Sök
Sök
Lake Explorer by night
Bambus rafting i Thailand
Elefant landsby
Solnedgang
Skøn natur ved Khao Laem søen
Lake Explorer
Lake Explorer
Lake Explorer
Lake Explorer
Lake Explorer
Lake Explorer

Lake House Explorer - Husbåt

Reslängd: Fyra dagar

I husbåt på Khao Laem-sjön är du omgiven av ett dramatiskt landskap med regnskog och berg. Resan kombinerar aktiviteter med ren avslappning och är garanterad en upplevelse för livet.

Åk runt på den orörda och otroligt vackra Khao Laem-sjön i husbåt. Den kallas även ”de tusen öarnas sjö” och ligger i nordvästra Thailand, ända upp vid gränsen till Burma. Khao Laem är ett otroligt vackert område med massor av gröna öar som ligger utspridda över sjöns klarblå yta. Storslagna klippformationer och tätvuxen djungel ramar in den påträngande stillheten. - En stillhet som du märker inte minst när solen går ner och allt blir becksvart – med undantag av den glittrande stjärnhimlen som verkar vara närmare än du någonsin upplevt den. Du är hela tiden omgiven av den storslagna naturen som du får möjlighet att uppleva på riktigt nära håll. På vägen kommer du bland annat att vandra i tät djungel och segla på en bambuflotte nerför en flod.

Husbåten är byggd som en modern variant av de traditionella thailändska husbåtarna som lokalbefolkningen i området bor på. Vårt Lake House Adventure går därför helt i linje med den lokala traditionen och kulturen så du kan se fram emot en riktigt autentisk upplevelse. Husbåten tar sig långsamt fram i 5-7 kilometer i timmen, men det är du som bestämmer tempot på båten. Oavsett om du föredrar att sitta bakåtlutad i en solstol med en kall öl/läsk i handen och njuta av den vackra naturen som glider förbi eller vill vara lite aktivare får du ditt lystmäte under Lake House Adventure. Ta ett dopp när du känner för det, dra fram ett fiskespö och fånga kvällsmaten eller segla i kapp med husbåten i en kajak.

Det är relativt få turister som besöker den här delen av Thailand, och endast några få resebyråer har tillåtelse att resa runt med husbåt på Khao Laem.
Resan lämpar sig bra för barnfamiljer, då husbåten är en trygg och bekväm bas för de spännande upplevelserna.

Väder

Du kan resa när som helst på året. Den bästa tiden att resa är mellan november och februari när det är torrt och temperaturen är som lägst - cirka 30 grader på dagarna. Från mars till maj kan temperaturen vara högre. I perioden mellan maj och november är vädret mycket ombytligt och det kan förekomma tropiska regnoväder.

Detaljerad resplan

Dag 1: Bangkok - Khao Laem-sjön
Från hektisk metropol till fridfull tropiskt paradis
Resan startar tidigt från New Road Guesthouse i Bangkok då du blir körd i minibuss till Khao Laem-sjön. Vid 7:30 träffas ni i receptionen på New Road Guesthouse redo och klara - avresan är klockan 8:00. Du lämnar Bangkok och kör mot den idylliska sjön Khao Laem där du checkar in i din fina hytt framåt eftermiddagen. Ett stopp för lunch är planerat på vägen. Båten seglar ut på sjön och du kan njuta av den första av många magiska solnedgångar från däck innan det är dags för den goda kvällsmaten.
Övernattning på husbåt (F, L, M)

Dag 2: I husbåt på Khao Laem-sjön
Här kan du starta dagen med ett morgondopp i sjön innan frukosten serveras. På förmiddagen besöker du Coconut Island som är en av de få öarna i sjön där det odlas grödor. Kokosmjölken från ön är av toppkvalitet och det är mycket intressant att utforska den enorma plantagen. Efter lunch styr du kosan mot klippön Bee Island där du kommer att tillbringa natten. Om du har tur kan du få se apor på ön medan solen går ner.
Övernattning på husbåt (F, L, M)

Dag 3: I husbåt på Khao Laem-sjön
Efter frukosten kan du utforska sjön med en av husbåtens kajaker eller ta ett dopp innan seglatsen går vidare mot den vackra området Pilog. På vägen kan du hjälpa till att förbereda lunchen i köket där det trollas fram en fantastisk papayasallad och grillade kycklingbröst. Innan du kan luta dig tillbaka och njuta av maten besöker du byn Bo Ong där du får en inblick i den lokala vardagen långt från huvudvägen. Du kan även se den heliga pagoden som endast kan nås via en gångbro - och det är endast män som får lov att komma in på själva området vid pagoden. Väl tillbaka på båten seglar du vidare mot Pilog där sjön blir allt smalare när klipporna reser sig majestätiskt på sidorna. Om du tittar västerut kan du njuta av solnedgången över Burmas bergstoppar.
Övernattning på husbåt (F, L, M)

Dag 4: Dags att säga farväl till husbåten
Det finns ännu tid till en sista kajaktur och ett uppfriskande dopp i sjön innan båten seglar vidare söderut där det är dags att stiga av. Du får njuta av en härlig lunch innan resan går tillbaka till Bangkok dit du anländer på kvällen. Det kommer att göras en del stopp på vägen där du kan köpa lite mellanmål. Framåt kvällen kommer du tillbaka till Bangkok.


Övernattningar:
3 övernattningar på husbåten i hytt med toalett och badkar. Husbåten har fyra fina rum med två stora dubbelsängar i varje rum.F = Frukost, L = Lunch, M = Middag

OBSERVERA: Programmet kan komma att ändras. Beroende på årstiden och vattennivån i sjön kan en del aktiviteter ändras längs vägen.


Kommentarer

Resan lämpar sig för alla – även barnfamiljer – vi rekommenderar att barnen är minst 3-4 år för att få ut det mesta av resan.

Du får gärna förvara eventuellt överviktsbagage på servicekontoret i Bangkok medan du är på husbåten.

Observera att resan är baserad på utvalda avgångar så kontrollera alltid med din resekonsult först.

Om du vill kan du förlänga din resa med några dagar i lyxtält vid River Kwai-området eller hoppa av i Kanchanaburi och i stället ta nattbussen till Chiang Mai.

Pris


Kommentarer till pris


Gruppstorlek

Resan är för minst fyra personer.

Svårighetsgrad

Lätt

I priset ingår

  • Transport i minibuss t/r från New Road Guest House i Bangkok till husbåten
  • Alla måltider
  • Utflykter och övernattningar enligt program
  • Te/kaffe
  • Engelsktalande guide på båten.

I priset ingår inte

  • Dryck ombord på båten (utöver te och kaffe)
  • Dricks.
Winberg Travel skräddarsyr din resa helt efter dina egna önskemål. Just det här förslaget är en av våra favoriter - vi rättar självklart till det så att det blir precis som du vill ha det!

Vi bokar inte utflykter separat utan de skall ingå i ett paket eller bokas tillsammans med ett internationellt flyg. utan Vänligen observera att ni deltar i vandringar och utflykter på eget ansvar så det är viktigt att ni har en bra reseförsäkring om något oförutsett skulle hända. Vi rekommenderar Europeiska ERV som täcker många aktiviteter utan extra kostnader.

Vi reserverar oss för eventuella programändringar och tryckfel.

TILL SIDANS TOPP
Kontakta oss: 0413-17050
Hitta oss på: