Bo i egen villa på paradisön Koh Jum – upp till 30% rabatt i mars/april! Klicka här
17 dagar
Inklusive flyg och bagage
Från 42 950:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Australien i ett nötskal är precis vad det låter som. På denna resa upplever du det bästa och läckraste i Australien. Man börjar med Australiens trevligaste stad Melbourne, upptäcktsfärder bland "lanes & arcades" och majestätiska Great Ocean Road. Vidare till Alice Springs, Royal Flying Doctors och sedan in i den röda öknen och majestätiska Uluru med tusenårig historia och storslagen natur. Flyg vidare österut till Carins för att snorkla på Stora Barriärrevet och åka tåg till den vackra lilla staden Kuranda - mitt emellan regnskog och hav. Man avslutar resan i Sydney - staden som har allt! Och självklart med utflykter till Blue Mountains och vinprovningar i Hunter Valley. "G´Day mate" och ha en härlig resa i landet Down Under!

Se alla våra andra fantastiska reseförslag för Australien här
Läs mer om Australien

Bästa reseperiod

Årstiderna i Australien är omvända jämfört med de svenska. När det är vinter i Sverige, är det sommar i Australien. Men Australien sprider sig över så många klimatzoner att det kan finnas både snö och värmebölja på samma gång i olika delar av landet. Det innebär också att man kan besöka Australien året runt, beroende på vart man ska.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Avresa från Skandinavien
Avresa med reguljärflyg – vi bokar alltid reguljärflyg med alla dess fördelar – mer benutrymme, måltider och drinkar, möjlighet att få bonuspoäng. För den som har speciell diet får man kostnadsfritt beställa specialmat ombord på flyget.
Dag 2: Ankomst Melbourne
Ni landar i Melbourne sen kväll efter ett byte på vägen. Vid ankomst möts ni upp och körs den dryga timmen in till Melbourne och ert hotell. Från hotellet har ni närhet till såväl shopping som restauranger och vill ni ta det lite lugnt kan man istället njuta av hotellets faciliteter.
Dag 3: Melbourne
Efter frukost i lugn och ro gör ni Melbournes mest berömda stadsrundtur - Lanes & Arcades. Tillsammans med en lokal guide utforskar ni stadens berömda små gator, gränder och arkader, hittar de små butikerna med lokala designers, de bästa caféerna och får en inblick i vad som gör Melbourne till en så omtyckt och charmig stad.
Dag 4: Great Ocean Road
Dags för äventyr! Se några av delstatens Victorias spektakulära kustremsor under en heldagsutflykt längs Great Ocean Road. Längs vägen åker ni bl.a. genom semesterorten Torquay och förbi Bells Beach som är en av Australiens mest kända surfingstränder. Lunch intas vid Apollo Bay innan färden går vidare till Port Campbell Nationalpark där ni får se de fantastiska Tolv apostlarna, återstoden av London Bridge och Loch Ard Gorge, en plats för många historiska skeppsbrott.
Dag 5: Melbourne - Alice Springs
Tidigt på morgonen är det så dags för nästa etapp på resan. Ni hämtas på hotellet och åker tillbaka till Melbournes flygplats. Här flyger ni de knappa tre timmarna till Alice Springs som ligger mitt i landet. Väl framme möts ni upp och körs till ert hotell. Eftermiddagen och kvällen är fria att på egen hand utforska närområdet eller bara slappna av på hotellet.
Dag 6: Alice Springs
Ni känner säkert till TV-serien ”Doktorn kan komma” som visades under 80- och 90-talet – idag får ni se de flygande doktorerna och deras verksamhet i verkligheten. Tidig eftermiddag startar en halvdagstur runt Alice Springs där ni får besöka sevärdheter såsom den historiska telegrafstationen, Alice Springs reptilpark och naturligtvis the Royal Flying Doctor Service.
Dag 7: Alice Springs - Ayers Rock
Idag lämnar ni så lilla Alice Springs och beger er mot en av Australiens mest kända landmärke - Uluru (Ayers Rock) och Kata Tjuta National Park; Australiens berömda klippformationen. Längs vägen passerar ni den majestätiska bergskedjan West MacDonnel Ranges innan ni stannar till för en lätt frukost. Ni fortsätter sedan vidare via Atila (Mount Conner) och ökenslätter mot Uluru (Ayers Rock) och checkar in på ert hotell. På kvällen återvänder ni till Uluru för att bevittna de fantastiska färgskiftningarna vid solnedgången medan ni avnjuter ett glas vin och återvänder sedan till ert hotell.
Dag 8: Ayers Rock - Cairns
Dagen börjar väldigt tidigt då en buss hämtar upp er för en härlig tur till soluppgångsplatsen vid Uluru. Se de första gryningsstrålarna lysa upp den röda sanden och stenen medan ni avnjuter en god kopp te / kaffe och kex och en kort vandring längs Ulurus bas. Ni åker vidare och ser 36 enastående kupoler som utgör Kata Tjutaoch besöker också Uluru Kata Tjuta Cultural Center och får lära er mer om ursprungsbefolkningen, flora och fauna innan niNi återvänder sedan till hotellet för att utcheckning och körs sedan till flygplatsen för vidare resa med destination Cairns, en vacker tropisk kuststad i norra delen av delstaten Queensland. Ni anländer under kvällen och åker direkt till ert hotell i en av de mysiga strandorterna strax utanför Cairns.
Dag 9: Great Barrier Reef
Efter frukost hämtas ni på hotellet och färdas till Cairns som är utgångspunkten för dagens äventyr. Ni stiger ombord på en stor katamaran för en heldags kryssning vid barriärrevet. Målet för dagen är Moore Reef, vid den yttre gränsen till Great Barrier Reef. Här ute finns en stor plattform uppbyggd i de skyddade lagunerna och det finns mängder med aktiviteter. Framförallt är det snorkling, dykning och undervattensobservatoriet som är höjdpunkterna på dagen. Ni avnjuter en smaklig lunch ombord och framåt sen eftermiddag återvänder ni så till torra land och ert hotell. (L)
Dag 10: Cairns
Dagen är helt ledig för sol, bad och att på egen hand utforska denna pittoreska lilla badorten med pastellfärgade hus, mysiga restauranger och en underbar strand. Vill ni ta er in till själva Cairns har ni cirka 20 minuter med bil dit och inne i Cairns rekommenderas bland annat The Art Gallery of Cairns för den konstintresserade och ett besök på Pier Marketplace för den shoppingsugne.
Dag 11: Kuranda
Tidig frukost och sedan hämtas ni upp av den buss som tar er mot dagens mål - Kuranda. Ni startar färden på Smithfield Terminal där ni bordar Skyrail Rainforest Cableway som glider fram mjukt över trädtopparna på er väg till byn Kuranda. Ni har möjlighet att på egen hand utforska "byn i regnskogen" och dess många attraktioner såsom marknader, Koala Gardens, fjärilsreservatet med mera - här äter ni också er lunch (extra kostnad). Ni fortsätter genom regnskogen med en s.k. "Army Duck" (amfibiebil) och besöker tropiska fruktodlingar innan ni stannar till vid Koala & Wildlife Park där ni kan få se de söta djuren på närmare håll. På eftermiddagen hoppas ni ombord på det berömda Kuranda Scenic Railway bjuder som på spektakulära vyer medan ni åker genom handgrävda tunnlar och mäktiga vattenfall innan ni anländer till Freshwater järnvägsstation som är slutstationen på dagens härliga utflykt. Ni körs tillbaka till ert hotell efter avslutad tur.
Dag 12: Cairns - Sydney
Efter frukost och kanske ett sista dopp i poolen hämtas ni vid hotellet och åker till flygplatsen för att bege er till det sista stoppet på resan. Med inrikesflyg tar ni er snabbt ner till Australiens största stad Sydney, denna fascinerande och mångsidiga stad som har något för alla smaker. Ni anländer sen eftermiddag och körs till hotellet, kvällen är på egen hand.
Dag 13: Sydney
Efter en förmiddag i lugn och ro gör ni sedan en utflykt med båt för att uppleva Sydneys otroligt vackra hamnområde från sjösidan. Lättare eftermiddagsfika ingår.
Dag 14: Blue Mountains
Efter en tidig frukost beger ni er längs vackra vägar inåt landet mot Blue Mountains, denna mytomspunna plats med fantastiska och spännande vyer över landskapet. Besök de Tre Systrarna – en vida berömd klippformation som enligt aboriginiska legender förvandlades till sten av en trollkarl, som skydd under ett krig mot rivalerna. Tyvärr dödades trollkarlen under krigets gång och kunde därmed inte bryta förtrollningen och systrarna har fått finna sig i att stå där sedan dess. Under dagen kan den våghalsiga ta chansen att åka med världens brantaste järnväg - en riktigt naturskön upplevelse, eller kanske ta en tur med linbanan upp till toppen. På eftermiddagen fortsätter turen med ett besök på Featherdale Wildlife Park där ni kan besöka några av de vackra djuren som kännetecknar Australien - koala, kängurur, wombats och dingos och ni återvänder sedan till ert hotell i Sydney. (L)
Dag 15: Ledig dag
Ni har dagen helt ledig för att njuta av vackra, vänliga Sydney på egen hand. Vill ni kan ni boka till en utflykt till Hunter Valley, ett av Australiens äldsta och mest kända vindistrikt där ni smakar av viner och ser hur en vingård och produktionen fungerar. Turen avslutas med en underbar tvårätterslunch som serveras med ett riktigt gott vin och innan ni sedan återvänder till Sydney gör ni ett stopp i Hunter Village där ni antingen kan besöka den mysiga chokladbutiken för provsmakning, besöka de små boutiquerna eller så avnjuter ni en sista vinprovning på i den lokala vinkällaren.
Dag 16: Hemresa till Skandinavien
Det finns gott om tid på förmiddagen att njuta av en sista tur runt den vackra staden, shoppa det sista eller bara vila på hotellet innan det bär av mot flygplatsen och hemfärden till Sverige igen. Än en gång kan ni luta er tillbaka på det bekväma reguljärflyget och njuta av mat, service och underhållning.
Dag 17: Hemkomst till Skandinavien

Övernattningar

Tre nätter på hotell i Melbourne
Två nätter på hotell i Alice Springs
En natt på hotell i Ayers Rock
Fyra nätter på hotell i Cairns
Fyra nätter på hotell i Sydney

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är, om man reser med barn och kan variera från dag till dag beroende på flygens platssituation. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan reseförslaget ändras?

Självklart - bara säg hur länge du vill vara borta, hur du vill bo, vilka utflykter du vill ha med etc. så är vi redo att ändra resan så den blir exakt som du drömmer om.

Avresedatum

Du kan boka denna resa med avresa den dag som passar dig bäst

november - mars

Packlista

 • Kläder för väder
 • Regnkappa eller poncho
 • Badkläder & handduk
 • Minst ett par stadiga skor
 • Hatt, solkräm & myggspray

I priset ingår

 • Flygbiljett Skandinavien-Melbourne -Alice Springs / Ayers Rock-Cairns -Sydney - Skandinavien
 • 14 övernattningar på hotell i dubbelrum enligt nedan:
 • Alla transfers, måltider, utflykter och transporter enligt program
 • Turistvisum till Australien

I priset ingår inte

 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Utflykter och transporter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum

Kommentarer till pris

Priset gäller för resor i lågsäsong med flyg i ekonomiklass och i mån av plats. Reser man andra tider på året ligger priserna högre, speciellt i högsäsong såsom jul och nyår eller om man bokar sin resa tätt inpå avresa. Ring oss på 0413-170 50 så ger vi dig en offert på exakt de datum du vill resa. Reseförslagen är tänkta som inspiration. Du kan alltid ändra hotellstandard, antal dagar och vilka utflykter du vill skall ingå. Vi skräddarsyr din resa så att den blir exakt som du tänkt dig.

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på: