Trygghetsgaranti för dig som bokar resa för 2022-2023 Läs mer här!
Fyra dagar
Exkl. flyg
Från 3 975:-
Prisförslag Boka ett möte 0413-17050
Åk runt på den orörda och otroligt vackra Khao Laem-sjön i husbåt. Den kallas även ”de tusen öarnas sjö” och ligger i nordvästra Thailand, ända upp vid gränsen till Burma. Khao Laem är ett otroligt vackert område med massor av gröna öar som ligger utspridda över sjöns klarblå yta. Storslagna klippformationer och tätvuxen djungel ramar in den påträngande stillheten. - En stillhet som du märker inte minst när solen går ner och allt blir becksvart – med undantag av den glittrande stjärnhimlen som verkar vara närmare än du någonsin upplevt den. Du är hela tiden omgiven av den storslagna naturen som du får möjlighet att uppleva på riktigt nära håll. På vägen kommer du bland annat att vandra i tät djungel och segla på en bambuflotte nerför en flod.

Husbåten är byggd som en modern variant av de traditionella thailändska husbåtarna som lokalbefolkningen i området bor på. Vårt Lake House Adventure går därför helt i linje med den lokala traditionen och kulturen så du kan se fram emot en riktigt autentisk upplevelse. Husbåten tar sig långsamt fram i 5-7 kilometer i timmen, men det är du som bestämmer tempot på båten. Oavsett om du föredrar att sitta bakåtlutad i en solstol med en kall öl/läsk i handen och njuta av den vackra naturen som glider förbi eller vill vara lite aktivare får du ditt lystmäte under Lake House Adventure. Ta ett dopp när du känner för det, dra fram ett fiskespö och fånga kvällsmaten eller segla i kapp med husbåten i en kajak.

Det är relativt få turister som besöker den här delen av Thailand, och endast några få resebyråer har tillåtelse att resa runt med husbåt på Khao Laem.
Resan lämpar sig bra för barnfamiljer, då husbåten är en trygg och bekväm bas för de spännande upplevelserna.

Bästa reseperiod

Du kan resa när som helst på året. Den bästa tiden att resa är mellan november och februari när det är torrt och temperaturen är som lägst - cirka 30 grader på dagarna. Från mars till maj kan temperaturen vara högre. I perioden mellan maj och november är vädret mycket ombytligt och det kan förekomma tropiska regnoväder.

Detaljerad resplan

Visa hela programmet
Dag 1: Bangkok - Khao Laem-sjön
Från hektisk metropol till fridfull tropiskt paradis Resan startar tidigt från New Road Guesthouse i Bangkok då du blir körd i minibuss till Khao Laem-sjön. Vid 7:30 träffas ni i receptionen på New Road Guesthouse redo och klara - avresan är klockan 8:00. Du lämnar Bangkok och kör mot den idylliska sjön Khao Laem där du checkar in i din fina hytt framåt eftermiddagen. Ett stopp för lunch är planerat på vägen. Båten seglar ut på sjön och du kan njuta av den första av många magiska solnedgångar från däck innan det är dags för den goda kvällsmaten. (L,M)
Dag 2: I husbåt på Khao Laem-sjön
Här kan du starta dagen med ett morgondopp i sjön innan frukosten serveras. På förmiddagen besöker du Coconut Island som är en av de få öarna i sjön där det odlas grödor. Kokosmjölken från ön är av toppkvalitet och det är mycket intressant att utforska den enorma plantagen. Efter lunch styr du kosan mot klippön Bee Island där du kommer att tillbringa natten. Om du har tur kan du få se apor på ön medan solen går ner. (F,L,M)
Dag 3: I husbåt på Khao Laem-sjön
Efter frukosten kan du utforska sjön med en av husbåtens kajaker eller ta ett dopp innan seglatsen går vidare mot den vackra området Pilog. På vägen kan du hjälpa till att förbereda lunchen i köket där det trollas fram en fantastisk papayasallad och grillade kycklingbröst. Innan du kan luta dig tillbaka och njuta av maten besöker du byn Bo Ong där du får en inblick i den lokala vardagen långt från huvudvägen. Du kan även se den heliga pagoden som endast kan nås via en gångbro - och det är endast män som får lov att komma in på själva området vid pagoden. Väl tillbaka på båten seglar du vidare mot Pilog där sjön blir allt smalare när klipporna reser sig majestätiskt på sidorna. Om du tittar västerut kan du njuta av solnedgången över Burmas bergstoppar. (F,L,M)
Dag 4: Dags att säga farväl till husbåten
Det finns ännu tid till en sista kajaktur och ett uppfriskande dopp i sjön innan båten seglar vidare söderut där det är dags att stiga av. Du får njuta av en härlig lunch innan resan går tillbaka till Bangkok dit du anländer på kvällen. Det kommer att göras en del stopp på vägen där du kan köpa lite mellanmål. Framåt kvällen kommer du tillbaka till Bangkok. (F,L)

Övernattningar

3 övernattningar på husbåten i hytt med toalett och badkar.
Trygghetsgaranti

Information

Vad betyder frånpris?

Priset på en resa beror på i vilken period man reser, hur många man är och om man reser med barn. Priset du ser på denna resa är ett frånpris per person i delat dubbelrum. Kontakta oss för ett exakt pris på just din resa.

Vad är inkluderat?

Längre ner på sidan ser du vad som ingår och vad som inte ingår i priset på just denna resa.

Kan upplevelsen ändras?

Du kan kombinera våra utflykter och upplevelser precis som du önskar med övernattningar och transfers. Just denna upplevelse är en av våra favoriter. Bara meddela oss vad du har för önskemål så sitter vi redo att hjälpa dig skräddarsy din resa exakt som du vill ha den.

november - april

Packlista

 • Kläder för väder
 • Badkläder & handduk
 • Bekväma skor som passar för vandring
 • Hatt, solkräm & myggspray
 • Vattenflaska

I priset ingår

 • Transport i minibuss t/r från New Road Guest House i Bangkok till husbåten
 • Utflykter, måltider och övernattningar enligt program
 • Te/kaffe
 • Engelsktalande guide på båten.

I priset ingår inte

 • Internationellt flyg
 • Rese- och avbeställningsförsäkring
 • Transporter och utflykter som ej omnämns i programmet
 • Måltider och dryck som ej omnämns i programmet
 • Visum
 • Dricks

Kommentarer till pris

Frånpriset är räknat på resa under lågsäsong. Väljer man att resa i högsäsong, t.ex. under jul och nyår är priset högre. Priset är också avhängigt av platstillgång

Det finstilta

Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi ändrar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det! Vill du ändra reslängd, hotellstandard, flyga Business Class eller Premium Economy, göra om en gruppresa till en privat resa – säg bara till så ordnar vi det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni meddelar oss om ni har några tveksamheter och att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Gouda vars reseförsäkringar täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Travel Consultants

Börja planera din reseupplevelse tillsammans med oss

Servicecentre i Thailand

Vi hjälper dig när du är ute och reser

Thailand, Bangkok

Winberg Travels Servicecenter Bangkok hittar man i lobbyn på Jysk Resjsebureaus fina backpackerhotell New Road Guesthouse. Här sitter våra danska kollegors serviceguider redo att svara på frågor och dela med sig av sin omfattande erfarenhet av resor och fjärran länder så du kan få ut det där lilla extra av din resa i Asien.

Läs mer

Kom på våra gratis resekvällar

Anmäl dig här
TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss:
Hitta oss på:
Rejsegarantifonden
International Air Transport Association
Branschföreningen för landets resebyråer och researrangörer - SRF