, måltider och drinkar, möjlighet att få bonuspoäng. För den som har speciell diet får man kostnadsfritt beställa specialmat ombord på flyget. Man gör ett flygbyte på vägen och anländer till Colombo nästa dag. Flygtiden till Sri Lanka är ca 14 timmar, man flyger österut med de konstanta luftströmmarna vilket gör flygtiden en timme kortare än på returen. Sri Lanka ligger 3,5 timmar före Sverige sommartid och 4,5 timmar för vintertid.

Dag 2: Ankomst Colombo - Negombo
Ni landar på Bandaranaike International Airport, Katunayake. Efter ni hämtat ert bagage möts ni av er guide/chaufför som tar er till Negombo strax utanför Colombo - Sri Lankas kommersiella huvudstad. Många tror att detta är landets huvudstad men den administrativa huvudstaden är Sri Jayewardenepura Kotte som ligger utanför Colombo. Avståndet från flygplatsen till Negombo tar ca en halvtimme. Ni kan nu koppla av och vila ut efter flygresan.

Dag 3: Negombo - Dambulla - Sigiriya
Så börjar äventyren - ni börjar med en utflykt till själva Negombo och tar en båttur på den berömda Dutch Canal. Färden går så vidare mot Habarana och på vägen stannar ni vid Dambulla där man finner otroligt rikt dekorerade grottempel, 150 Buddhabilder uthuggna i klippan, av vilka den största är 14 meter hög och är ännu ett av UNESCO:s världsarv. På eftermiddagen kommer ni så fram till hotellet i Habarana vid Sigiriyaklippan och här serveras även middagen. (F M)

Dag 4: Sigiriya och Polanaruwa
Frukost och sedan iväg mot Sigiriya, här bestiger ni den märkliga Sigiriyaklippan som höjer sig 200 meter över den lågväxande djungeln. Högst upp på klippans topp byggdes under 400-talet ett palats och befäst citadell som idag är detta ett av UNESCO:s världsarv. Då var platsen åtkomligt endast genom i klippan uthuggna trappsteg eller repstegar men idag är klättringen mer bekväm och halvvägs uppför klippan finner man frescomålningar av de förföriska Sigiriyajungfrurna. På eftermiddagen besöker ni ännu ett UNESCO:s världsarv; den medeltida staden Polanaruwa med ruinerna av palats, kloster, paviljonger, parker, dammar och delar av stadsmuren. Ni återvänder sedan till Habarana efter en innehållsrik dag. (F M)

Dag 5: Byvandring & elefanter
Idag gör ni först en utflykt till en av byarna i närheten där ni får se det vardagliga livet på landsbygden - en stilla men spännande erfarenhet. Ni fortsätter sedan till Minneriya National Park - en "elefantkorridorer" och gör en elefantsafari med stora chanser att se både en och flera elefanter. Här finns också ett rikt fågelliv för den intresserade och när solen går ner återvänder ni till ert hotell och ännu en trevlig middag. (F M)

Dag 6: Kryddträdgård & Kandy
Frukost och utcheckning. Ni lämnar Sigiriya och på vägen stannar ni till i Matale för att besöka en ört- och kryddträdgård där man gör en rundvandring och lär sig allt om öns fantastiska kryddväxter, mot en liten summa kan även få en skön fotmassage. Dagens slutmål är Kandy – landets gamla huvudstad och en fascinerande blandning av gammalt och nytt, världsligt och religiöst. Väl framme i Kandy checkar ni in på ert hotell och äter sedan middag på hotellet. (F M)

Dag 7: Botanisk trädgård - teplantage - Kandy
Strax utanför Kandly ligger Peradeniya Botanical Gardens, ursprungligen en kunglig lustträdgård men nu en plats att njuta av Sri Lankas mångskiftande och underbara flora. Ni stannar till här och vandrar runt i det vackra området. Här finns orkidéhus, kryddträdgård, ståtliga palmalléer och har man tur ser man flygande hundar. Ni åker sedan vidare för att njuta av en eftermiddag på ett av de många teplantage som finns här. Här får ni vara med om och se hela processen från att plocka de späda bladen till färdigt te. I Kandy gör ni sedan en stadsrundtur och besöker också en av buddhismens heligaste platser; Den Heliga Tandens Tempel. Här sägs Buddhas ena hörntand finnas bevarad, utsmugglad från Indien på 300-talet och idag innesluten i ett sjufaldigt täckt guldskrin, rikt smyckat med rubiner och safirer. Ni passar också på att se en föreställning med de berömda kandyiska danserna innan det är dags att återvända till hotellet för middag. (F M)

Dag 8: Kandy - Nuwara Eliya
Frukost och utcheckning på hotellet. Idag är målet Nuwara Eliya, en härlig plats på 1 890 meter över havet. Ni befinner er nu i det centrala höglandet och en av Sri Lankas mest förunderliga städer - Nuwara Eliya, där ni även stannar över natten. Här tillbringade engelsmännen sin tid när hettan var som värst på ön, kvar från kolonialtiden finns palatsliknande byggnader i viktoriansk stil och tudorgotik. På eftermiddagen gör ni en promenad i området och ser själva staden, besöker marknaden, stannar till vid golfklubben och njuter av utsikten vid Lake Gregory – ni njuter sedan av middag på ert hotell. (F M)
OBS! Vill man kan man åka tåg mellan Kandy och Nuwara Eliya - tågresan tar ca 5 timmar.

Dag 9: Nuwara Eliya - Yala
Idag åker ni till djungeln i Yala. Ni stannar på vägen för att se de vackra vattenfallen Rawana, också kända från den indiska mytologin. Vid ankomst i Yala checkar ni in och sedan middag och en lugn kväll. Yala National park är en av Sri Lankas mest framstående eco-destinationer – här finns en enorm variation i och rikedom av djurliv. Främst är Yala känt för sina vilda elefanter men här finns också hjort, buffel, läppbjörn, schakal, mungo, krokodil och leopard. Även om Yala har ett stort antal leoparder inom sitt område behöver man en ganska stor portion tur för att se dessa sällsynta djur som jagar på natten. (F M)

Dag 10: Yala - Galle - Hikkaduwa
Tidig morgon med safari och sedan tillbaka för frukost. Sedan är det dags att bege sig mot kusten. Avstånden är inte långa men vägarna är tyvärr i ganska dåligt skick och det tar tid att köra här på ön, ni anländer till Galle, ännu ett av Sri Lankas världsarv där ni gör en stadstur till fots med er guide och fortsätter sedan till ert hotell där ni checkar och har nu några helt orörda dagar vid havet. (F)

Dag 11-13: Strandliv Hikkaduwa
Hikkaduwa var från början en sömnig liten fiskeby men upptäcktes redan under 1960-talet av surfare och strandälskare. Ett par mil härifrån ligger den mer namnkunniga och kända orten Gallé men det är här man hittar de riktigt undangömda stränderna. Det är fortfarande här man hittar surfentusiaster och tycker man om att dyka & snorkla är de vita stränderna och korallrevet utanför absolut rätt plats att tillbringa sin semester på. På kvällarna finns här ett bra utbud av restauranger och en del barer – shoppingutbudet är begränsat men det finns en del vackert hantverk att köpa med sig hem. (F M)

Dag 14: Avresa
Ni har hela dagen på er att fortsätta njuta av Hikkaduwas stränder och värmen – flygen tillbaka mot Europa går på natten men då man skall ha gott om tid för transfer lämnar ni Hikkaduwa på eftermiddagen och åker tillbaka till Colombo och flygplatsen. (F)

Dag 15: Hemkomst till Skandinavien
Flyget från Colombo går efter midnatt och ni landar igen i Skandinavien mitt på dagen.

F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBS! Vi reserverar oss för ändringar utanför vår kontroll. Väder & vind kan också påverka programmet.

Pris

Frånpris per person i del av dubbelrum

SEK 24 950:-Priserna är beroende av när du reser, antal resande och om man reser med barn. Det kan variera dag från dag beroende på platssituationen på flyget och detta är anledningen till att det är ett ”frånpris”. Kontakta oss för en exakt offert för din resa.


Kommentarer till pris

Priset ovan gäller per person med del i dubbelrum med flyg i ekonomiklass. Vill du flyga i Premium Economy, Business Class eller lägga till extradagar på egen hand kontakta oss för prisförslag och bokning.

Vill du göra denna resa men på andra datum kan vi skräddarsy en resa med samma innehåll men träning med engelsktalande pro på plats.

Du kan då också lägga till utflykter, reslängd eller byta hotell så resan blir exakt som du vill.

I priset ingår

 • Flyg Sverige - Colombo t/r i ekonomiklass
 • Tolv övernattningar i dubbelrum inklusive halvpension under rundresan och frukost under strandvistelsen
 • 1 natt i Negombo på 3* hotell
 • 3 nätter i Habarana på 3* hotell
 • 2 nätter i Kandy på 3* hotell
 • 1 natt i Nuwara Eliya på 3* hotell
 • 1 natt i Yala på 3* hotell
 • 4 nätter i Hikkaduwa på 3* hotell
 • Alla utflykter och transporter enligt program
 • Engelsktalande auktoriserad guide/chaufför vid utflykter och transporter

I priset ingår inte

 • Reseförsäkring
 • Dricks - det är brukligt att lämna dricks till guider och chaufförer i Sri Lanka
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: