Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2021-2022 Läs mer här!
12 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 28 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Det finns en mängd olika golfturer man kan kombinera med sina intressen och preferenser. Safari och golf på Entabeni kombinerat med The Golf Coast och de läckra linksbanorna längs kusten. Garden Route med Fancourt och de vackra städerna på vägen mot Kapstaden - The Mother City. Den vinintresserade kan få sitt lystmäte stillat i Stellenbosch, Constantia och Franschhoek och dela sina dagar mellan den bästa golfen och besök vid regionens många vingårdar. Med oss bokar du din golfresa till Sydafrika precis som du vill ha den, ett golfpaket med massor av golf och lite safari eller tvärtom - vingårdar, valspaning och upplevelser!

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Sydafrika här
Praktisk information om Sydafrika

Bästa reseperiod

Årstiderna är de motsatta till de svenska. Eftersom landet är mycket stort och har flera klimatzoner, kan det besökas när som helst beroende på vad du är ute efter. Sommaren är varm i hela lander, vintern är behaglig med ljumma, soliga dagar och kalla nätter. Söderut kan det regna och blåsa en del under vintern.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Östra Kap med Kapstaden - vindistrikten & Hermanus Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa från Skandinavien med reguljärflyg med ett stopp på vägen. God mat och dryck ombord samt filmunderhållning gör resan kort och behaglig. Man slipper dessutom jetlag då det bara skiljer en timme mellan Sverige och Sydafrika vår vintertid.
Dag 2: Ankomst Kapstaden
Ni landar i Kapstaden och möts av vår samarbetspartner som assisterar er med uthämtning av hyrbil och överlämnar dokumentation och information. Ni kör sedan till hotellet som är centralt beläget i Kapstaden. Vill ni hellre ha en transfer första dagen och hämta ut bilen nästa dag ordnar vi självklart det.
Dag 3: Golf Clovelly
Ni börjar golfresan med en runda på Clovelly Country Club – en av de absolut finaste och mest populära banorna i området. Från början var detta en enkel 9-hålsbana som utvecklats till en underbart vacker och trevlig bana av högsta standard. Både pittoresk och knepig på samma gång – gott om naturliga hinder i form av sanddyner och vatten, banan ligger mycket tyst och avskilt i Silvermine Valley vid Hout Bay. Vill ni äta gott efter golfen finns det mycket bra fisk- och skaldjursrestauranger just i Hout Bay och omgivningarna är mycket vackra. (F)
Dag 4: Kapstaden med omgivningar
Här bjuds på mängder av upplevelser och utflykter, varför inte göra en tur upp till Taffelberget och om vädret tillåter kan ni ta linbanan upp till toppen för att beundra den enastående utsikten. Högsta punkt är 1086 meter och toppen bildar en platå på 3 km. Berget är även känt för sin rika flora. I själva Kapstaden kan ni besöka det oerhört intressanta District Six Museum, Green Market Square, den vackra botaniska trädgården och kanske göra ett glittrande besök hos en diamanthandlare. Ett måste är också en tur ut till Godahoppsudden och Cape Point där haven möts - med en liten avstickare till Boulder´s Beach för att se pingvinerna! (F)
Dag 5: Mot vindistrikten
Ni lämnar Kapstaden och dagens mål är Kleine Zalze Lodge precis utanför Stellenbosch - ett av världens främsta vindistrikt! Sydafrikanska viner är ju mycket populära i Sverige så här spelar man både fantastisk golf och dricker vin. Själva Stellenbosch har många restauranger och caféer och lämpar sig väl för promenader och egna upptäcksfärder. till t.ex. Nederburg (Paarl), Allesverloren (Swartland), Bellingham, Drostdy-Hof (1,5 h från Stellenbosch), Kleine Zalze (Stellenbosch) och Simonsig (Stellenbosch). (F)
Dag 6: Pearl Valley Golf Estate
Dagens golfrunda spelar ni på Pearl Valley - Jack Nicklaus signaturbana och en dröm att spela på. Hål nummer 4 anses vara Sydafrikas bästa och vackraste par 5 hål. Banan är i toppskick med välskötta fairways och fantastisk utsikt över de kringliggande bergen och naturen. Det är nu nära till både Paarl och Fraschhoek, kanske det finns tid för ett besök på någon av de intilliggande vingårdarna. (F)
Dag 7: Golf De Zalze Golf Club
Idag är det dags för De Zalze Golf Club. Banan är vacker och varierande med mycket vatten och av parkkaraktär. Blaauwlippen River är kantad med ekar och kommer i spel på fler av hålen. Banan byggdes år 2000, är designad av Peter Matkovich och har bl.a. varit värd för World Amateur Championship. Passa på att ta en tur in till själva Stellenbosch också - en vacker universitetsstad med sina vita hus, många restauranger & caféer och gemytliga stämning. (F)
Dag 8: Mot Hermanus
Ni lämnar nu vindistrikten och kör söderut mot kusten och den idylliska staden Hermanus - här finns några av områdets bästa golfbanor och en av världens 12 bästa platser att spana efter valar. Under perioden juli till november kan man se dessa magnifika djur både från land och till sjöss på valsafari med guide. Här finns också många fina vandringar, undangömda sandstränder som Blue Grotto Beach eller Hauston Beach, butiker, caféer och vissa dagar fina små marknader. (F)
Dag 9: Hermanus Golf Club
Idag spelar ni på Hermanus Golf Club - en bana som inte bara är kul och utmanande att spela på utan även en solskenssaga när det gäller naturvård. Banan med sina välmanikyrerade greener och tilltalande visuella spelflöde gjordes om 2006 och då med en stark önskan om att återinföra våtmarker och på så sätt återinföra irsprunglig flora och fauna. Man har lyckats över förväntan och banan personifierar begreppet "grönt golfande". (F)
Dag 10: Arabella Golf Club
Ni avslutar resan med en riktigt klassiker - Arabella är en av Sydafrikas topp tio golfbanor och har nästan nått lite kultstatus bland golfare. Banan ligger mycket vackert omgiven av Kogelberg Mountain Range och Bot River Lagoon och är en favoritbana för toppgolfare och kändisar som bland annat Jack Nicklaus, Samuel L. Jackson, Ernie Els, Retief Goosen, Ronan Keating, Lee Westwood, Tim Clark och Gary Player. (F)
Dag 11: Avresa
Ni har gott om tid för lite extra sightseeing, shopping eller kanske en extra golfrunda innan ni åker till flygplatsen och flyget tillbaka mot Skandinavien. (F)
Dag 12: Hemkomst

Övernattningar

Nio övernattningar på hotell
Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

oktober - april

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien Port Elizabeth // Kapstaden - Skandinavien
 • Hyrbil Grupp D eller liknande. GPS och extra förare ingår (contract fee & one way drop off kostnad tillkommer)
 • Nio övernattningar i dubbelrum inklusive frukost
 • Fem greenfee enligt nedan:
 • Clovelly Golf Club
 • Pearl Valley Golf Estate
 • De Zalze Golf Club
 • Hermanus Golf Club
 • Arabella Golf Club

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks
 • Golfbag (hör med oss på Winberg Travel hur stor din tillåtna bagagevikt är, vissa bolag tillåter att man räknar in golfbag i den)

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Karin Svensson

Karin Svensson

Travel Consultant

kasv|wt.se

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF